محققان در صنعت دانش بنیان با تجهیز هیدروپونیک گلخانه ای به نانو اکسیژن سازها در بهبود ارزش غذایی گوجه فرنگی موفق بوده اند و می گویند این روش را می توان در زیستگاه های پنج محصول دیگر نیز به کار برد.
به گزارش تیتر نیوز ، کشت هیدروپونیک یا هیدروپونیک روشی برای کشت گیاه بدون خاک است که در آن متخصص نیاز گیاه را در گیاه اندازه گیری می کند و با افزودن ریزمغذی ها و درشت مغذی ها و نگهداری گیاهان با مواد نگهدارنده ناکارآمد مانند پرلیت مورد نیاز ، از آب مورد نیاز گیاه استفاده نمی کند. به نحوی که بتوان از آن بهره برداری و از خاک خارج کرد.
به این ترتیب ، کیفیت مصرف آب عامل مهمی در افزایش بهره وری بالا است ، بنابراین محققان یکی از شرکت های پیشرو یک دستگاه حباب نانو ایجاد کرده اند تا راهی برای بهبود کیفیت آب این خانه ها ارائه دهند.
عارف دادگستر ، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان در گفت وگو با تیتر نیوز ، وی در مورد تولید حباب های نانو گفت: ما دستگاهی را توسعه داده ایم که می تواند حباب های کمتر از 200 نانومتر تولید کند تا نانوژل تولید کند.
وی گفت: “این ابزار برای بهبود ارزش غذا استفاده شده است.” “در یک گیاه هیدروپونیک ، کیفیت آب و اکسیژن در آب ، که یکی از نیازهای اساسی کشت گیاه است ، بسیار مهم است.” بنابراین ، ما پروژه ای را در گلخانه گوجه فرنگی هیدروپونیک در منطقه ارس راه اندازی کردیم ، جایی که نتایج خوبی داشتیم.
وی گفت: “در این پروژه ، ما از فناوری نانو اکسیژن استفاده کردیم.”
این محقق ارتقاء ارزش غذایی محصولات کشاورزی را از دیگر مزایای این فناوری برشمرد و یادآور شد: ارزش غذایی محصولات کشاورزی به سطوح نرمال نمی رسد و کمتر از آن است و این امر در بخش صادرات مشکلاتی را به همراه خواهد داشت. ، اما خوشبختانه با استفاده از این فناوری هزینه گوجه فرنگی غذایی 25 تا 30 درصد افزایش یافته است.
به گفته وی ، ارزش غذا به معنای وجود عناصری مانند منیزیم ، مس ، روی و پتاسیم در محصولات کشاورزی است که به تعداد زیادی از این روش ها رسیده است.
وی گفت: “ما آماده ایم که گلخانه های هیدرونیک را به این فناوری مجهز کنیم.” تولید کافی در کشور وجود دارد ، اما متأسفانه کیفیت و ارزش غذایی بالایی ندارند.
به گفته وی ، این روش را می توان در هتل هایی که محصولاتی مانند “توت فرنگی” ، “خیار” ، “فلفل” ، “بادمجان” و “سالاد” در آن وجود دارد ، استفاده کرد ، زیرا به دلیل تأثیر و کیفیت کیفی آن مثبت و قابل توجه است. آوردن.
وی مکانیک نانو حباب ها را برای افزایش ارزش غذایی محصولات کشاورزی توضیح داد و گفت: کیفیت آب بر ساختار ریشه و جذب مواد مغذی تأثیر می گذارد ، بنابراین کیفیت بهتر است. آب وارد این زیستگاه ها می شود و میزان اکسیژن دزدیده شده بهتر است. باکتریهای مفیدی که در ریزوسفر (در اطراف ریشه گیاهان) یافت می شوند ، کیفیت بهتری دارند و منجر به جذب بهتر مواد مغذی و اکسیژن توسط ریشه های گیاه می شوند.
عدالت افزود: بهبود کیفیت محصولات کشاورزی و افزایش میزان اکسیژن نامحلول در آب از مزایای استفاده از این فناوری است.
انتهای پیام