استفاده از عصارههای گیاهی برای جلوگیری از پوسیدگی محصولات کشاورزی
محققان دانشگاه فردوسی مشهد یک مطالعه آزمایشگاهی بر روی خواص باکتریایی حاصل از کشت سه گیاه آویشن ، مریم بنفشه و انار برای جلوگیری از پوسیدگی باکتری ها انجام دادند.
به گزارش تیتر نیوز ، باکتریها یکی از عوامل اصلی بیماریهای گیاهی هستند و باعث آسیب بسیاری از محصولات کشاورزی می شوند. این عوامل بیماری زای گیاهی می توانند از طریق تلفات خود تعداد سبزیجات را کاهش داده و ضررهای اقتصادی را به کشاورزان و تولیدکنندگان گیاه وارد کنند.
در سالهای اخیر؛ استفاده از باکتری های کنترل نشده و آنتی بیوتیک های شیمیایی برای کنترل بیماری های گیاهی در برابر باکتری های بیماری زا مقاوم شده است. به همین دلیل ، جستجوی ترکیبی از منشا طبیعی ، روشی م effectiveثر و ایمن برای جلوگیری از رشد باکتری ها و بهبود ذخیره مواد غذایی در نظر گرفته شده است. عصاره های گیاهی ، به دلیل خواص ضد میکروبی ، دارای پتانسیل های زیادی برای استفاده به عنوان نگهدارنده طبیعی هستند و می توانند برای کنترل تجزیه و افزایش ماندگاری محصولات گیاهی مورد استفاده قرار گیرند.
گیاهانی مانند انار ، آویشن و مریم گلی ، به دلیل وجود برخی از این ترکیبات خاص ممکن است بتوانند از این آسیب های ناشی از گیاه جلوگیری کنند. بنابراین ، محققان دانشگاه فردوسی مشهد ، با انجام مطالعات تحلیلی و استفاده از این عصاره ها ، با مسدود کردن دو باکتری عامل پوسیدگی گیاه ، خواص باکتریایی خود را پیدا کردند (پکتوباکتریوم کاروتووروم SY سودوموناس آئروژینوزا) وارسی.
این مطالعه در آزمایشگاه انجام شد و پس از جمع آوری گیاهان آویشن شیرازی ، مریم گلی بنفش و انار از آزمایشگاه استخراج شد. برای مطالعه اثرات باکتریایی این گیاهان ، محققان باکتری ها را در آزمایشگاه جمع آوری کردند و با معرفی عصاره های گیاهی به کشت باکتریایی ، اثر باکتریایی روی باکتری ها را بررسی کردند. این گیاه.
نتایج این مطالعه نشان داد که به طور کلی ، عصاره زاتاریا مولتی فلورا دارای خواص قوی تری نسبت به عصاره بنفشه و انار است و پکتوباکتریوم نسبت به سودوموناس نسبت به استخراج زاتاریا مولتی فلور مستعدتر است. همچنین مشخص شده است که استفاده از مریم گلی بنفش و انار با نتایج بهتری نسبت به سایر عصاره های فرآوری شده همراه است.
“با توجه به این واقعیت که استفاده از ترکیبی از آنتی بیوتیک های شیمیایی تأثیر منفی بر سلامت غذا می گذارد و مشکلاتی مانند ظهور باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک را ایجاد می کند ، محققان گفتند ؛ بنابراین ، استفاده از گیاهان دارویی می تواند مناسب و م effectiveثر باشد. و راهی مطمئن برای کنترل فعالیت های میکروبی در صنایع غذایی.
در انجام این تحقیق ، لیلا بندیان و محمد مقدم؛ محقق در گروه باغبانی ، با معصومه بحرینی ؛ استادیار زیست شناسی ، دانشگاه فردوسی مشهد ، شرکت کرد.
نتایج این مطالعه در مجله میکروبیولوژی مواد غذایی به عنوان مقاله ای با عنوان “بررسی خواص باکتریایی و هم افزایی استخراج اتانولی آویشن ، مریم بنفشه و انار در باکتری های ایجاد کننده سبزیجات” منتشر شد.
انتهای پیام