خبرگزاری آنلاین – گروه استانها: استان بوشهر در منطقه گرم و خشک کشور واقع شده و با کمبود شدید منابع آبی از جمله چالش های مربوط به آب آشامیدنی و آب کشاورزی مواجه است.
در سالهای اخیر بسیاری از دشتهای بوشهر در وضعیت نامطلوبی قرار گرفته اند که کاهش جریان رودخانه ها و پایین آمدن سطح آب نشان دهنده بدتر شدن وضعیت آب در استان است.
اگرچه استان بوشهر یکی دو سال است که بارندگی نسبتاً خوبی را تجربه کرده است ، اما سال گذشته خشکسالی دیگری را تجربه کرده و با کمبود شدید منابع آبی مواجه است.
بر اساس پیش بینی ها ، بارش کم باران در استان بوشهر ادامه خواهد داشت و امسال ، خشک ترین بهار در حدود تابستان قبل از استان بوشهر است.
این کمبود بارندگی و تکرار سالهای خشک و کم بارندگی تهدیدی جدی برای مناطق کشاورزی استان است و حرکت کشاورزی استان به سمت کشت و گلخانه ضروری است.
پاییز خشک در راه است
بر اساس گزارش موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو ، بارش پاییز امسال در بیشتر مناطق کشور با مدلهای عمده جهانی زیر میانگین بلندمدت پیش بینی می شود که برای نیمه غربی کشور بسیار مهم است.
بر این اساس ، شرایط بارندگی در اکثر نقاط کشور در فصل پاییز (به استثنای سواحل دریای خزر و برخی مناطق جنوبی) نسبت به پیش بینی های بلند مدت متوسط در نیمکره غربی نسبت به پیش بینی های متیو فرانسه و NCEP کمتر است. کشور. این به توافق بیشتر بین مدلهای مختلف مربوط می شود.
در برخی مناطق کوه های زاگرس ، میزان بارندگی بین 50 تا 100 میلی متر کمتر از نرخ تاریخی بلند مدت همان دوره تخمین زده می شود.
ضرورت بهبود بهره وری آب
معاون بهبود تولیدات کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر در گفتگو با خبرنگار آنلاین اظهار داشت: باران نقش مهمی در کشاورزی دارد و در این چند سال بارانی شاهد کاهش تولید محصولات کشاورزی هستیم.
عمراني اظهار داشت: با توجه به وضعيت باراني استان بوشهر ، اقدامات لازم براي استفاده از روشهاي جديد كشاورزي در محيط كنترل شده انجام شود.
وی کاهش عملکرد محصول و بهبود بهره وری مصرف آب را از جمله راهکارهای مقابله با کمبود آب عنوان کرد: “یکی از عوامل کلیدی در بخش کشاورزی تغییرات آب و هوایی است که باید مورد توجه قرار گیرد. شی.”
خشکسالی ، کاهش بارندگی ، تغییر دما ، بارندگی های شدید و سیلاب: سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر آسا بارش های خارج از فصل یکی از اثرات تغییرات آب و هوایی در استان بوشهر است.
کشت زباله و توسعه گلخانه
وی گفت: سال گذشته ما آثار بارندگی های کم در استان بوشهر را به وضوح احساس کردیم و فاصله بین کم بارندگی و بارندگی باعث کاهش تولید گندم و سایر محصولات استان شده است.
عمراني بر لزوم تلاش براي افزايش كارايي و اثربخشي مصرف آب در كشاورزي استان تأكيد كرد و افزود: توقف كشت محصولات آبي.
ضمن تاکید بر استفاده کامل از کشت گیاهان و با اشاره به استفاده از محصولات پرمحصول تصریح کرد: در استان بوشهر کشاورزی در فضای باز باید به زباله و کشت گلخانه ای تبدیل شود.
با توجه به وضعیت استان بوشهر ، انتظار می رود مسئولان با توجه به وضعیت آب تلاش های جدی برای بهبود تولید محصولات کشاورزی انجام دهند.