اقتصادی

حمله سایبری از یک کشور خارجی بود/ به اطلاعات سهمیه بنزین مردم لطمه وارد نشده است

دبیر شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه یک کشور خارجی حمله سایبری به پمپ بنزین را انجام داده است، گفت: سیستم خدمات رسانی مختل شد.

به گزارش تیتر نیوز، سید ابوالحسن فیروزآبادی در یک برنامه تلویزیونی درباره حمله به پمپ بنزین توضیح داد: این حمله ساعت 11 صبح روز سه شنبه رخ داد و شاهد گسترش اختلال بودیم، پمپ بنزین های زیادی در کشور داریم. ابزارهای مرتبط این موضوع را مورد بحث قرار دادند و علائم حملات آنلاین را بررسی کردند. خوشبختانه این حمله سایبری هیچ گونه خسارت مادی در پی نداشت و تنها خدمات رسانی به شهروندان را مختل کرد و کارشناسان توانستند در مدت زمان کوتاهی راه حلی برای مشکل پیدا کنند. حدود 4600 پمپ بنزین در کشور وجود دارد که نیاز به تغییرات نرم افزاری دارند و این کار به تدریج از ساعت 17 انجام می شود.

وی با بیان اینکه ممکن است این حمله توسط یک کشور خارجی انجام شده باشد، افزود: هنوز خیلی زود است که بگوییم این حمله از کجا و به چه شکل بوده است، اما دلیل آن ایجاد اختلال در خدمات عمومی است. متاسفانه در سال های نه چندان دور شاهد اختلال گسترده ای در سیستم ریلی بودیم که توانستیم در عرض چند ساعت با قدرت سایبری کشور مشکل را حل کنیم. این پرونده نیز در مدت کوتاهی برطرف شد، اما با توجه به افزایش بازرسی ها در سراسر کشور، تیم باید به تدریج اعزام شود و مشکل را حل کند و امیدواریم تا ظهر چهارشنبه مشکل برطرف شود.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی در پاسخ به آسیب دیدن سرور مرکزی گفت: خوشبختانه به سرورها و اطلاعات آسیبی وارد نشده است. به طور کلی، طراحی شبکه پمپ بنزین ما یک جنبه منحصر به فرد مربوط به کشور ما است. پمپ بنزین‌های ما همه الکترونیکی هستند و از سیستم‌های پرداخت و سیستم‌های انتقال سوخت گرفته تا سیستم‌های الکترونیکی دیگر مانند دوربین مداربسته، پمپ بنزین‌ها در داخل سیستم کار می‌کنند. در محل است. هیچ راهی برای حفظ امنیت اطلاعات عمومی وجود ندارد و فقط سیستم خدمات مختل می شود.

فیروزآبادی خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه این سیستم ها به هم متصل هستند، حمله به سیستمی که ارزان است اما دارای ترمینال های متعدد است، ممکن است سخت نباشد. یعنی حمله در سطح بالایی نبود. البته شاید اگر اقدامات مناسب تری انجام می شد حتی شاهد قطعی سوخت نبودیم.

وی در پاسخ به این سوال که چرا اقدامات لازم برای جلوگیری از حملات سایبری انجام نشده است، گفت: این مشکلات جهانی است و گفته می شود سرعت توسعه از سرعت سیستم های امنیتی دیجیتال بیشتر است. در دنیا می بینیم که همیشه اخباری در این زمینه و حمله به سیستم های بانکی، داده ها و اختلال وجود دارد. حتی در رسانه های اجتماعی، میلیاردها نسخه جدید یا اختلال در این سرویس وجود دارد.

دبیر شورای عالی فضای مجازی ادامه داد: به عنوان مثال یکی از بزرگترین پلتفرم های پیام رسان دنیا مانند واتس اپ اخیرا به مدت 10 ساعت در سراسر جهان تعطیل شد. در نتیجه، سیستم دفاعی از سیستم های حمله در سراسر جهان عقب مانده است. البته این بدان معنا نیست که ما می توانیم مشکلات سیستم خود را تشخیص دهیم و باید به آنها رسیدگی شود. پس از این مورد، ابزارهای لازم را برای شناسایی نقص ها و ضعف های موجود در سیستم فراهم می کنیم تا شاهد آسیب کمتری در خدمات عمومی کشور باشیم.

انتهای پیام/