7 نکته طلایی دریافت خسارت تصادف بدون کروکی
همیشه زمانی که از تصادف و جبران خسارت صحبت میکنیم به یاد کروکی خواهیم افتاد. کروکی در حقیقت همان علت حادثه و مشخص کردن مقصر است. خسارت گرفتن بعد از برخی از تصادفهای رانندگی به کروکی نیاز دارد که باید توسط پلیس راهنمایی و رانندگی انجام شود. با در دست داشتن این کروکی و تشکیل پرونده میتوان به نمایندگیهای بیمه مراجعه کرد و خسارت وارد شده را با بررسیهای کارشناس بیمه دریافت کرد. در برخی از موارد هم میتوان خسارت بدون کروکی را از شرکتهای بیمهای دریافت کرد.
کروکی تصادف چیست؟
قبل از اینکه درباره خسارت بدون کروکی توضیحاتی دهیم بهتر است که با واژه کروکی آشنا شوید. گزارشی که پلیس راهنمایی و رانندگی از صحنه تصادف مشخص میکند را کروکی میگویند. مهمترین مدرکی که برای مقصر نشان دادن خسارت برای دو طرف در نظر گرفته شده کروکی است. نکته مهمی که برای کروکی باید نظر گرفت این است که برای کشیدن کروکی نباید خودروها را جابه جا کرد. توصیه میشود اگر خسارت وارد شده به خودرو سنگین نیست و خسارت زیر ۲۰ میلیون تومان خواهد بود خودرو را جابه جا کرده و با رضایت دو طرف حادثه خسارت بدون کروکی پرداخت شود تا از مسدود شدن و ایجاد ترافیک جلوگیری کرد.
انواع کروکی برای تصادفها
دو نوع کروکی در تصادفها وجود دارد که مرتبط با قوانین است. این کروکیها عبارتند از:
- کروکی سازشی
هنگامی که خسارتهای تصادف در سقف تعهدات بیمه باشد، افسر راهنمایی و رانندگی کروکی سازشی را برای تصادف ترسیم میکند و اطلاعات مرتبط با تصادف را درج خواهد کرد.
زمانی که برای دریافت خسارت به دفاتر بیمه مراجعه میکنید باید کروکی سازشی را به همراه داشته باشید.
- کروکی غیر سازشی تصادفات
کروکی غیر سازشی در دو صفحه جداگانه تنظیم میشود. اطلاعاتی که در این نوع کروکی درج خواهد شد دقیقتر و کاملتر است که هر کدام مرتبط با خودروها، عابرها و مشخصات رانندهها است. در صفحه دوم گزارش مشخصات افسر راهنمایی و رانندگی و شرح حادثه ذکر میشود. همچنین امروزه می توان از خسارت سیار نیز برای دریافت هزینه مورد نظر اقدامات لازم را انجام داد. ناگفته نماند که برای دریافت خسارت سیار نیاز به وجود کروکی نیاز می باشد البته برای خسارت های ناچیز نیازی به وجودش کروکی نیست، اما می توانید برای تهیه آن درخواست دهید.
خسارت بدون کروکی پلیسدر چه تصادفهایی نیاز به کروکی است؟
برای گرفتن خسارت باید کروکی را به صورت سازشی یا غیر سازشی به شرکت بیمه تحویل داد. در این تصادفها باید کروکی را تحویل داد:
- تصادف با ماشین نظامی، تصادف با ماشین سنگین (کامیون، اتوبوس، مینیبوس و…)، تصادف با موتور و تصادفات زنجیرهایو برخورد چند ماشین
- نداشتن گواهینامه یا بیمه نامه یکی از طرفین تصادف
- تصادف با فردی که ساکن شهر دیگری
- تصادف به خاطر رد کردن چراغ قرمز
- برخورد خودرو با اشیای ثابتمثل گاردریل و درخت
- پیوسته نبودن بیمه نامه شخص ثالث امسال و سال گذشته
- گذشتن کمتر از ۲۰ روز از شروع بیمه نامه شخص ثالث
- زخمی شدن یا فوت در تصادف
- تصادف به خاطر دنده عقب
- تصادف برای بار دوم در طول مدت بیمه نامه
- نامعلوم بودن دلیل تصادف
- تصادف شاخ به شاخ
- خسارتهای مالی بیشتر از ۱۶ میلیون تومان
خسارت بدون کروکی در تصادف
هنگامی که در تصادفی بخواهید از بیمه شخص ثالث خود استفاده کنید، میتوانید در تصادفهای زیر بدون رسم کروکی خسارت خود را دریافت کنید. این موارد عبارتند از:
- در صورتی که حادثه رانندگی خسارت بدنی نداشته باشد.
- اگر اختلافی بین دو طرف حادثه رخ ندهد و تصادف، مرضی الطرفین باشد.
- اگر میزان خسارت زیر ۱۶ میلیون تومان باشد نیازی به ترسیم کروکی برای دریافت خسارت نیست.
آیا شرکتهای بیمه بدون برگه کروکی خسارت پرداخت میکند؟
در برخی از شرایط، شرکتهای بیمه بدون برگه کروکی خسارتهای وارد شده در تصادف را پرداخت میکنند. پرداخت خسارت کمتر از سقف بیمه یکی از مواردی است که به کروکی نیاز ندارد و خسارت بدون کروکی پرداخت خواهد شد. سقف پرداخت خسارت در سال ۱۴۰۰ برای حادثه بدون کروکی مبلغ ۱۶ میلیون تومان اعلام شد. البته توجه کنید که این مبلغ میتواند در شرکتهای بیمه تفاوت داشته باشد و بهتر است که هنگام عقد قرارداد بیمه شخص ثالث، به طور کامل از سقف تعهدات اطلاع پیدا کرد.
روند دریافت خسارت از شرکتهای بیمه
برای اینکه خسارتهای مالی و جانی در بیمه شخص ثالث جبران شود باید حداکثر تا مدت ۵ روز به یکی از دفاتر یا نمایندگیهای پرداخت خسارت بیمهگر خود مراجعه کنید و تشکیل پرونده دهید، سپس با بررسیهای لازم از سوی کارشناسهای بیمه حواله پرداختی تحویل داده میشود. برای دریافت خسارت بدون کروکی باید مدارکی را هم تحویل داد که به شرح زیر است.
- مدارک مورد نیاز برای دریافت خسارت بدون کروکی عبارتند از:
- اصل و کپی بیمه نامه بدنه و شخص ثالث وسیله نقلیه
- اصل و کپی گواهی نامه راننده وسیله نقلیه در هنگام حادثه
- اصل و کپی کارت وسلیه نقلیه
- اعلام کردن خسارت در اسرع وقت
- بازدید کردن از محل حادثه حسب مورد توسط کارشناس بیمهگر
شرایط و نکات پرداخت خسارت بدون کروکی
شرایط و نکات پرداخت خسارت بدون کروکی در بیمه نامه شخص ثالث عبارتند از:
- تکمیل فرم اعلام خسارت توسط مقصر و زیان دیده
- همراه داشتن بیمه شخص ثالث و ارائه بیمه نامه معتبر و جاری برای هر دو وسیله نقلیه هنگام خسارت
- کارشناسی خودروها و وسایل نقلیه مسبب حادثه و خودروها و وسایل نقلیه زیان دیده برای میزان خسارت
- گواهینامه هر دو طرف حادثه معتبر و متناسب با خودرو باشد و دارای اصل مدارک شناسایی
- ارائه مدارک مثبته دایر بر احراز سمت قانونی متقاضی از قبیل قیومیت، وکالت، وصایت یا ولایت خاص حسب مورد از سوی زیان دیده جهت دریافت خسارت به همراه ارایه کارت ملی و شبای شماره حساب
- مراجعه هر دو خودرو (مقصر یا زیان دیده) به شعبه پرداخت خسارت
نکته مهم: مدت زمان قانونی برای رسیدگی و پرداخت خسارت به زیان دیده ۱۵ روز از زمان تکمیل پرونده است.
اهمیت خرید بیمه شخص ثالث در پرداخت خسارت بدون کروکی
به طور کلی خرید بیمه نامه شخص ثالث اجباری بوده و بیمه بدنه اختیاری است. نکته مهمی که وجود دارد این است که در برخی از حوادث نمیتوان تمام هزینههای جبران خسارت را پرداخت کرد و بهتر است که از یک پشتوانه مالی استفاده کرد. بیمه ماهیت حمایتگر دارد و با پرداخت حق بیمه برای بیمه نامه اتومبیل میتوان در برابر خسارتهای رخ داده خودرو خود را بیمه کنید. در برخی از حوادث نیاز است که مدارکی را تحویل بیمهگر داد تا خسارت بدون کروکی و گزارش افسر راهنماییی و رانندگی پرداخت شود.
برای خرید بیمه اتومبیل و موتور سیکلت میتوان به سایت بیمه دات کام مراجعه کرد و بیمه خود را به صورت آنلاین خریداری کنید. بیمه دات کام یکی از کارگزاریهای آنلاین برای تهیه انواع بیمه نامه است که می توانید بعد از استعلام از بیش از 20 شرکت بیمه، مناسب ترین بیمه نامه را با بهترین قیمت خریداری کنید.
برگرفته از سایت بیمه:https://bimeh.com/ /