“تعادل” حلقه مفقوده مدیریت کشور

اگرچه دلیل اصلی توقف، نبود زیرساخت های طرف عراقی به ویژه حمل و نقل ناوگان از مرز به داخل کشور عراق است، اما دلایل این اتفاقات را نیز می توان در حلقه مفقوده مدیریت کشور یعنی همان. “تعادل”. از ماه ها قبل با تشکیل ستاد مرکزی اربعین، برنامه ریزی و سیاسی کاری مهم این مراسم آغاز شد و جزئیات آن به صورت مستمر ابلاغ شده است. در این ایستگاه باید تمامی موارد اعم از زیرساخت های کشور عراق، ازدحام جمعیت، شرایط آب و هوایی، حمل و نقل دریایی و حمل و نقل داخلی به دقت بررسی و برنامه ریزی سفر بر این اساس انجام شود. ارائه تسهیلاتی از جمله صدور گذرنامه موقت یک روزه، وام 5 میلیون تومانی، ارز مسافرتی و همچنین اعلامیه بسیج، تمامی امکانات برای ارائه خدمات به زائرین بررسی شده است که این روزها خلاف آن را نشان می دهد. مهمترین چیز ایجاد شور و نشاط برای سفر اربعین در سکوهای رسمی است. خطبه های نماز جمعه، منابر، مداحی، تعزیه و مراسم مذهبی و به ویژه رسانه ملی در طول سال به ویژه چند ماه مانده به ماه محرم، سفر اربعین را به آرزوی همه امامان حسین (ع) تبدیل کرده و میلیون ها عاشق رفته اند. به کربلا.خواننده حتی برای کسانی که به هر دلیلی امکان حضور در تشرف را ندارند، مراسم «جمندنگ اربعین» تدارک دیده شده است. در شرایط این سفر – در صورتی که سفری مطلوب اما بسیار ارزشمند باشد – مانند توانایی جسمی و مالی – امکان حج سخنی وجود نخواهد داشت تا عزیزان با هر شرایطی – از کودک تا سالمند – جزو زائران بزرگ باشند. اربعین حسین

این وضعیت نتیجه «عدم تعادل» در مدیریت جوانان است که سال ها ادامه دارد. موارد مشابه بسیاری را می‌توان ذکر کرد، اگرچه ماهیت آنها با زیارت اربعین متفاوت است، اما از این قاعده مستثنی نیستند:

1- ساخت ده ها فرودگاه در شهرهای کوچک و بزرگ اگر اکنون متروکه باشند، سالیانه حتی یک پرواز در آنها فرود نمی آید و در مقابل بی توجهی به شبکه ریلی، کیشور به ناوگان حمل و نقل ایمن و راحت تبدیل می شود.

3- راه اندازی دانشگاه در کیشور به گونه ای است که اکنون تعداد دانشگاه های ایران از چین بیشتر است، هزاران صندلی در دانشگاه های کیشور خالی است که در نتیجه پذیرش دانشجو بدون کنکور، افت شدید سطح علمی را به همراه دارد. دانشگاه ها و هزاران فارغ التحصیل دانشگاهی در کیشور مورد انتظار و بیکار هستند.

3- تشویق گسترده مردم برای حضور در بورس و میلیاردها تومان سرمایه مردم سرازیر می شود و متعاقباً به دلیل ریسک مالی و از دست رفتن سرمایه مردم، بازار به شدت سقوط می کند.

4- رشد موسسات مالی و اعتباری و جذب سرمایه های مردمی با بهره فریبنده ناگهان باعث بحران این موسسات و انحلال آنها یکی پس از دیگری و نابودی سرمایه های مردم و جبران خسارت از بیت المال خواهد شد!

5- ایجاد صنایع بزرگ در مناطق مختلف کشور بدون توجه به تعادل منطقه، منابع آب و مسائل زیست محیطی، تخریب جنگل ها و مراتع، بی توجهی به برکه ها و دریاچه های کشور و در نهایت منجر به بحران های زیست محیطی.

نمونه هایی برای اثبات «عدم تعادل» در چرخه مدیریتی کشور طی سالیان متمادی کم نیست و شاید یکی از مهم ترین دلایل آن مدیریت خودسرانه و برنامه های خارج از چارچوب مصوب در کشور باشد.

وضعیت مهم ترین سند یعنی چشم انداز بیست ساله کیشور – اگر تنها سه سال به پایان آن باقی نمانده باشد، نامشخص است و سطح عملکرد برنامه های چهارم، پنجم و ششم توسعه کیشور ناامیدکننده است.

دولت سیزدهم اکنون فعالیت اولیه خود را به پایان رسانده و هنوز فرصت زیادی برای اصلاح این چرخه و رفع مشکلات ناشی از آن دارد.

به نظر می رسد راه حل جلوگیری از این اتفاقات تلخ، بکارگیری مدیران شایسته، مدیریت جوانان در چارچوب اسناد بالاتر، پرهیز از مدیریت ناعادلانه و نامتوازن و نظارت بر نهادهای نظارتی جدی و مؤثر است.

6565

خروج از نسخه موبایل