عمومیاخبار کسب و کار

ساخت کابل تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال

آموزش 0 تا 100 روش تبدیل هارد اینترنال به هارد اکسترنال

اگر تعمیر هارد دیسک را انجام داده اید و یا لپ تاپ یا رایانه شخصی خود را با هارد SSD جدید به روز کرده اید ، احتمالاً برایتان سوال پیش می آید  که با هارد دیسک قدیمی خود چه کار کنید.آن را دورنیاندازید زیرا می توانید با هزینه کم ، می توانید آن را در یک محفظه خارجی نصب کنید و از آن به عنوان درایو هارد اکسترنال استفاده کنید.

اگر یک هارد اینترنال در حال حاضر دارید تبدیل آن به اکسترنال بسیار ساده و ارزان خواهد بود و مزیت بالایی دارد زیرا  قسمت هزینه بر ماجرا را در دست دارید و تنها به یک محفظه ی ارزان قیمت برای تبدیل نیاز خواهید داشت.

هم چنین ، شما می توانید کیفیت و مشخصات درایو را کنترل کنید و مطابق با نیاز خود آن ا درست کنید و این گونه می دانید دقیقا چه چیزی دریافت خواهید کرد. سوم ، اگر یک هارد درایو با داده هایی دارید که می خواهید آن ها را بازیابی کنید ، می توانید به راحتی از محفظه اکسترنال خود برای نصب هارد دیسک و بازیابی آن استفاده کنید.

این کار به نسبت این که درایو را به صورت داخلی روی رایانه رومیزی خود نصب کنید وقت کم تری از شما می گیرد و حتی در بعضی از دستگاه ها نیز غیرممکن است. سرانجام ، با این کار شما ارزش طولانی مدت بیش تری را از وارد کردن هارد اکسترنال خود دریافت خواهید کرد زیرا از هر درایو می توان در محفظه استفاده کرد.

و هنگامی که می خواهید هارد اکسترنال خود را به روز کنید ، تنها کاری که باید انجام دهید این است که به جای خرید یک محصول کاملاً جدید درایو را درون آن عوض کنید.آموزش تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال و بازیابی اطلاعات هارد سوخته در ادامه به شما توضیح داده خواهد شد.

ساخت کابل تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال

آیا می توان از هارد اینترنال به عنوان هارد اکسترنال استفاده کرد؟

بله. محفظه های هارد دیسک ها  در واقع مبدل های SATA به USB هستند و به شما امکان می دهند هارد دیسک اینترنال SATA را به هارددیسک اینترنال تبدیل کنید که می توانید از آن برای ذخیره یا پشتیبان گیری از پرونده ها استفاده کنید یا مجموعه ای از فیلم هایی را که می خواهید نگهداری کنید و آن را به تلویزیون متصل کنید.

البته این نکته را در نظر بگیرید که اگر هارد دیسک شما قدیمی است ، استفاده از آن برای تهیه نسخه پشتیبان از پرونده های مهم عاقلانه نیست زیرا طول عمر هارد دیسک ها محدود است. اگر بعد از پنج سال هارد دیسک شما هم چنان در حال کار باشد ، وضعیت خوبی دارد ، اما سپردن عکس ها و هر پرونده دیگری که نمی توانید جایگزین یک درایو قدیمی کنید بسیار خطرناک است.

در این شرایط بهتر است یک هارد جدید بخرید ، یا یک هارد اکسترنال قابل حمل خریداری کنید که دردسر کم تری داشته باشد ، یا اطمینان حاصل کنید که چندین نسخه پشتیبان را در درایوهای مختلفبرای محافظت بهتر تهیه می کنید.

با فرض این که هارد اینترنال شما قدیمی نیست و به خوبی کار می کند برای تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال ، باید محفظه اکسترنال مناسب را خریداری کنید که دو نوع اصلی وجود دارد: 3.5in و 2.5in.

از هارد دیسک های  3.5 اینچی عمدتا در رایانه های رومیزی استفاده می شود ، در حالی که هارد های 2.5 اینچی در لپ تاپ ها استفاده می شوند. ضخامت هارد دیسک های لپ تاپ (7 میلی متر یا 9.5 میلی متر) متفاوت است ، بنابراین اطمینان حاصل کنید که محفظه انتخابی شما دارای ارتفاع کافی در داخل دیسک شما باشد.

مثال:

به طور مثال می توان از یک درایو 9.5 میلی متری و یک محفظه Inateck USB 3 استفاده کرد و درایوهای 9.5 میلیمتری و 7 میلیمتری را ساپورت می کند، از جمله SSD ها و هم چنین هارد دیسک های قدیمی. واگر ترجیح می دهید از جدید ترین استاندارد USB استفاده کنید ، یک نسخه USB-C نیز وجود دارد. پورت های USB-C کم کم در حال تبدیل شدن به استاندارد هستند و این موارد را در جدیدترین لپ تاپ ها و رایانه های شخصی پیدا خواهید کرد.

از لحاظ تئوری اتصال USB-C در این محفظه می تواند حداکثر 5 گیگابایت بر ثانیه یا 625 مگابایت در ثانیه کار کند اما با اکثر هارد درایوها از اتصال SATA استفاده می کنند، اما قبل از انتخاب مطمئن شوید محفظه ای را خریداری کرده اید که با هارد اینترنال شما سازگار باشد.

انتخاب هارد

چه قصد خرید هارد جدید داشته باشید و چه بخواهید از هارد قدیمی خود پس از بازیابی رم استفاده کنید، باید به نکاتی پیش از انتخاب دقت کنید.

سلامت هارد

این مورد نکته اصلی هنگام استفاده مجدد از هارد دیسک قدیمی است که باید به آن توجه کنید: سلامت درایو. بدیهی است که اگر درایو قدیمی اینترنال را به علت داشتن مشکلات جدی از سیستم بیرون کشیده اید قطعا کاربرد نخواهد داشت.

بنابراین حتی نباید به استفاده از آن جهت ، تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال  فکر کنید. حتی اگر هارد اینترنال شما مشکلی ندارد ، باید کاملاً تنظیمات SMART را بررسی کنید( روندی مشابه بررسی سابقه سلامت هارد دیسک). اگر معلوم شد که درایو دارای یک دسته ایرادات اصلی است، شما باید از یک درایو اضافی دیگر یا خرید یک درایو جدید برای محفظه استفاده کنید.

فرم هارد

هارددیسک ها در دو اندازه ساخته می شوند. درایوهای سخت مکانیکی و هیبریدهای مکانیکی / SSD که برای رایانه های رومیزی ساخته شده اند دارای ضریب شکل 3.5 اینچ و متوسط هستند.

آن ها بزرگ تر از درایوهای اندازه لپ تاپ هستند ، اما هم چنین برای فضای ذخیره سازی ارزان تر هستند. آن ها هم چنین به یک منبع تغذیه خارجی احتیاج دارند ، به این معنی که شما باید درایو اکسترنال حاصل را به جداره وصل کنید.

SSD ها و درایو های مکانیکی اندازه لپ تاپ دارای ضریب 2.5 اینچ هستند. همان طور که انتظار دارید ، مزیت استفاده از درایو 2.5 اینچی درایوهایی با اندازه 2.5 تقریباً به اندازه یک تلفن هوشمند است.

به علاوه ، بیش تر محفظه های 2.5 نیازی به برق خارجی ندارند ، بنابراین فقط یک کابل دارند: کابل اتصال به کامپیوتر شما و پس از تبدیل هارد اینترنال به هارد اکسترنال نیازی به پریز دیواری یا دوشاخه ترانس بزرگ نیست.

نکته منفی استفاده از هارد های اندازه لپ تاپ این است که این درایو ها معمولاً ظرفیت کمتری دارند (یا در صورت ظرفیت بالاتر بسیار گران ترند) و برخلاف درایوهای 3.5 اینچی که دارای ارتفاع تعیین شده هستند ، درایوهای 2.5 می توانند 7 ، 9.5 میلی متر، و یا 12.5 میلی متر باشند.

ساخت کابل تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال

سرعت و ظرفیت هارد

از آن جا که احتمالاً هارد اکسترنال خود را از طریق USB وصل می کنید ، سرعت درایو تفاوت چشم گیری در عملکرد نخواهد داشت. درایوهای RPM از نظر فنی از مزایای کمی نسبت به اتصالات USB 3.0 برخوردار هستند (به ویژه برای جست و جو و نوشتن تعداد زیادی فایل کوچک) اما برای اکثر افراد این تفاوت زمانی قابل اغماض است که همه فاکتورهای دنیای واقعی را شامل شوند مانند متغیرهایی که توسط اندازه پرونده ها ، چند دستگاه به هر پورت USB در رایانه شما متصل هستند و غیره. سرعت درایو مطمئناً از نظر فرسودگی درایو عاملی مهم است ، به این علت که درایوهای سریع تر گرمای بیش تری تولید می کنند.

پس سعی کنید یک هارد دیسک با سرعت چرخش آهسته (مانند 5400 دور در دقیقه) و رد شدن از درایوهایی با سرعت چرخش بالاتر (مانند 7،200 و 10،000 دور در دقیقه) انتخاب کنید. اگر از هارد به ندرت استفاده می شود ، مثلا ماهی یک بار آن را برای تهیه فایل های پشتیبان استفاده می کنید ، تمایز سرعت درایو مسئله مهمی نیست اما اگر قصد دارید به طور مداوم از درایو استفاده کنید ، درایو کند تری را انتخاب کنید( به علت گرما). در مورد ظرفیت هارد ، فقط یک محدودیت وجود دارد که باید از آن آگاه باشید.

محفظه های قدیمی USB 2.0 از سخت افزار / سیستم عامل پشتیبانی از درایوهای بزرگ تر برخوردار نیستند ، بنابراین توجه داشته باشید که بهتر است یک درایو بزرگ (2TB +) را با یک محفظه جدیدتر جفت کنید.

رابط هارد

هارد درایوها معمولا از طریق اتصال PATA یا SATA به داخل کامپیوتر متصل می شوند. اتصالات PATA (که به آن IDE نیز گفته می شود) از اواسط دهه 1980 تا حدود 2005 یا بیش تر بر بازار هارد ها تسلط داشتند و پس از آن SATA ها بازار را در دست گرفتند.

به احتمال زیاد شما یک هارد SATA دارید مگر این که هارد شما خیلی قدیمی باشد (یا یک هارد جدیدتر باشد که در رایانه بسیار قدیمی استفاده می شود). قبل از اینکه به دنبال محفظه ای بروید ، هارد خود را بررسی کرده و آن را موارد بالا مقایسه کنید.

انتخاب محفظه

وقتی عناصر مربوط به هارد اینترنال خود را شناسایی کردید ، وقت آن است که یک محفظه سازگار را انتخاب کنید. گرچه محفظه های هارد اکسترنال بسیار ساده هستند ، اما چند نکته وجود دارد که توصیه می کنیم هنگام خرید به خاطر داشته باشید.

رابط داخلی و اندازه هارد

. هنگام خرید محفظه هارد اکسترنال ، اولین نکته این است که محفظه ای را انتخاب کنید که رابط کاربری آن با رابط و اندازه درایو شما مطابقت داشته باشد. یک هارد لپ تاپ 2.5 ″ با رابط SATA دارید، پس یک محفظه SATA 2.5 می خواهید. یک درایو دسکتاپ 3.5 old قدیمی با رابط PATA دارید پس یک محفظه 3.5 می خواهید که از PATA / IDE پشتیبانی کند.

رابط خارجی

نکته دوم مطابقت با رابط های خارجی است. آیا می خواهید محفظه خود را از طریق USB 3.0 متصل کنید یا FireWire یا پورت eSATA (که بسیار سریع است ، اما در بسیاری از رایانه ها در دسترس نیست). بیش از هر چیز دیگری ، مشخصات محفظه ای را که خریداری می کنید به دقت بررسی کنید تا مطمئن شوید که دقیقاً آن چه را که نیاز دارید به دست می آورید.

جنس محفظه

محفظه های هارد ها از دو ماده پلاستیکی و فلزی ساخته شده اند. برای استفاده کوتاه مدت ، مواد ساخته شده در محفظه واقعاً مهم نیست. اما برای درایوهای اکسترنال که کاربرد زیادی خواهند داشت (به خصوص اگر قصد دارید آن ها را تمام روز روشن بگذارید) ، ساخت بدنه فلزی که محفظه را به یک هیت سینک بزرگ برای هارد دیسک تبدیل می کند ، ضروری است. گرما دشمن همه لوازم الکترونیکی است و باید هر کاری که می توانید برای خنک نگه داشتن هارد دیسک خود انجام دهید زیرا ارزش آن را دارد.

آموزش تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال:

گام اول:

1-  اگر قبلاً این کار را انجام نداده اید ، هرگونه  براکت و پیچ را از هارد اینترنال خارج کنید.

گام دوم:

2- محفظه را باز کنید: Inateck FE2005 که در مثال گفته شد یک مدل بدون ابزار است ، بنابراین کار با آن ساده است و کافی است که قفل آن را با سوئیچ باز کنید ، انتهای آن را بکشید و در هارد اینترنال قرار دهید. مراقب باشید که هارد دیسک را از راه درست به سمت بالا بلغزانید و به داخل آن نگاه کنید تا جهت پورت SATA را پیدا کنید.

گام سوم:

3-  از کابل USB هارد اکسترنال موجود را برای اتصال محفظه به لپ تاپ یا رایانه شخصی خود استفاده کنید.

گام چهارم:

4- بسته به آن چه در دیسک است ، ممکن است در Windows File Explorer نشان داده شود و برای استفاده آماده باشد. از آن جا که دیسک مورد استفاده در مثال از یک لپ تاپ ویندوز بود ، به صورت NTFS قالب بندی شد و به طور خودکار یک نام درایو به آن اختصاص داده شد.

می توانید مانند هر هارد اینترنال از آن استفاده هایی مانندکپی کردن پرونده ها یا قالب بندی را انجام دهید. اگر قصد دارید فقط از آن با ویندوز استفاده کنید ، می توانید آن را به صورت NTFS قالب بندی کنید ، اما اگر می خواهید آن را به دستگاه های دیگری مانند جعبه تنظیمات برای پخش فیلم متصل کنید ، از exFAT استفاده کنید بهتر است.

گام پنجم:

5- اگر در Windows Explorer نشان داده نمی شود ، در فهرست شروع منوی Disk Management را جست و جو کنید و سپس به دنبال دیسکی با فضای اختصاصی یا دیسک بدون اختصاص دادن نام درایو باشید.

سپس می توانید بر روی آن کلیک راست کرده و قالب بندی کنید. اگر هارد اکسترنال به صورت دو درایو جدا نشان داده می شود لازم است پارتیشن ناخواسته “System Reserved” را حذف کنید و کافی است فقط روی آن کلیک راست کرده و Delete Volume را انتخاب کنید.

پس از آن فضای اختصاصی نخواهد شد و از آن جا که حجم آن کم است ، فقط آن را بدون استفاده رها خواهیم کرد. و بدین گونه هارد اینترنال شما به هارد اکسترنال تبدیل شده و می توانید به عنوان یک هارد اکسترنال از آن استفاده کنید.( امیدواریم که در این مقاله توانسته باشیم روش تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال را به شما آموخته باشیم.)

استفاده از هارد اینترنال به عنوان اکسترنال

به دلیل در دسترس بودن و کمبود دانش عمومی مصرف کننده ، هارد دیسک‌های داخلی (اینترنال ) می‌توانند تا حدودی ارزان‌تر از هارد دیسک‌های مستقل خارجی (اکسترنال) باشند. با اتصال یک درایو داخلی جدید یا اضافی به محفظه هارد می‌توانید از این مزیت استفاده کنید. سپس ، آن را با استفاده از اتصال استاندارد USB به رایانه خود متصل کنید. اگر می‌خواهید از روش تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال استفاده کنید ، می‌توانید این کار را انجام دهید ، اما توجه داشته باشید که سرعت کار کامپیوتر شما کاهش می‌یابد زیرا عملکرد ارائه شده توسط درایو خارجی از طریق USB بسیار کندتر از یک درایو داخلی است.

چگونه هارد اینترنال رو به اکسترنال تبدیل کنیم ؟

  1. یک هارد داخلی انتخاب کنید. می‌توانید تقریباً هر دیسک سخت و محفظه‌ای را با یکدیگر مطابقت دهید ، اما برای اطمینان از سازگاری درایو و محفظه ، وب سایت‌های سازندگان را بررسی کنید.
  2. درایو را داخل محفظه سوار کنید. در داخل محفظه ، ممکن است محلی برای سوار کردن دیسک سخت داخلی در محفظه وجود داشته باشد ، یا توسط پیچ یا اتصال دهنده‌ها (مقداری شکاف در اتصال). اگر درایوهای قدیمی مانند EIDE یا IDE را نصب می‌کنید. برای درایوهای SATA یا mSATA ، باید یک اتصال SATA واحد مانند اتصالات داخل رایانه مشاهده کنید.
  3. اتصالات را به برق وصل کنید. ارتباطاتی که باید ایجاد کنید بسته به نوع اتصال هارد دیسک شما متفاوت است. برای اکثر درایوهای مدرنی که از SATA یا mSATA استفاده می‌کنند ، یک اتصال 7 پینی وجود دارد که اتصال رابط است و برق را تأمین می‌کند. برای درایوهای PATA EIDE یا IDE ، یک اتصال 40 پین و یک اتصال برق 4 پین وجود دارد.
  4. هارد را وارد کنید. بسته به سبک محفظه ، ممکن است مجبور شوید آن را به صورت داخلی سوار کنید.
  5. محفظه هارد را مهر و موم کنید. بعد از اتصال ، محفظه را یکبار دیگر محکم ببندید. اکثر محفظه‌های دیسک سخت دارای پیچ یا اتصال دهنده‌های ساده هستند که می‌توانید از آنها برای درزبندی درایو استفاده کنید. اکنون یک هارد داخلی دارید که به عنوان یک دستگاه ذخیره سازی خارجی قابل حمل عمل می‌کند. تنها چیزی که باقی می‌ماند اتصال محفظه به کامپیوتر است.
  6. محفظه را وصل کنید. این محفظه با هر سیم مورد نیاز برای اتصال آن به رایانه همراه است. معمولاً این یک کابل USB است که هم اتصال و هم برق را تأمین می‌کند.
  7. محفظه را به کامپیوتر وصل کنید. کابل USB را به رایانه متصل کنید و اجازه دهید درایو روشن شود. اگر سوئیچ برق دارد ، آن را روشن کنید.
  8. هارد را وصل کنید و بازی کنید. هنگامی که آن را متصل و روشن کردید ، دستگاه ویندوز شما باید تشخیص دهد که شما سخت افزار جدیدی را اضافه کرده‌اید و به شما اجازه می‌دهد آن را “وصل و بازی” کنید. درایو را باز کنید ، پرونده‌ها و پوشه‌ها را به داخل آن بکشید ، یا آن را برای دریافت پشتیبان‌های امنیتی و پرونده‌های بازیابی تنظیم کنید.

اگر رایانه شما درایو را تشخیص نمی دهد ، ممکن است مشکلی در قالب بندی وجود داشته باشد. شما باید متناسب با رایانه خود درایو را به درستی قالب کنید. یادگیری نحوه قالب بندی هارد دیسک آسان است.

ساخت کابل تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال

کابل تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال :

مبدل هارد اینترنال به اکسترنال به شما امکان انتقال ، کپی و تهیه نسخه پشتیبان از داده‌های خود را تقریباً از هر درایو سخت روی رایانه می‌دهد.

3 روش تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال

هارد اینترنالی که درون کامپیوتر شما قرار دارد به احتمال زیاد اطلاعات مهم و زیادی را در خود ذخیره کرده است. گاهی اوقات لازم است تا در مکانی دیگر به اطلاعات ذخیره شده درون این هارد دیسک دسترسی داشته باشید و یا در برخی مواقع ممکن است کامپیوتر جدیدی خریده باشید و صرفا قصد دارید اطلاعات هارد قدیمی‌تان را به هارد دیسک جدید منتقل کنید. اگر هر چند وقت یکبار با چنین شرایطی مواجه می‌شوید، جداسازی هارد از درون کیس و نصب آن درون کیس جدید می‌تواند روشی پرزحمت و خسته کننده باشد.

علاوه بر این، شما در طول سفر یا مکان‌هایی که به هر دلیل به اطلاعات ذخیره‌ شده درون هارد اینترنال سیستم‌تان نیاز دارید، نمی‌توانید به آنها دسترسی داشته باشید. در این مقاله به 3 روش متداول برای تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال اشاره شده است که با استفاده از آنها می‌توانید این مشکل را برطرف کنید.

در واقع تبدیل هارد اینترنال 3.5 اینچی به اکسترنال بسیار آسان است. شما با یک پیچ‌گوشتی، قاب، داک یا کابل مناسب و کمی آشنایی با کامپیوتر به راحتی می‌توانید در هر زمانی هارد اینترنال خود را به یک هارد اکسترنال تبدیل کنید. البته عبارت صحیح‌تر این است که هارد اینترنال خود را به عنوان یک هارد اکسترنال مورد استفاده قرار دهید.

همان‌طور که گفته شد برای تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال می‌توان از سه روش استفاده کرد. در ادامه به این روش‌ها اشاره و همچنین تفاوت‌های بین هاردهای اینترنال 2.5 و 3.5 اینچی و معایب و مزایای تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال را بررسی می‌کنیم.

تفاوت هارد اینترنال 2.5 با 3.5 اینچی

هاردهای اینترنال معمولا به دو دسته 2.5 اینچی و 3.5 اینچی تقسیم می‌شوند. در واقع هاردهای 2.5 اینچی که عموما با نام هارد لپ‌تاپی شناخته می‌شوند دارای عرض 2.5 اینچی (6.35 سانتی‌متر) هستند. این در حالی است که هاردهای اینترنال 3.5 اینچی از عرض 8.89 سانتی‌متری برخوردارند.

اکثر هاردهای اینترنال 2.5 اینچی دارای ارتفاع 9.5 میلی‌متری هستند اما بعضی از هاردها نیز ممکن است از ارتفاع 12.5 میلی‌متری برخوردار باشند. این تفاوت در ابعاد باعث شده است تا وزن هاردهای 2.5 اینچی به مراتب کمتر باشد.

بدین ترتیب، هنگام انتخاب قاب یا باکس هارد مناسب باید این پارامترها را مدنظر قرار دهید. علاوه بر این، ممکن است هارد اینترنال قدیمی شما به جای رابط اتصال ساتا از رابط پاتا برخوردار باشد. بنابراین باید باکس هاردی را انتخاب کنید که از این رابط اتصال پشتیبانی کند.

رابط اتصال ساتا معمولا شامل دو اتصال تخت است اما رابط‌های پاتا شامل دو اتصال با پین‌های متعدد است. بنابراین از نظر ظاهری به راحتی می‌توانید تفاوت بین این دو رابط اتصال را تشخیص دهید.

نکته دیگری که باید به آن توجه داشته باشید این است که هاردهای اینترنال 2.5 اینچی معمولا از سرعت چرخش پایین‌تر 5400 دور در دقیقه‌ای بهره می‌برند. این در حالی است که هاردهای 3.5 اینچی از سرعت 7200 دور برخوردارند و بنابراین سرعت خواندن و نوشتن بالاتری دارند.

تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال با قاب مخصوص

قاب‌های محافظ که با عنوان باکسِ هارد نیز شناخته می‌شوند، در واقع محفظه‌های مخصوصی هستند که هارد اینترنال درون آنها قرار می‌گیرد. این قاب‌ها رابط‌های اتصال متنوع شامل USB، USB Type-C، لایتنینگ و غیره را در دسترس کاربر قرار می‌دهند.

باکس هاردی که برای تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال استفاده می‌شود معمولا از نظر متریال و طراحی ظاهری متنوع است. بنابراین با توجه به نوع کاربری و سلیقه خود می‌توانید یک طرح مناسب را انتخاب کنید.

برای مثال بعضی از باکس‌ها دارای بدنه‌ای فلزی یا حتی چوبی هستند که علاوه بر زیبایی، استحکام بالاتری دارند. بعضی دیگر دارای ضربه‌گیرهای سیلیکونی و یا واشرهای مخصوص برای بالا بردن مقاومت قاب در برابر نفوذ قطرات آب، رطوبت و گرد و غبار هستند.

اما به طور کلی، اکثر باکس‌ها دارای بدنه‌ای پلاستیکی یا آلومینیومی هستند و رابط اتصال USB را در دسترس کاربر قرار می‌دهند. برای استفاده از باکس هارد کافیست هارد اینترنال را از درون کیس خارج و کاوری که بر روی باکس قرار دارد را باز کنید و سپس هارد را درون باکس قرار دهید.

هنگام جایگذاری هارد به محل قرارگیری رابط‌های اتصال توجه کنید. اگر قصد تبدیل هارد اینترنال 3.5 به اکسترنال را دارید، احتمالا باکس هارد شما دارای یک کابل اتصال برق نیز هست. برای روشن شدن هارد حتما باید این کابل را هم به هارد متصل کنید.

پس از متصل کردن هارد به رابط و کابل اتصال باکس، می‌توانید هارد را درون محفظه قرار دهید و سپس پیچ کاور محافظ را ببندید. بسته به نوع باکس هاردی که خریده‌اید و 2.5 یا 3.5 اینچ بودن هارد اینترنال، ممکن است یک سوکت برق AC نیز بر روی بدنه باکس وجود داشته باشد.

بدین ترتیب، علاوه بر اتصال کابل USB به لپ‌تاپ یا کامپیوتر، باید برق مورد نیاز را با استفاده از آداپتور در دسترس باکس هارد قرار دهید.

داک تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال

روش دیگری که می‌توانید از آن برای تبدیل هارد اینترنال 3.5 به اکسترنال استفاده کنید داک استیشن است. داک استیشن‌ها دارای انواع مختلفی هستند و از نظر تعداد هاردهای قابل نصب، رابط‌های اتصال، ابعاد و ویژگی‌های اضافی با یکدیگر متفاوت هستند.

برای انتخاب یک داک استیشن مناسب نیز باید به نکات مشابهی توجه داشته باشید. تفاوت اصلی بین داک استیشن و باکس هارد در این است که داک‌ها معمولا فقط از رابط اتصال ساتا پشتیبانی می‌کنند و با هر دو هارد اینترنال 2.5 و 3.5 اینچی سازگاری دارند. علاوه بر این، امکان نصب دو یا چند هارد اینترنال در داک وجود دارد.

استفاده از این داک‌ها بسیار آسان است و برای تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال کافیست هارد را از کیس کامپیوتر یا لپ‌تاپ خارج و آن را از قسمت رابط‌های اتصال درون داک قرار دهید. دقت کنید که رابط‌های اتصال در جهت یکسانی قرار داشته باشند.

به علت ویژگی‌ها و قابلیت نصب چند هارد اینترنال، اکثر داک‌های تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال دارای سوکت برق AC هستند. بنابراین، در واقع برای استفاده از یک داک باید به پریز برق دسترسی داشته باشید.

از جمله مزایای داک تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال می‌توان به طراحی زیباتر و قابلیت استفاده آسان‌تر اشاره کرد. بدین ترتیب مواقعی که موقتا قصد تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال را داشته باشید، استفاده از داک احتمالا انتخاب بهتری است.

برد تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال

روش سوم استفاده از بردهای آماده است. این بردها از ابعاد و وزن حداقلی بهره می‌برند و به راحتی در جیب پیراهن شما نیز جا می‌گیرند. این نوع از تبدیل‌ها معمولا از رابط‌های اتصال IDE و SATA پشتیبانی می‌کنند و دارای اینترفیس USB هستند.

مهمترین مزیت این روش در ابعاد و قابلیت حمل بسیار بالا است که امکان تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال را در هر شرایطی میسر می‌کند. اما استفاده از بردهای بی کیفیت و نامعتبر می‌تواند باعث آسیب دیدن هارد دیسک شما شود.

علاوه بر این، اکثر بردها دارای ورودی برق نیستند و بنابراین امکان پشتیبانی از هاردهای اینترنال 3.5 اینچی را ندارند. استفاده از این روش برای تبدیل هارد اینترنال 2.5 به اکسترنال در برخی مواقع می‌تواند بهترین گزینه باشد.

معایب تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال

تبدیل هاردهای اینترنال 2.5 و 3.5 اینچی به اکسترنال در بسیاری از مواقع می‌تواند بهترین گزینه برای جابه‌جایی فایل‌ها و یا دسترسی به اطلاعات مهم باشد. اما با این حال، استفاده از هر کدام از 3 روشی که در این مقاله به آن اشاره شد معایب خاص خود را هم دارد.

باکس هارد اگرچه مراحل نصب و استفاده نسبتا زمان‌بری دارد، اما نسبت به دو روش دیگر امنیت بالاتری را ارائه می‌دهد. در این روش، هارد اینترنال در برابر گرد و خاک، نفوذ آب و الکتریسیته ساکن به خوبی محافظت می‌شود و خطری متوجه اطلاعات ذخیره شده در هارد نیست.

در روش تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال با استفاده از داک، کاربر امکان نصب دو یا چند هارد اینترنال را دارد. اما از سوی دیگر حتما باید به پریز برق دسترسی داشته باشید. بنابراین، از قابلیت حملی که باکس هارد در اختیارتان قرار می‌دهد بی‌بهره خواهید بود.

نکته مهم دیگر این است که خرید باکس هارد، داک یا برد تبدیل نامناسب و بی کیفیت به احتمال زیاد تاثیر محسوسی بر روی عملکرد هارد اینترنال شما خواهد گذاشت. بنابراین، مهمترین اولویت شما باید خرید یک محصول مناسب از برندی معتبر و امتحان شده باشد تا از حداکثر کارایی هارد خود بهره ببرید.

سخن پایانی

استفاده از باکس، داک و برد تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال به کاربر اجازه می‌دهد تا به اطلاعاتی که در هارد کامپیوتر دسکتاپش ذخیره شده است دسترسی داشته باشد. این دستگاه‌ها خیلی راحت و سریع هارد اینترنال شما را به یک هارد اکسترنال تبدیل می‌کنند و می‌توانید آن را در هر مکانی به همراه داشته باشید.