تغذیه اتوماتیک اسناد در ماشن اداری
تغذیه اتوماتیک اسناد (ADF) در پرینترها چیست؟
ADF چیست؟ کاری که تغذیه اتوماتیک میکند آن است که شما را از اسکن یک به یک و دستی اسناد راحت میسازد. در صورتی که دستگاه برخوردار از این قابلیت نباشد، شما ناچار خواهید بود تا اسکن اسناد اصلی را به صورت یک به یک و دستی انجام دهید. در چنین شرایطی نیاز است تا نخست اولین ورق را روی شیشه اسکنر یا «صفحه نمایش» دستگاه تنظیم نمایید و در ادامه عملیات اسکن، کپی یا فکس را برای اولین بار از کنترل پنل پرینتر (بدون استفاده از کامپیوتر) و یا از طریق یک کامپیوتر آغاز نمایید. پس از این کار میبایست عملیات صفحه اول را پایان دهید، آن را از روی شیشه اسکنر بردارید و همینطور این روند را برای هر صفحه تکرار نمایید. سینیهای ADFای که در دستگاههای امروزی به کار رفتهاند، اندازههای مختلفی وجود دارند که در این میان کمترین تعداد نگهداری آنها چیزی حدود 15 تا 25 صفحه و بزرگترین آنها چیزی حدود 35 تا 50 صفحه است. پیشفرض ظرفیت اکثریت قریب به اتفاق تغذیه اتوماتیک ها در حال حاضر حدود 35 یا 50 صفحه است.برای خرید دستگاه کپی لطفا کلیک کنید.
تغذیه اتوماتیک یاADF دو رو: در صورتی که دستگاه مورد استفاده شما برخوردار از ADF دو طرفه (دورو) خودکار باشد کار برای شما راحتتر خواهد بود. چرا که در اینصورت پرینتر چندکاره شما، به صورت خودکار، یک طرف صفحه را اسکن و پردازش نموده، صفحه را برگردانده، و دوباره آن را از روی صفحه اسکنر عبور میدهد و این فرآیند را برای هر صفحه تکرار میکند. این کار کمک میکند تا اسکن و فکس دو طرفهی یک دسته از اسناد سریعتر انجام پذیرد و گاه در شرایطی که هم اسکنر و هم موتور پرینتر در حال کار هستند، کمک شایانی به کپی اسناد دو طرفه شود. زمانی که موتور پرینت و ADF هر دو، برخوردار از قابلیت پردازش دو طرفه باشند، کافی است تا شما با یک سری تنظیمات ساده از کنترل پنل، از اسناد اصلی کپی دو طرفه بگیرید تا پرینتر بقیه کارها را بهصورت خودکار انجام دهد. در این شرایط، سینی تغذیه اتوماتیک ADF ، بصورت اتوماتیک صفحه اول را روی شیشه اسکنر میگذارد و در ادامه اسکن طرف دیگر را انجام میدهد. در ادامه موتور چاپ شروع به پرینت گرفتن از اولين روی صفحه اول میکند، کاغذ را چرخانده و در نهایت طرف ديگر را چاپ میکند. در شرایطی که این روند ادامه پیدا کند،ADF ، اسكن صفحه دوم آغاز خواهد شد. این فرآیند تا زمانی که کار تمام شود ادامه مییابد. (اسکن یک طرف و بعد طرف دیگر، چاپ یک طرف و سپس طرف دیگر، مرتباً تکرار میگردد).
تغذیه اتوماتیک یا ADF یک رو: در صورتی که دستگاه شما برخوردار از ADFیکرو باشد، شما به عنوان یک کاربر میتوانید پس از وارد کردن اسناد اصلی خود به دستگاه و تنظیم نمودن نحوه اسکن، کپی یا فکس، مابقی کار را به دستگاه سپرده و خودتان به امور دیگر بپردازید؛ مگر اینکه، اسناد اصلی شما دو طرفه باشند. در صورت دو طرفه بودن اسناد شما ناچار خواهید بود که در بار اول، یک طرف از هر صفحه را به طور خودکار اسکن کنید، سپس دسته اسناد را بر
تغذیه اتوماتیک اسناد یا ADF در پرینتر ها چیست؟
می دانیم که برخی از پرینترهای چندکاره متوسط و پیشرفته با موتورهای چاپ خودکار دوبلکس برای چاپ صفحات دو طرفه عرضه می شوند. اما تنها همین نیست! بیشتر این محصولات علاوه بر آن به یک تغذیه اتوماتیک اسناد (ADF) برای تغذیه اسناد اصلی دو طرفه به اسکنر نیز مجهز هستند. از بسیاری جهات، ADF های خودکار دو طرفه نسبت به پرینتر های دو طرفه اتوماتیک، راحتی بیشتر و صرفه جویی بیشتری به ارمغان میآورند.
اما ابتدا اجازه دهید به طور کلی نگاهی به ADF ها انداخته و به بررسی آنها بپردازیم. سینی های ADF در اندازه های مختلفی عرضه می شوند، کمترین تعداد نگهداری آنها از 15 تا 25 صفحه شروع میشود و برخی از انواع بزرگتر به اندازه 35 و یا 50 صفحه ظرفیت خواهند داشت.
در واقع امروزه اکثر ADF ها به طور پیشفرض، همان ظرفیت 35 یا 50 صفحه را ساپورت میکنند. بدون داشتن ADF، شما مجبور به اسکن اسناد اصلی خود به صورت یک به یک و دستی هستید، خواه آنها را روی یک کارت حافظه یا یک کامپیوتر اسکن نموده، کپی کرده و یا فکس کنید.
این کار مستلزم این است که ابتدا اولین ورق را روی شیشه اسکنر یا «صفحه نمایش» تنظیم نموده، عملیات اسکن، کپی یا فکس را برای اولین بار از کنترل پنل پرینتر (بدون استفاده از کامپیوتر) و یا از طریق یک کامپیوتر شروع کنید. سپس عملیات صفحه اول را پایان دهید، آن را از روی شیشه اسکنر بردارید و همینطور این روند را برای هر صفحه تکرار نمایید.
با توجه به این توضیحات، بسته به اینکه می خواهید چه تعداد صفحه را پردازش کنید و چگونه این کار را انجام دهید، اسکن نمودن چندین صفحه به صورت دستی، میتواند کار پر دردسری باشد. به خصوص اگر عملیات مورد نظر شما شامل ذخیره نمودن صفحات اسکن شده در فایلها یا فکس چندین صفحه باشد.
در واقع، فکس چندین صفحه از یک چندکاره بدون ADF معمولا به صورت فکس نمودن یک صفحه در هر بار است.
تفاوت قابلیت ADF یک رو و دو رو
با استفاده از یک ADF، میتوانید اسناد اصلی خود را وارد دستگاه کنید، نحوه انجام عمل اسکن، کپی یا فکس را تنظیم نموده و به دنبال کار خود بروید. مگر اینکه، اسناد اصلی شما دو طرفه باشند. در این صورت شما در بار اول، یک طرف از هر صفحه را به طور خودکار اسکن میکنید، سپس دسته اسناد را برمیگردانید تا طرف دیگر آنها نیز اسکن شود.
ولی با استفاده از یک ADF دو طرفه (دورو) خودکار همچنان یک گام بزرگ دیگر، نسبت به دو حالت قبلی جلوتر هستید. به این ترتیب که پرینتر چندکاره، یک طرف صفحه را اسکن و پردازش نموده، سپس صفحه را برمیگرداند، و دوباره آن را از روی صفحه اسکنر عبور میدهد و این فرآیند را برای هر صفحه تکرار مینماید.
این کار نه تنها باعث می شود اسکن و فکس دو طرفهی یک دسته از اسناد راحتتر انجام شود، بلکه در مواقعی که هم اسکنر و هم موتور پرینتر در حال کار هستند کمک بزرگی به کپی اسناد دو طرفه خواهد کرد.
هنگامی که هم موتور پرینت و هم ADF ، قابلیت پردازش دو طرفه را پشتیبانی می کنند، شما می توانید با یک سری تنظیمات ساده از کنترل پنل، از اسناد اصلیتان کپی دو طرفه بگیرید و پرینتر بقیه کارها را انجام خواهد داد. سینی ADF خود اولین طرف از صفحه اول را روی شیشه اسکنر میگذارد و سپس طرف دیگر را اسکن میکند.
سپس موتور چاپ شروع به پرینت گرفتن از اولین روی صفحه اول نموده، کاغذ را می چرخاند و در آخر طرف دیگر را چاپ میکند و در صورتی که این امر ادامه یابد، ADF شروع به اسکن کردن صفحه دوم کرده است. این فرآیند خود به خود ادامه می یابد، اسکن یک طرف و بعد طرف دیگر، چاپ یک طرف و سپس طرف دیگر، همین طور پشت هم تکرار میگردد، تا زمانی که کار تمام شود.
اگر تا کنون تجربه این را داشته اید که بخواهید یک سند چند صفحه ای دو طرفه را به صورت دستی کپی کنید، مطمئناً قدر دستگاهی مجهز به ADF خودکار دوبلکس را خواهید دانست. چرا که بدون شک تلاش زیادی برای کشف نحوه تغذیه اسناد اصلی و برگرداندن صفحات چاپ شده در دستگاه انجام دادهاید.