جای خالی مدیریت و فرماندهی یکپارچه در بحرانها

رئیس سابق دبیرخانه مدیریت بحران شهر تهران بر این باور است که در صورت بروز حادثه نیاز به مدیریت و فرماندهی واحد است تا از این طریق دستورات و دستورات فرماندهی واحد به طور دقیق اجرا شود. .
بنا به گزارش، در زمان وقوع بحران ها و حوادث، یکی از دغدغه ها و چالش های جدی همواره هماهنگی و تعامل بین نهادهای مختلف بوده است. مشکل فضا پس از زلزله بمبئی بیشتر نمایان شد و در نهایت منجر به ایجاد سازمان مدیریت بحران کیشور شد. سازمانی که یکی از وظایفش ایجاد هماهنگی بین سازمان های مختلف برای امداد رسانی به هنگام زلزله است. با این حال، در حالی که شرایط نسبت به سال های گذشته تغییرات مثبت و قابل توجهی داشته است، همچنان ناهماهنگی هایی در ارائه کمک ها وجود دارد.
این ناهماهنگی ها چندی پیش پس از وقوع زلزله در شهرستان مورد انتقاد قرار گرفت و از سوی دیگر دخالت افراد غیرمسئول منجر به بحران در مدیریت ستاد خواهد شد. پیش از این قدرت الله محمدی، مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران نیز به موضوع فرماندهی واحد در حوادث اشاره کرده بود و گفته بود: پیشنهاد من این است که سازمان یا وزارتخانه واحدی برای حوادث و سوانح و نهادهای مختلف ایجاد شود. مانند آتش نشان ها قرار بود … تحت دستور عمل کنند.
پیش از این نیز بارها از سوی مسئولان مختلف مرتبط با حوزه امداد در این باره اظهاراتی مطرح شده بود. در این راستا الزامات مدیریت و فرماندهی یکپارچه در مواقع بحران با رئیس سابق دبیرخانه مدیریت بحران استان تهران مورد بررسی قرار گرفت. محسن نادی معتقد است اگر کیشورمان در حوادث نیاز به مدیریت و فرماندهی واحد داشته باشد، دستورات و دستورات فرماندهی واحد با دقت اجرا خواهد شد.
مدیریت و هماهنگی واحدی در برخورد با حوادث وجود ندارد
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات مدیریت بحران کشور این است که مدیریت یکپارچه و هماهنگ در برخورد با حوادث وجود ندارد، گفت: روند مدیریت بحران کشور در حال پیشرفت است، اما اگر نگاه انتقادی نداشته باشیم. در این حوزه و اگر نقایص را جبران نکنیم، پیشرفت تحت تاثیر قرار می گیرد.
نادی که هم اکنون به عنوان مشاور در سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران مشغول به کار است، با بیان اینکه ایران جزو 10 کشور حادثه خیز جهان است، در قانون جدید تاکید شده است. پیشگیری ممکن است هزینه کمی داشته باشد، اما سرمایه گذاری برای حفاظت از جان و مال مردم ضروری است، در صورتی که راهبردهای پیشگیرانه مهمتر از استراتژی های عملی هستند.
رئیس سابق دفتر مدیریت بحران تهران در ادامه با بیان اینکه بهترین ظرفیت در مدیریت بحران استفاده از ظرفیت انسانی است و برای استفاده از این ظرفیت باید برنامه ریزی درستی انجام شود، گفت: برای مشارکت مردم کار جدی انجام نمی شود.
بیشتر بخوانید:
احتمال وقوع زلزله 7 ریشتری در تهران وجود دارد
و با بیان اینکه متأسفانه زیرساخت های شهری در تهران و سایر شهرهای بزرگ برای وقوع حوادث آماده نیست، گفت: باید این موضوع با جدیت پیگیری شود هنوز گذشته برگزار نشده است.
آخرین پیام