کاربرد فیزیوتراپی و بیماری های قابل درمان با فیزیوتراپی ؟
فیزیوتراپی در اطفال
- فیزیوتراپی شیراز: قریب به ۱۰% از کودکانی که به دنیا می آیند دچار نوعی از معلولیت می باشند که با فیزیوتراپی به موقع می توان در معلولیت موجود اقدامات موثری را انجام داد.
از جمله این معلولیت ها عبارتند از:
- فلج مغزی
- فلج اطفال
- فلج زایمانی (ارب پالزی)
- تور تیکولی (کودکانی که با گردن کج به دنیا می آیند)
- اختلال در مچ پا (مثل کف پای صاف، و پا چنبری و غیره)
فیزیوتراپی در بیماری های زنان
بهترین فیزیوتراپی شیراز: فیزیوتراپی در بیماری های زنان را با هدف کاهش درد و از بین بردن برخی عفونت ها و چسبندگی ها که در بافت های مختلف دستگاه تناسلی ایجاد می شود و نیز تقویت عضلات ناحیه شکم و اطراف لگن انجام داد.
از جمله این موارد عبارتند از:
- که منشا آن بیماری های زنان است
- ضعف عضلات ناحیه شکم و لگن
- بیمار های التهابی
- برخی از جراحی های دستگاه تناسلی زنان
فیزیوتراپی در بیماری های قلبی و تنفسی
- فیزیوتراپی در بیماران تنفسی شامل اصلاح الگوی تنفسی تقویت عضلات سیستم تنفسی و تخلیه ترشحات داخل ریه و مجاری تنفسی و همچنین تحریک رفلکس سرفه و آموزش روش های تنفسی و تمرینات تنفسی می باشد و همچنین آموزش وضعیت های خاص برای تخلیه ترشحات از ریه می باشد.
- برای درمانی در بیمارستان قلبی شامل: بهبودی وضعیت بیمار
- افزایش کارایی سیستم قلبی عروقی که از جمله موارد قلبی ِ تنفسی عبارتند از: جراحی در ناحیه قفسه سینه، ضعف در عضلات سیستم تنفسی، شکستگی دنده ها، بیماری های تنفسی مثل پنومونی یا ذات الریه، آمبولی ریه، آبسه ریه، برونشکتازی، آتلکتازی، برونشیت مزمن، آمفیزم و آسم و سرطان عناصر تنفسی و غیره.
- بیماری هایی همچون ایسکمی قلبی، ترومبوفلبیت، واریس و غیره.
فیزیوتراپی در سالمندان
- با توجه به اینکه سالمندان عزیز با بالا رفتن سن و کاهش فعالیت روزانه دچار ضعف و ناتوانی می شوند لازم است زیر نظر فیزیوتراپیست ماهر به حرکت ورزشی ادامه داده و از بروز مشکلات پیشگیری نمایند.
- در پایان اشاره به این نکته ضروری است که یکی از دلایل ثمر بخش بودن درمان بیماران در کشور های پیشرفته وجود ارتباط تنگاتنگ بین پزشک معالج از قبیل: جراح ارتوپد، جراح اعصاب، داخل اعصاب، متخصص روماتولوژی، متخصص قلب و عروق و متخصص ریه و جراح و … با سایر کادر درمان همچون تیم توانبخشی (فیزیوتراپیست) می باشد بنابرین اگر روزی بتوانیم بین پزشک معالج و فیزیوتراپیست ارتباط تنگاتنگ درمانی را بیش از پیش تقویت کنیم فیزیوتراپی می تواند گام بلندی را در درمان فیزیکی بیماران سکته مغزی، فلج اندام ها، ، ضایعات مفاصل و و عوارض شکستگی، ضایعات نخاعی، بیماران قلبی و عروقی و ریوی و … بردارد.
ماهیت فرایندهای فیزیوتراپی
فیزیوتراپی، خدمتی است که تنها توسط و یا با هدایت و نظارت یک فیزیوتراپیست صورت میگیرد وشامل : بررسی، تشخیص، برنامه ریزی درمانی، مداخله و ارزیابی میباشد.
بررسی (Assessment): شامل معاینه (Examination) انفرادی و گروهی نقصهای بالقوه یا بالفعل، محدودیتهای عملکردی، ناتوانی ها، یا سایر مشکلاتی که توسط گرفتن تاریخچه، غربالگری و همچنین با استفاده از آزمایشات خاص و اندازه گیری و ارزیابی نتایج معاینات از طریق انالیز آنها در چهارچوب یک فرایند منطقی بالینی میتوان به آن پی برد.
تشخیص (Diagnosis): از معاینات و ارزیابی آنها بدست میآید و بیانگر نتیجه حاصل از فرایند منطقی بالینی میباشد. تشخیص ممکن است به صورت نقص حرکتی بیان شود یا شامل دستههای مختلفی از آسیبها، محدودیت های حرکتی، توانایی ها، ناتوانی ها یا سندرم ها باشد.
برنامه ریزی (Planning): با تعیین نیاز به مداخله آغاز میشود و معمولا به ایجاد برنامهای برای مداخله ختم میشود که شامل اهداف نهایی قابل اندازه گیری که با بیمارخانواده یا فردی که از وی مراقبت میکند، قابل بحث میباشد.
مداخلات (Intervention): انجام میشوند و برای رسیدن به اهداف توافق شده تغییر میابند و می تواند شامل : درمان با دست، بهبود حرکتی، استفاده از وسایل فیزیکی، مکانیکی و الکتریکی-درمانی، آموزش عملکرد، فراهم کردن وسایل کمکی و نحوه استفاده از آنها، راهنمایی و ارایه مشورت به بیمار، مستند سازی، هماهنگی و ارتباطات باشد. مداخلات همچنین ممکن است با هدف پیشگیری از آسیب ها، محدودیت های حرکتی، ناتوانی ها یا صدمات صورت گیرند که در این صورت شامل بهبود و حفظ سلامتی، کیفیت زندگی و توانایی در تمام سنین و جمعیت ها میباشد.
ارزیابی(Evaluation): مستلزم انجام مجدد معاینات با هدف ارزیابی نتایج حاصل میباشد.
فيزيوتراپيست
- داراي دانش پزشکي مدرن
- آشنا با روش های قديمی درمان
- آشنا با ديدگاه کلی نگر
- آشنا با فيزيولوژی و پاتولوژی حرکت
- آشنا با مفاهيم سلامت صنعتی
- آشنا با مفهوم سلامت رزمی
فيزيوتراپيست ها با حمايت همه جانبه پزشکان(Physician)توانستند بروی پا ايستاده و مراحل تکامل را طی نمايند.
- با تاکيد بر حرکت درمان های جراحي را کامل نمايند.
- با تاکيد بر تنفس بهتر بيهوشی ها را کم خطر کنند.
- تجهيزات الکتروتراپی و مکانوتراپی را علمی کرده و با وسعت بکار گيرند.
- سيستم های جديد مانند ليزر را بکار گيرند.
- در تمامی حيطه ها حضور يابند.
درمان در فیزیوتراپی
درمان در فیزیوتراپی به طور کلی به سه گروه اصلی تقسیم میشود:
- تمرین درمانی: فیزیوتراپیست به وسیله تجویز؛ انجام و آموزش ورزش های درمانی خاص، ماساژ، ورزش در آب (آبدرمانی) اقدام به درمان بیمار یا افزایش سطح سلامت میکند.
- الکتروتراپی:درمان به وسیله دستگاه های ویژه انجام میشود این دستگاه ها معمولاً امواج خاصی را (امواج مایکروویو، امواج کوتاه رایویی، امواج مافوق صوت، امواج الکتریکی) که همگی توسط دستگاه به شکل خاصی تولیدشده و تغییر مییابند (مدوله میشوند).
- مهارت های درمان با دست
مهمترین حیطههای فعالیت فیزیوتراپی در پزشکی شامل درمان موارد زیر است:
- بیماری های دستگاه حرکتی (ارتوپدی).
- بیماریهای دستگاه قلبی و تنفسی
- بیماری های دستگاه اعصاب محیطی و مرکزی.
- بیماری های پوستی و سوختگی ها.
- درد و کنترل درد.
- بیماری های شغلی