🔥 گردشگری خلاق؛ راهکار توسعه گردشگری قزوین
تیتر نیوز/قزوین یک کارآفرین حوزه گردشگری گفت: باتوجه به ظرفیتهای مغفول قزوین در حوزه گردشگری، طرح تأسیس خانه خلاقیت گردشگری را به استاندار پیشنهاد دادم زیرا معتقدم گردشگری خلاق تنها راهکار توسعه گردشگری قزوین است.
علیرضا خدابخش در گفتوگو با تیتر نیوز درباره ظرفیتهای مغفول گردشگری قزوین، اظهار کرد: اگر صنعت گردشگری را به ۲ قسمت و مقوله «گردشگری طبیعی» و «گردشگری تاریخی» تقسیم کنیم، بدون شک قزوین از جمله استانهایی است که در گردشگری طبیعی و تاریخی ظرفیتهای بالقوهای دارد. استانی که بیشترین آثار تاریخی را دارد اما متأسفانه آنطور که باید و شاید شناخته نشده و به جای آنکه به مقصد گردشگری تبدیل شود، به محلی برای گذر و دسترسی مسافران به استانهای همجوار تبدیل شده است.
وی ادامه داد: ظرفیتهای گردشگری قزوین، مغفول مانده و به نظر میرسد تنها راه پیشرفت و توسعه قروین، رونق گردشگری آن است و میتوانیم طرحهایی را در قزوین بهعنوان پایلوت اجرا کرده و گردشگری خلاقانه در کشور را نیز رواج دهیم. گردشگری خلاقانه علاوه بر اینکه باعث جذب گردشگر میشود، پرسود و زود بازده است و منافع اقتصادی زیادی دارد، از طرفی نیاز به زیرساخت کلان ندارد و با هزینه اندک قابل اجراست.
این کارآفرین حوزه گردشگری با اشاره به اینکه خلاقیتی در حوزه گردشگری قزوین وجود ندارد، تصریح کرد: در دوره معماری مدرن و معاصر آثار خلاقانه جدیدی در قزوین ساخته نشده است که بتوانیم برای آیندگان بهجای بگذاریم، بنابراین لازم و ضروری است که نفایس میراثی گذشتگان را به خوبی پاس داشته و با رونق گردشگری این نفایس را معرفی کنیم تا آیندگان قدر آن را بیشتر بدانند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: برای توسعه و رونق صنعت گردشگری قزوین راهکارهای مختلفی وجود دارد که از جمله آن میتوان به ساخت هتلها، اقامتگاهها و ایجاد مسیرهای ارتباطی بین شهرهای مختلف اشاره کرد و در این زمینه نیاز است؛ برنامهریزی و سرمایهگذاری کلان اتخاذ شود.
این فعال حوزه گردشگری بیان کرد: خانههای رنگی که در راستای رودخانه نواب اجرا شده، نمونه ضعیفی از گردشگری خلاقانه است بااینحال مورد استقبال ساکنین شهر و گردشگران قرار گرفت، نمونههای دیگری از این کارها را با معماری و ریتم بهتری میتوان اجرا کرد.
وی ادامه داد: همچنین میتوان در نقاط مختلف گردشگری و حتی سطح خیابانها، یک کیو آر کد (QR) بر روی زمین نقاشی کنیم، گردشگر هنگام عبور از خیابان، این کد را با تلفن همراه اسکن کند و بلافاصله بعد از ورود به سایت مذکور تاریخچه خیابان، آداب و رسوم و بناهای فاخر و گردشگری آن خیابان و همچنین رستورانها و کلیه مراکز تجاری آن محله یا خیابان را در قالب طرحهای دوبعدی و سهبعدی روی گوشی تلفن همراه خود ببیند.
پیشنهاد برگزاری تور باغستان سنتی
خدابخش با اشاره به باغستان سنتی قزوین به عنوان یک میراث نفیس در قزوین گفت: یکی دیگر از پیشنهادات بنده برای به رونق افتادن صنعت گردشگری، برگزاری «تور باغستان» است، ظرفیت این کار در قزوین وجود دارد و میتوانیم مسیرهای مجاز برای باغستان ایجاد کنیم و تورهای گردشگری را برای بازدید از باغستان راهاندازی کنیم.
وی با بیان اینکه، گردشگری خلاقانه، یکیاز روشهای مرسوم در دنیا است، یادآور شد: تأسیس مرکزی تحت عنوان گردشگری خلاقانه هزینه زیادی ندارد؛ برای مثال در سفر به یکی از کشورها نمونهای را دیدم که صرفاً یکخانه را بهصورت کج طراحی کردند؛ یعنی خانه کج ساختهشده و راهپله، دیوارها، زمین و نمای بیرون کج بود در عین اینکه ایده سادهای بود گردشگران زیادی را به خودش جذب کرده بود، برای ورود به خانه باید بلیت تهیه میکردیم بنابراین ازنظر اقتصادی نیز درآمد خوبی ایجاد شده بود؛ چراکه کاری خلاقانه و مبتکرانه بود.
وی ادامه داد: یکی دیگر از منابع درآمدی گردشگری خلاقانه، برگزاری فستیوالها و جشنوارههایی مختص قزوین است برای مثال میتوان برای یک محصول کشاورزی یا آداب و رسوم خاصی، جشنواره برگزار و گردشگر جذب کنیم.
این فعال گردشگری گفت: نمونه دیگری از گردشگری خلاقانه که در یکی از کشورها توجه من را به خود جلب کرد؛ پارکی بود که در زمین آن لولههای آب مخفیانه کار گذاشته بودند و از این طریق عابران را به چالش میکشاندند، در واقع ممکن بود عابر از مکانی عبور کند که از آن لوله آب خارج شود، گردشگران زیادی میآمدند که کشف کنند که در پارک در کدام قسمت لوله کار گذاشته شده است.
خدابخش اظهار کرد: نمایشگاه دائمی از تابلوهایی که فقط با زباله بازیافتی ساخته شدهاند و پلههای رو به آسمان نمونههای خلاقانهای هستند که با استقبال فراوان مواجه میشوند و این موارد در حال حاضر در اکثر شهرهای توسعه یافته اجرایی شدهاند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: کارهای خلاقانه را میتوان بهراحتی و با بودجه کم اجرا کرد، کارهای خلاقانه نیاز به تبلیغ ندارد و منجر به جذب گردشگر میشود. در این راستا باید کارگروهی تحت عنوان خانه خلاقیت تشکیل شود و اعضا ایدههای خود را بیان و خیلی سریع طرحهای موجود را در سطح شهر پیادهسازی و اجرا کنند. در این راستا یک سال پیش طرح تأسیس این خانه و کارگروه آن را به استاندار قزوین پیشنهاد دادم قرار شد کمتر از یک ماه کارگروه ایجاد شود اما این موضوع تا امروز اتفاق نیفتاده است.
انتهای پیام