آشنایی با آفت کنه گال زگیلی برگ گردو و روش‌های از بین بردن این آفت

مشخصات ظاهری آفت کنه گال زگیلی و آشنایی با نحوه مبارزه با این آفت چگونه است؟

به نقل از youtube.com آفت کنه نمدی گال زگیلی برگ گردو در سال دارای 7 نسل است. کنه گال زگیلی برگ گردو؛ به شکل کرم است. و 2 جفت پا دارد. این کنه روی برگ‌های درخت گردو گال‌هایی را ایجاد میکند. در اواخر فصل تابستان این آفت به سمت جوانه‌های برگی رفته و سرتاسر فصل زمستان را در زیر جوانه‌ها سپری میکند. در فصل زمستان این کنه به صورت ماده است. زمانیکه هوا مساعد است از پوستک جوانه خارج شده و به سمت میوه و برگ رفته و باعث بروز خسارات خواهد شد.

برای ارتباط رایگان با مشاوران ما و همچنین خرید نهال گردو؛ و کسب اطلاع از قیمت نهال گردو شما باغداران محترم میتوانید به صورت آنلاین از طریق واتساپ و یا به صورت تلفنی و حضوری اقدام نمایید

علائم ظاهری آفت کنه گال زگیلی برگ گردو چیست؟

در فصل بهار زمانیکه درخت رشد خود را آغاز میکند. این کنه روی جوانه‌های تازه نیز وجود دارد. که باعث کوتاه شدن جوانه‌ها میشود. کنه کالزای برگ گردو به میوه‌های نارس نیز حمله نموده و مانع رشد آنها خواهد شد. از علائم ظاهری آفت کنه گال زگیلی برگ گردو بر رو و زیر برگ ایجاد گال‌هایی به رنگ زرد و نارنجی است. این کار باعث ایجاد اختلال و کاهش انجام عملیات فتوسنتز بر روی برگ خواهد شد. همچنین این آفت تورم و برآمدگی‌های را نیز برروی برگ ایجاد میکند. این برآمدگی‌ها به عنوان یک پناهگاه برای آفت محسوب شده و در نهایت به رنگ قرمز درمیایند. و کنه‌ها از آن‌ها خارج خواهند شد. در زیر برگ نیز باعث ایجاد فرورفتگی پوشیده از موهای زرد خواهد شد.

این کنه بیشترین آسیب را به جوانه‌ها وارد نموده و بیشترین علائم ظاهری آنها در برگ‌ها نمایان است.

پیشگیری و مبارزه با آفت کنه گال زگیلی برگ گردو

همواره شنیده اید که میگویند پیشگیری بهتر از درمان است. با انجام اقدامات زیر میتوانید از احتمال حمله آفت کنه گال زگیلی برگ گردو بکاهید:

برای مبارزه و کنترل شیمیایی آفت کنه گال زگیلی برگ گردو باید درختان را در 2 مرحله سمپاشی کنید:

 در فصل پاییز پیش از ریزش برگ‌ها (ماه مهر) شکل ظاهری گال در پشت برگ به رنگ قرمز است. این یعنی کنه‌ها از برگ به سمت جوانه‌ها مهاجرت نموده اند. در این زمان باید درختان را سمپاشی کنید.

 در فصل بهار زمانیکه برگ‌ها به تازگی تشکیل میشوند. میتوانید مرحله دوم سمپاشی را به انجام برسانید.

برای مبارزه شیمیایی با کنه گال زگیلی برگ گردو از اغلب کنه کش‌ها میتوان استفاده نمود.

استفاده از ترکیبات گوگردی در 3 مرحله برای کنترل این آفت مناسب است:

کنه گال زگیلی با حمله به درختان گردو باعث ایجاد اختلال در انجام عملیات فتوسنتز شده و به سیستم تغذیه و تولید انرژی درختان آسیب میزند. در ابتدا باید با انجام عملیات‌های پیشگیرانه از حمله این آفت به درختان جلوگیری نماییم. و در صورت حمله آفت کنه گال زگیلی گردو به درختان پس از تشخیص سریع آفت، اقدام به انجام عملیات سمپاشی و مبارزه با آفت نماییم. برای تشخیص بیماری و آگاهی از نحوه مبارزه با آفات و بیماری‌ها شما باغداران محترم میتوانید با کارشناسان گیاهپزشکی ما در نهالستان پالیز تماس بگیرید. و از مشاوره‌های آنها بهره مند شوید.

نهالستان پالیز با بیش از نیم قرن تجربه در حوزه فروش انواع ارقام نهال گردو؛ دارای کلیه مجوزهای معتبر و قانونی از جمله گواهی معتبر؛ شناسنامه رسمی و تاییدیه از جهاد کشاورزی میباشد. این مرکز با کادر مجرب و پیشرفته اقدام به تولید و پرورش و توزیع انواع ارقام نهال گردو؛ نهال گردو اصلاح شده؛ نهال گردو پایه گلدانی و نهال گردو پیوندی نموده است.

کنه گال زگیلی برگ درخت گردو

کنه ی گال زگیلی برگ گردو یکی از مهم ترین حشراتی است که به درخت گردو حمله میکند. اندازه ی کنه ی گال زگیلی نر کمی کوچکتر از جنس ماده است. البته این حشرات بسیار کوچک و به زحمت با چشم غیر مسلح قابل دیدن هستند. در زیر میکروسکوپ موی شانه ای این حشره بلند و به سمت عقب است. اندازه ی این حشرات حدود 200 تا 240 میکرون است. کنه گال زگیلی بیشتر در قاره ی اروپا و آسیا به خصوص آسیای میانی دیده میشود. در کشورمان کنه ی گال زگیلی اغلب در مناطق غربی دیده میشود. استان همدان یکی از مهم ترین مناطق مورد حمله ی این کنه در کشور است. و بیشتر باغ های گردو، گرفتار کنه گال زگیلی هستند.

مراحل زندگی این کنه شامل 4 بخش اصلی :

این حشره دارای چند بخش اصلی است :

این کنه بیشتر درختان جوان را مورد حمله قرار میدهد. شدت آلودگی در تاج درختان یکسان نیست. ابتدا در برگهای تحتانی شاخه و سپس به بخش های انتهایی شاخه در قسمت فوقانی میرسد. این کنه ابتدا در کناره های رگبرگ اصلی و فرعی ساکن میشود. رنگ این بخش ها رفته رفته زرد و سپس تیره خواهد شد. و زمانیکه کنه ی گال زگیلی تمام بخش های آن را فراگرفت، کاملا به رنگ قرمز قهوه ای درمیاید.

در فصل زمستان ماده ها بیشتر در بین فلس های جوانه های برگی شاتون نر و شکاف های ریز شاخه ها و تنه دیده میشوند. در فصل بهار کنه ها به روی برگ های تازه نقل مکان کرده و شروع به تخم گذاری میکنند. با تغذیه ی این کنه از برگ ها شکل ظاهری برگ ها تغییر کرده و ظاهرا روی آنها تاول های زرد دیده میشود.

کنه ی گال زگیلی در هوای گرم و هنگام باز شدن جوانه ها فعالیت خود را آغاز میکند. بیشترین فعالیت این کنه در اواخر تیر و اوایل مرداد ماه است. و تا فصل مهر ادامه دارد. درون گالها اغلب جنس ماده قرار میگیرد که توسط سوراخی که در گال قرار دارد میتوانند خارج شوند. با سرد شدن هوا رفته رفته جمعیت جنس ماده کاهش یافته و جنس نر که علاقه به زمستان گذرانی دارد، بیشتر خواهد شد.

بیشترین خسارت به درختان در شهریور ماه است. و به رگبرگ های اصلی است. این کنه باعث ریزش برگ ها نخواهد شد.

آشنایی با آفت کنه گال زگیلی برگ گردو و روش‌های از بین بردن این آفت

درفصل پاییز گالها تقریبا خالی شده و تنها 2 درصد کنه ها در آن باقی میمانند. بنابراین در فصل پاییز، از بین بردن برگ های گال دار برای مبارزه با این گنه گال دار زگیلی برگ گردو مناسب نیست.

برای مبارزه با این کنه بهتر است ابتدا بدانیم در فصل زمستان جمعیت آنها چقدر است. در اینصورت بهتر میتوانیم جمعیت آنها را کنترل کنیم. سپس در ابتدای فصل بهار و در هنگام باز شدن جوانه های برگی از سموم مخصوص کنه کش برای مبارزه با آنها استفاده نمیاییم.

کنهگال کیسه ای شکلی شبیه به کرم دارد. قسمت پشتی این کنه به شکل نیم دایره ای و رنگ آن ابتدا سبز و رفته رفته متمایل به زرد میشود. در نهایت رنگ آن به قرمز قهوه ای تیره درمیاید. پس از حمله ی این آفت به درختان، برگ ها به صورت کیسه ای تغییر شکل میدهند. از این رو به آن کنه گال کیسه ای گفته میشود. زیستگاه ابتدایی این کنه روی رگبرگ های فرعی است. اندازه ی گال ها در حدود 3 تا 6 میلی متر است. و اندازه ی فرم پروتوژین بین 195 الی 220 میکرون است. رنگ هردو جنس پروتوژین این حشره زرد روشن است. درحالیکه افراد دئوژین به رنگ قرمز دیده میشوند.

فرم پروتوژین این کنه دارای بخش های متعددی است :

در فصل زمستان حشره به فرم دئوتوژین در زیر فلس های جوانه های برگی دیده میشود. در فصل بهار و پس از باز شدن برگ ها به روی برگ های تازه نقل مکان میکند. این کنه تا اواخر فصل روی درختان گردو ساکن است. این کنه اغلب روی درختان گردو در سمت غرب کشور قرار دارد. و در شرایط آب و هوایی خاص و پایین بودن رطوبت، تعداد آنها افزایش خواهد یافت.

برایمبارزه با کنه ی گال کیسه ای در فصلی که تعداد آن به حداکثر مقدار خود میرسد، با استفاده از کنه کش های مخصوص به درخت سمپاشی کنید.

نهالستان پالیز گردو با مدیریت سعید قاسمی با بیش از نیم قرن تجربه درحوزه ی پرورش و فروش در سراسر کشور میباشد. نهالستان سعید قاسمی دارای شماره ثبت اختراع و گواهینامه ی معتبر سالیان سال است که به عنوان بزرگ ترین نهالستان در شمال غرب ایران شناخته میشود. این نهالستان قادر است انواع ارقام گردو را در هر مقیاسی برای مشتری فراهم کند. اگر قصد را دارید حتما با مشاوران ما در نهالستان سعید قاسمی تماس بگیرید تا علاوه بر دریافت نهال های باکیفیت و با ضمانتامه ی معتبر؛ از مشاوره های رایگان ما نیز بهره مند شوید

منبع : pinterest.com