کشور در لبه پرتگاه ابر بحران سالخوردگی جمعیت / بارداری در تمام سنین مجاز است
رئیس کانون جوانان وزارت بهداشت این موضوع را مطرح کرد
دکتر صابر جباری در مراسم بزرگداشت روز جهانی ماما گفت: کشور ما در آستانه یک بحران بزرگ رشد جمعیت قرار دارد و اگر این بحران جدی گرفته نشود، این مشکل قابل حل نیست و ماماها مانند کسانی که فعال در زنجیره تامین، باید این مشکل را حل کند، چالش با سیاست گذاران موثر است.
وی افزود: در طول این سال ها چنین اظهاراتی نهادینه شده که چنین نیست و ممکن است اشتباه باشد. به عنوان مثال، برخی اظهارات که می گوید افراد زیر 18 سال و افراد بالای 35 سال در معرض خطر بارداری هستند. در حالی که بارداری در هیچ سنی خطرناک نیست، اما در شرایط خاص نیاز به مراقبت بیشتری دارد و حتی طبق تحقیقات آمریکایی، کودکی که از مادری زیر 18 سال و از مادری بالای 42 سال به دنیا میآید، بسیار زیاد است. یا قبلاً می گفتند فاصله بین بچه ها باید سه تا پنج سال باشد، اما الان می گویند فاصله بین دو بچه کمتر از سه سال است و نباید مادر را سرزنش کرد. در بیان دیگری گفته شده که هیچ زنی نباید بالای 40 سال باردار شود، اما امروز می گوییم حاملگی در هر سنی جایز است و بالای 40 سال مشکلی ندارد زیرا در همه کشورها سن ازدواج همین است. افزایش یافته است و نباید برای آن محدودیت ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: پیشنهاد دیگری گفته بود که تاخیر در بارداری اشکالی ندارد. در حالی که تاخیر در بارداری احتمال زایمان زودرس را افزایش می دهد. از سوی دیگر، اگرچه اعلام شده است که سزارین باید انتخابی باشد، اما می دانیم که زایمان طبیعی بهترین زایمان برای مادر و کودک است.
جباری به اظهار کذب دیگری اشاره کرد و گفت: اعلام می شود که روش های پیشگیری از بارداری در حالی که این روش ها به ویژه روش های طولانی مدت هستند، خطراتی دارند و ممکن است باعث زایمان اولیه یا ثانویه شوند. در بیانیه دیگری آمده است که بارداری باید برنامه ریزی شده باشد، در حالی که 33 درصد بارداری های دنیا بدون برنامه است و بارداری بدون برنامه مشکلی ندارد. سرانجام، گزاره نادرست، سقط جنین را در حالت عقیم و ایمن قبل از نفس نفس مجاز دانسته است; در حالی که سقط جنین عمدی در هر سن حاملگی حتی در سن کمتر از چهار ماهگی شرعاً ممنوع بوده و قابل پیگرد قانونی است.
وی افزود: با تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانان، اجرای این قانون از اولویت های وزارت بهداشت است. زیرا 43 ماده از 73 ماده آن که معادل 60 درصد کل قانون مستقیم و غیرمستقیم است بر عهده وزارت بهداشت است و در این راستا وزارت بهداشت اردوی جوانان جمعیت را تأسیس کرد.
وی ادامه داد: در عین حال ماماها وظایفی دارند که مهم ترین آنها آگاهی از قانون، کمک به خانواده های دارای فرزند (نه مسخره نکردن مادرانی که فرزند سوم یا چهارم باردار دارند) نظارت بر اجرای قانون است. از قانون قانون و مبارزه با سوء استفاده؛ ارتقاء و ارتقای مهارت های مامایی و طب ایرانی، حفظ کرامت مادر، ترویج لذت زایمان طبیعی، ترویج زندگی جنینی و همکاری با گروه های مردمی و جهادی برای ترویج زایمان. .
وی با تاکید بر اهمیت فرزندآوری گفت: چین مانند ایران زمین و معدن ندارد اما برای ماندن در یک قدرت اقتصادی با افزایش ارزش مواد اولیه زمینه اشتغال را فراهم کرده است که در این مجموعه تلاش کرده است تا از خود محافظت کند جمعیت پویا او ابراز نگرانی کرد.
وی در پایان سخنان خود بر اهمیت صیانت از استقلال و هویت حرفه ای، سازمانی و اجتماعی مامایی تاکید کرد.