🇮🇷 ۷۵ درصد اراضی کشاورزی به سیستم آبیاری نوین مجهز نیست/وجود بیش از ۲۴ هزار نفر بهره‌بردار بخش کشاورزی در شهرستان کرمان

فرماندار کرمان با بیان اینکه سیستم سنتی آبیاری در بخش کشاورزی عامل اصلی هدررفت و اتلاف بالای آب شهرستان است، گفت: هنوز ۷۵ درصد اراضی کشاورزی به سیستم آبیاری نوین مجهز نیست.

به گزارش خبرگزاری تیتر نیوز؛ علی بابایی در کارگروه کشاورزی شهرستان کرمان با اشاره به پیشرفت چشمگیر این شهرستان در بخش صنعت و خدمات اظهار کرد: بخش کشاورزی هنوز رتبه اول تولید شهرستان را در اختیار دارد.

وی مدیریت آب را مهمترین رکن تولید کشاورزی در شهرستان کرمان دانست و افزود: سیستم سنتی آبیاری در بخش کشاورزی عامل اصلی هدر رفت و اتلاف بالای آب شهرستان است که باید به جد مورد توجه مسئولین امر جهت اصلاح روش قرار گیرد.

فرماندار کرمان پرداخت تسهیلات در بخش آبیاری های نوین را از اهم اقدامات در این خصوص برشمرد و گفت: در توسعه استفاده از آبیاری های نوین کشاورزی تلاش ها و اقدامات خوبی صورت گرفته اما کافی نیست و جای کار فراوان در این زمینه وجود دارد؛ هنوز ۷۵ درصد اراضی کشاورزی به این سیستم ها مجهز نیست و بخشی از ۲۵ درصد سیستم آبیاری نوین که در سنوات گذشته اجرا شده نیز به دلیل مشکلات فنی و عدم آگاهی برخی کشاورزان از چرخه کاری خارج شده است.

وی با بیان اینکه در سیستم آبیاری سنتی ۶۰۰ قنات در شهرستان کرمان نیاز مبرم به لایروبی دارد، افزود: در بخش صنایع تبدیلی در انتظار اختصاص تسهیلات دولت نیستیم و با همکاری دستگاه های مرتبط شرایط را برای سرمایه گذاران بخش خصوصی تسهیل می‌کنیم.

بابایی کشاورزی دانش بنیان و بهره گیری از تجهیزات مدرن را عامل افزایش تولید و بهره وری در این بخش برشمرد و تاکید کرد: توسعه کشاورزی شهرستان کرمان به صورت کیفی بوده و به دنبال گسترش کمی آن هم نیستیم. ضمن اینکه در تولید محصولاتی از جمله سیر و گلرنگ رتبه اول و در پسته و محصولات گلخانه ای، رتبه سوم استان را داریم، علاوه بر آن رتبه اول تولید شیر، گوشت مرغ، تخم مرغ و آبزیان استان را نیز در اختیار داریم اما بدلیل عدم وجود صنایع تبدیلی، کشاورزان و تولیدکنندگان بهره زیادی از ارزش افزوده محصول نبرده و سود عمده آن نصیب واسطه ها می‌شود.

رئیس کارگروه کشاورزی شهرستان کرمان تغییر کاربری در بخش کشاورزی را از مهم ترین مشکلات موجود برشمرد و گفت: کاربری مساحت زیادی از اراضی کشاورزی در مناطق خوش آب و هوا به مسکونی و ویلایی تغییر یافته که از مهمترین موانع پیش روی توسعه کشاورزی است.

وی واگذاری تراکتور و ادوات کشاورزی در سنوات گذشته به کشاورزان را مثبت ارزیابی کرد و با اشاره به وجود ۱۳ هزار دستگاه ادوات کشاورزی در شهرستان کرمان تصریح کرد: تشکیل و تقویت شرکت های خدمات فنی روستایی بهترین راه برای تأمین ادوات مورد نیاز کشاورزان بوده و مشکل قاچاق سوخت در این حوزه نیز رفع می‌شود.

فرماندار کرمان  با اشاره به وجود بیش از ۲۴ هزار نفر بهره بردار بخش کشاورزی در شهرستان، خواستار همکاری بیشتر شرکت های بیمه گر با کشاورزان شد تا جمعیت بیشتری تحت پوشش قرار گیرند.

انتهای پیام






آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف