چرا سینی سولاردم نمی‌چرخد؟

فناوری مایکروویو، در طول سال ها، به بخشی جدایی ناپذیر از زندگی ما تبدیل شده است. امروزه انواع مختلفی از ماکروفرها در بازار موجود است. سولاردم نمونه‌ی متفاوتی از ماکروفرهاست. سولاردم یک ماکروفر چند منظوره است. سولاردم به جز استفاده از انرژی امواج فرکانس رادیویی (یا امواج “میکرو”) برای گرم کردن غذا، از یک حالت پخت ترکیبی کانوکشن و مایکروویو به طور همزمان و همچنین گریل برای سرعت بخشیدن به پخت و پز استفاده می‌کند. لازم به ذکر است به دلیل بالا رفتن قیمت ها تعمیر سولاردام در صورت خرابی بسیار به صرفه و تصمیمی درست است.

علت نچرخیدن سینی سولاردم

 

انواع مشکلاتی که برای سولاردام پیش می آید

مزایای سولاردم

مزایای سولاردم را می‌‌توان این‌طور خلاصه کرد:

  • گرمایش از بالا و پایین :

سولاردم دارای دو عنصر گرمایشی است، یکی در بالا و دیگری در پایین. این یعنی چه در حال پختن کیک یا پیتزا باشید، چه به دنبال کباب کردن مرغ یا بخارپز کردن سبزیجات باشید، غذاهای شما به سرعت آماده می‌شوند.

  • عنصر گرمایش زغالی:

 سولاردم از عنصر زغال برای گرم کردن غذای شما استفاده می‌کند. این ویژگی باعث می‌شود که اشعه ‌های گرما به اعماق گریل نفوذ کنند و اطمینان حاصل کنند که مثلاْ گوشت شما از بیرون کاملاً پخته شده و داخل آن نرم و آبدار است، درست مانند زمانی که روی زغال کباب می‌کنید. حالت گرمایش ذغالی نسبت به یک فر معمولی تا 30 درصد سریعتر و 40 درصد در زمان و انرژی شما صرفه جویی می‌کند.

  • فضای داخلی گرد:

برخلاف سایر ماکروفرها، سولاردم دارای یک حفره گرد از جنس فولاد ضد زنگ است. این طراحی تضمین می‌کند که ظروف پخت و پز شما به طور بی عیب و نقص در حفره قرار بگیرند تا گرم شوند.

به هر حال، بیشتر سینی‌ها گرد هستند و این ویژگی را بسیار کاربردی می‌کند. محفظه‌ی گرد منحصر به فرد اجازه می‌دهد گرما تا 25 درصد بیشتر در غذا متمرکز شود. همچنین به این معنی است که می‌توانید به راحتی داخل آن را تمیز کنید چون گوشه ندارد.

علت نچرخیدن سینی سولاردم

وقتی سینی سولاردم شما از چرخش باز می‌ماند، بیشتر مواقع می‌توانید ایراد آن را به سرعت در خانه حل کنید. چرخش سینی سولاردم معمولاْ به چهار دلیل متوقف می‌شود. متخصصین الو ماکروویو به شما کمک می‌کنند دلیل این ایراد را پیدا کنید و آن را رفع کنید.

اول ایمنی

قبل از برداشتن هر گونه پیچ یا کنجکاوی، به یاد داشته باشید که سیم برق را بکشید. هرگز تعمیرات لوازم خانگی را با برق وصل انجام ندهید. با این حال، اگر از شما خواسته شد که با مولتی متر قطعه‌ای را تست کنید،

 دستگاه باید به برق وصل باشد و باید با احتیاط کامل عمل کنید. پوشیدن دستکش کار را در نظر بگیرید چون ممکن است دچار شوک الکتریکی شوید.

  • موانع در مسیر:

اولین و ساده‌ترین دلیل انسداد مسیر است. راهنمای غلتکی و کوپلر در یک مسیر زیر سینی سولاردم شما می‌چرخند.

 اگر خرده‌های غذا یا سایر موانع در مسیر حرکت دایره‌ای آن‌ها قرار گیرد، ممکن است چرخش سینی شما متوقف شود یا چرخش ناهمواری را تجربه کند و غذا را به طور یکنواخت نپزد.

  • بررسی:

سینی سولاردم را بردارید و غلتک و کوپلر زیرش را بررسی کنید. تست کنید که هر کدام به طور مستقل چگونه می‌چرخند و آیا بقایای مواد غذایی قابل مشاهده در مسیر چرخش وجود دارد یا خیر. خرده نان‌ها و ریختن مواد چسبنده به احتمال زیاد مشکل ساز هستند.

  • راه حل:

داخل سولاردم خود را کاملاً تمیز کنید و توجه ویژه‌ای به مسیر غلتکی و اطراف کوپلر داشته باشید. اطراف کوپلر را بشویید تا از شر هر گونه باقی مانده چسبنده خلاص شوید. کوپلر را خیس نکنید، زیرا قطعات الکتریکی زیر آن وجود دارد.

  • راهنمای غلتک کثیف یا آسیب دیده:

راهنمای غلتکی یک جسم دایره‌ای یا مثلثی با چرخ های کوچک است که سینی روی آن قرار می‌گیرد. چرخ ها باید بتوانند به آرامی در مسیر حرکت کنند تا سینی بچرخد.

همانطور که موانع موجود در مسیر می توانند چرخش را متوقف کنند، چرخ‌های شکسته نیز می‌توانند چرخش را متوقف کنند.

اگر چرخ‌های راهنمای غلتکی شما شکسته یا کثیف شده‌اند، ممکن است  سینی نچرخد. شکستگی بازوی غلتکی نیز می‌تواند دلیل توقف چرخش باشد.

  • بررسی:

سینی سولاردم و راهنمای غلتکی زیرش را بردارید. راهنمای غلتک را از نزدیک برای علائم کثیفی یا آسیب بررسی کنید. ببینید این قطعه کثیف یا چسبناک نباشد یا نشکسته باشد.

  • راه حل:

اگر غلتک کثیف است، راهنمای غلتک را با یک اسفنج و صابوم پاک کنید. اگر چسبناک است، ابتدا آن را چند دقیقه در آب گرم خیس کنید، سپس آن را پاک کنید. اگر راهنمای غلتک خراب است، باید یک راهنمای جدید بخرید. خوشبختانه نصب آن سخت نیست.

  • کوپلر سینی آسیب دیده

کوپلر سینی قطعه شیارداری در مرکز است که روی یک موتور می‌چرخد. این همان چیزی است که نیروی چرخش را به سینی سولاردم شما منتقل می‌کند. قسمت پایین سینی و قسمت بالایی کوپلر باید کاملاً منطبق باشد تا نیرو به درستی منتقل شود.

 اگر سینی به دلیل نامتعادل بودن نیرو، بیش از حد مقاومت کند، کوپلر تلاش برای چرخیدن را متوقف خواهد کرد.

اگر کوپلر شکسته یا لاک روی آن پریده باشد، ممکن است نیرو را به درستی منتقل نکند.

  • بررسی:

سینی سولاردم خود را بردارید. به کوپلر سینی در وسط سولاردم دقت کنید. مشخص کنید که کوپلر آسیب دیده، ذوب شده، یا کثیف است یا شیارها به مرور زمان از بین رفته‌اند. با قرار دادن صفحه در بالا و تکان دادن آن تستش کنید و ببینید چه‌قدر لق می‌زند.

  • راه حل:

  اگر کوپلر کثیف باشد، می‌توان آن را تمیز کرد. اما تمام مشکلات دیگر باید با نصب یک کوپلر جدید که به درستی با سینی سولاردم شما مطابقت دارد حل شود.

چگونه موتور گردان سولاردام را بررسی کنیم

  • شکستگی موتور گردان

اگر سولاردم شما تمیز است، راهنما خوب کار می‌کند، و کوپلر محکم سر جای خود قرار گرفته، تنها گزینه نهایی موتور سینی گردان است. این قطعه زیر کوپلر قرار دارد و نیروی چرخش را تامین می کند.

 موتورها قطعات متحرک الکتریکی هستند و با گذشت زمان فرسوده می‌شوند. نیاز به تعویض موتور سولاردم رایج است.

  • بررسی:

وقتی موتور می‌سوزد، چرخش سولاردم شما کند می‌شود  و به مرور زمان از کار می‌افتد. ممکن است متوجه یک مانع چرخش شوید که به طور مستقیم به موتور آسیب وارد کرده است. می‌توانید جریان موتور سینی گردان را با مولتی‌متر بررسی کنید.

  • راه حل:

شما باید موتور سینی گردان خود را تعویض کنید. اگر مولتی متر ندارید اما سه گزینه دیگر مشکل شما نبودند، پس احتمال زیادی وجود دارد که مشکل از موتور سینی گردان شما باشد. موتور موتور سینی گردان در زیر کوپلر  وسط سولاردم  قرار دارد.

توصیه‌ی متخصصان الو ماکروویو به شما این است که تا جای ممکن به نظافت سولاردم و ماکروفر خود اهمیت دهید. در بیشتر اوقات اگر سینی سولاردم شما نچرخد می‌توانید با کمک یک اسفنج و مواد مخصوص تمیز کردن ماکروفر و سولاردم فضای داخلی آن را تمیز کنید و خرده‌های غذا و مایعات چسبنده‌ی خشک‌شده را پاک کنید.

اما اگر مشکل مربوط به قطعات باشد می‌توان آن‌ها را عوض کرد. درصورتی که تجربه‌ی تعمیر فنی ماکروفر و سولاردم را داشته باشید تعویض قطعات آسان خواهد بود.

در غیر این‌صورت بهتر است با تکنسین‌های تعمیر ماکروفر و سولاردم تماس بگیرید تا از آسیب به خودتا یا دستگاه جلوگیری شود.

منبع : الو ماکروویو