طرز تهیه ترشی خرفه به روش سنتی

به نقل از روزنامه اخبار تایمز خرفه گیاهی پر پهن می باشد که در مورد اصالت آن توافق نظری وجود ندارد و در کشور های ایران، آمریکا، هند، استرالیا و آفریقا می روید. خرفه دارای خواص و ویتامین های بی شماری می باشد از جمله کاهش التهاب نیش حشرات، تسکین درد سینه، اثر ضد میگرنی، تقویت روده و بند آورنده خون این تنها قسمتی از فواید گیاه خرفه است. دانه خرفه در شیرینی پزی برای تزئین استفاده می شود. خرفه در دیگر نقاط دنیا به شکل بخار پز و داخل سالاد استفاده می شود ولی در ایران به شکل ترشی هم مصرف می شود. امروز در خالی فوری خوشمزه و مجلسی به روش ساده را به شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.

طرز تهیه ترشی خرفه به روش سنتی

مواد لازم 

سبزی خرفه ۱ کیلو گرم
سیر رنده شده ۱۰ حبه
نمک به مقدار لازم
فلفل تند ۳ عدد
سرکه به مقدار لازم
پودر گلپر ۱ ق غذا خوری

طرز تهیه ترشی خرفه تنهایی فوری و مجلسی

مرحله اول: آماده سازی سبزی

ابتدا سبزی خرفه را پاک کرده و می شوییم و در سایز درشت خورد می کنیم. حالا خرفه را به قابلمه آبی که در حال جوش است اضافه می کنیم و اجازه  می دهیم تا برای ۲ دقیقه در آب بجوشد. حالا خرفه را آبکش می کنیم و اجازه می دهیم تا آب اضافی آن خارج شود.

مرحله دوم: آماده سازی مواد ترشی

حالا سبری را داخل ظرف مناسبی ریخته گلپر، نمک و سیر را رنده و را اضافه می کنیم و داخل شیشه مورد نظر می ریزیم و روی آن را سرکه ریخته تا جایی که روی مواد را به طور کامل بپوشاند.

مرحله سوم: جا انداختن و نگهداری ترشی

حالا درب شیشه را که بسیار مهم است کامل کیپ باشد را روی ترشی می گذاریم و برای یک هفته در دمای آشپزخانه گذاشته و بعد ترشی خرفه را به یخچال منتقل کنید در این زمان آماده مصرف است.

فوت و فن های دستور تهیه ترشی خرفه به روش ساده

  1. در این ترشی در صورت تمایل می توانید از ۵۰۰ گرم بادمجان کبابی هم استفاده کنید به این ترتیب که بادمجان ها را کبابی کرده با گوشت کوب له کنید و در مرحله دو به سبزی افزوده به این شکل هم ترشی بسیار خوش طعمی می شود.
  2. از کیپ بودن درب ظرف مطمئن شوید اگر درب شیشه ترشی فلزی بود حتما اول یک لایه پلاستیک گذاشته و بعد درب را محکم کنید.
  3. از زدن قاشق کثیف در ظرف ترشی خودداری کنید چون باعث فساد ترشی می شود.

همچنین ببینید  با تهیه ترشی خرفه و سرو به عنوان دورچین غذا از فواید این گیاه پر خاصیت بهره مند شوید. به گزارش خبرگزاری ایسنا  از خواص ترشی خرفه می توان به تاثیر آن در کاهش قند خون، کاهش فشار خون، لاغری و ، کاهش اضطراب، کاهش کلسترول بد و … اشاره کرد.

طرز تهیه ترشی خرفه ساده

خرفه ها را پاک کرده و بشویید و در آبکش بگذارید تا آبش کاملا کشیده شود. (کمی ساقه خرفه ها را جدا کنید کافیست).

خرفه ها را با چاقو یا خرد کن کمی خرد کنید. زیاد در خرد کن نماند که له می شود.

بادمجان و خیارها را پوست گرفته و نگینی خرد کنید. در قابلمه ای سرکه و کمی نمک بریزید.

بادمجان و خیار را در سرکه ریخته و روی حرارت بگذارید. به محض اینکه جوش آمد خاموش کنید.

میزان نمک آن را بچشید. فلفل، رازیانه، سیاه دانه و را اضافه کنید.

سیر را خرد کرده یا چرخ کنید. داخل قابلمه ریخته و هم بزنید. بگذارید کاملا سرد شود.

داخل شیشه ریخته و در یخچال قرار دهید.

این را به محض آماده شدن می توانید میل کنید.

نکته : در صورت تمایل کمی غوره شور اضافه کنید.

مواد لازم برای تهیه ترشی خرفه بادمجان

  • سیر ۱ بوته
  • سرکه به میزان لازم
  • خرفه ۱ کیلوگرم
  • زردچوبه  به میزان لازم
  • نمک به میزان لازم
  • فلفل به میزان لازم
  • بادمجان ۶۰۰ الی ۷۰۰ گرم

طرز تهیه ترشی خرفه بادمجان

خرفه را پاک کرده و می شوییم. وقتی آب آن کشیده شد،خرد می کنیم.

روی دستمالی پهن می کنیم تا کمی خشک شود و هیچ گونه آبی نداشته باشد.

بادمجانها را کبابی کرده و پس از پوست گرفتن، آنها را ساطوری می کنیم.

سیر را هم بعد از پوست گرفتن می کوبیم. میزان سیر به ذائقه شما بستگی دارد می توانید میزان سیر را افزایش یا کاهش دهید.

در یک کاسه خرفه، بادمجان و سیر را به همراه نمک، فلفل و مقداری زردچوبه مخلوط می کنیم.

سپس در شیشه ریخته و سرکه را به میزانی می ریزیم که روی مواد را بگیرد.

در آن را محکم می بندیم و در جای خنک قرار می دهیم.

بعد از ۱۰ روز ترشی آماده مصرف می باشد.

دستور تهیه ترشی پرپین (ترشی خرفه)

شهرهای جنوبی به خرفه پرپین می گویند.

گیاه خرفه را شسته و بگذارید آبش برود. به سایز دلخواه خرد کنید.

طرز تهیه ترشی خرفه با گوجه فرنگی

 هویج و سیر را حلقه ای یا خلالی خرد کنید.

خرفه، هویج، سیر، تخم خرفه، دانه فلفل سیاه، فلفل تند خرد شده، ادویه ترشی و نمک را در شیشه ای تمیز بریزید.

رویش سرکه سفید بریزید تا روی مواد را بگیرد.

درب شیشه را بگذارید.

طرز تهیه ترشی خرفه با آب گوجه

در صورت تمایل چند گوجه را را هم رنده کرده و مواد اضافه کنید.

طرز تهیه ترشی خرفه خالی و ساده

خرفه را بشویید و در آبکش بریزید. وقتی آبش کامل رفت با دست روی تخته خرد کنید.

سپس با کمی نمک و آب در قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا یک ربع بپزد.

در آبکش بریزید تا آبش رفته و خنک شود.

سپس سیر، گلپر، ادویه کاری و فلفل را اضافه کرده و مخلوط کنید.

داخل شیشه ریخته و روی آن سرکه بریزید. پس از دو روز آماده خوردن است.

نکته : می توانید ساقه های چغندر را هم به همراه خرفه بپزید. در ترشی خوشمزه می شود.

بخش خانواده مجله تصویر زندگی 

 

طرز تهیه ترشی خرفه خالی فوری خوشمزه و مجلسی به روش ساده

2.1 (42.67%) 15 votes

منبع : خبر آنلاین