رخداد ۴۴ مورد مخاطره طبیعی از ۶۴ مورد جهانی در ایران
معاون وزیر کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با تاکید بر اینکه تولید مازاد آب عامل زمین لغزش است، گفت: از مجموع 64 بلای طبیعی جهان تاکنون 44 مورد در ایران است که در سال جاری ایجاد شده است.
به گزارش آسانا محمدحسین نومی افزود: در نشست روز جهانی مبارزه با طوفان شن و گرد و غبار که امروز با شعار “هشدار گرد و غبار برای همه” در سالن این پژوهشکده برگزار شد، بسیاری از همسایگان در تلاش هستند تا فضای سبز آن را افزایش دهیم اداره هواشناسی برنامه هایی مانند کاشت نهال هم داریم که باید هر سال تعداد مشخصی را ارائه کنیم.
وی در ادامه گفت: عربستان اقدامات زیادی از جمله خرید مولدهای بادی در خلیج فارس که در ارتفاع 25 متری از سطح زمین قرار دارد انجام داده و قطعا از زمین خود لذت می برند. گونه هایی مانند نخل می رویند که تاثیر بسیار بالایی در کاهش دمای آن کشور دارد.
به گفته معاون وزیر کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، در سه دهه اخیر نهادهای بین المللی بسیار ظلم و ستم به کشور ما داشته اند. اقدامات بسیاری از کشورهایی که به دنبال کسب قدرت نظامی بیشتر هستند، تأثیرات زیادی بر روی کره زمین و غرب آسیا، به ویژه بر ایران که در مناطق خشک و نیمه خشک قرار دارد، دارد.
وی ادامه داد: خود ما تاثیر بسیار منفی بر محیط زیست می گذاریم و در آن دخالت می کنیم. چاه های مجاز و غیرمجاز زیادی وجود دارد و این برداشت بی رویه آب منجر به زیر آب رفتن زمین می شود. این حوادث ما را با این وضعیت خطرناک جغرافیایی مواجه کرده است، تا کنون از مجموع 64 بلای طبیعی جهان 44 مورد در کشور ما رخ داده است.
نامی تاکید کرد: باید برای حفظ و توسعه محیط زیست تلاش کنیم تا محیطی سالم برای خود و نسل های آینده فراهم کنیم. بسیاری هنوز اهمیت ارتفاع البرز و زاگرس را در اقلیم ایران و غرب آسیا درک نکرده اند. اگر از این گیاهان بلند که باعث حرکت ابرها در پشت ارتفاعات آلبر و باران می شوند، مراقبت نکنیم، دچار مشکل می شویم.
وی افزود: اداره هواشناسی باید با استفاده از تجهیزات مهمی مانند رادارها و مدرن ترین ماهواره های هواشناسی روز به روز توسعه و پیشرفت کند.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در ادامه بیان کرد: آنچه امروز مهم است از نظر قدرت، امنیت، رفاه و… هر آنچه نیاز داریم تنها با علم امکان پذیر است. اگر نتایج تحقیقات ارائه شده توسط دانشمندان در کنفرانس ها در عمل مورد استفاده قرار نگیرد، اقدام مفیدی انجام نخواهد شد.
نامی در پایان تصریح کرد: یک سوم جمعیت کشور در تهران زندگی می کنند بنابراین برای حفظ محیط زیست باید به سمت اصلاحات ارضی حرکت کنیم کمک و راهنمایی. حفاظت و توسعه محیط زیست نیازمند همکاری است زیرا طبیعت و محیط زیست هر کشور ثروت محسوب می شود.
انتهای پیام