همیشه باید نگران زلزله تهران باشیم/ مردم، آموزش مواجهه با زلزله را جدی بگیرند

همیشه باید نگران زلزله تهران باشیم/ مردم، آموزش مواجهه با زلزله را جدی بگیرند

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران استان تهران گفت: احتمال افزایش زلزله در شمال و جنوب تهران وجود دارد.

به گزارش تیتر نیوز، ساعت 7:04 بامداد 31 تیرماه زمین لرزه ای به بزرگی 3.6 ریشتر در عمق 10 کیلومتری از سطح زمین، مناطق جنوب، جنوب شرق، شرق و شمال شرق تهران را لرزاند. از این میان 10 کیلومتری قیام دشت، 11 کیلومتری ری و 13 کیلومتری باقرشاه و به گفته مسئولان مدیریت بحران هیچ خسارتی به ماه سرخ و مدیریت اورژانس وارد نشده است. وقوع این زمین لرزه باعث نگرانی دائمی شده است. چقدر برای زلزله آماده ایم؟

علی نصری رئیس سازمان مدیریت بحران و پیشگیری استان تهران که پیش از این در گفت وگو با تیتر نیوز از افزایش آمادگی تهران در برابر حوادث خبر داده بود و گفته بود در دو دهه اخیر خطر زلزله تهران افزایش یافته است، آمادگی تهران برای مقابله اعلام شد. وی با قدرت و اشتیاق فراوان گفت: آمادگی ما در برابر زلزله نسبت به گذشته بسیار بهتر شده است اما هنوز با وضعیت ایده آل فاصله دارد و مشارکت و کمک مردم و جامعه در این زمینه ضروری است. مانند هر بحران دیگری در دنیا.» در واقع می توان گفت که میزان آمادگی کشور در برابر زلزله ابعاد مختلفی دارد، به عنوان مثال یکی از جنبه های آن افزایش آگاهی عمومی نسبت به فاجعه است، زیرا تهران به عنوان پایتخت، شهری پر از اشتباهات و شوک است، مانند اکثر شهرهای بزرگ جهان.

گسل های تهران لرزه خیزی بالایی دارند

وی ادامه داد: دو گسل مهم در شمال و جنوب تهران وجود دارد که متاسفانه ظرفیت زلزله 7.7 درجه ریشتر در مقیاس ریشتر است در حالی که هر مقیاس ریشتر 32 برابر قبلی است و شدت زلزله منتظر ماست 100 برابر بزرگتر از زلزله تهران است. این یک راکتور 2 است.

نصیری با اشاره به زلزله های بیش از 7 ریشتر و دو گسل و گسل کوچکی که در تهران وجود دارد، گفت: هر 158 سال یک بار در مقیاس ریشتر 6 تا 7 ریشتر و بالاتر زلزله رخ می دهد. تهران داد و الان 35 سال از زمان برگشت و موعد مقرر می گذرد، یعنی هر چه زمان بگذرد شدت این زلزله بیشتر می شود. البته این به معنای ترس هم هست، اما باید آمادگی خود را افزایش دهیم.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بلایای طبیعی تهران تاکید کرد: همه مناطق تهران تحت تاثیر زلزله قرار نمی گیرند. وی گفت: اینطور نیست که زلزله بیاید و تمام تهران تبدیل به شهر بی مصرف شود، بلکه مهم این است که آمادگی و امنیت بیشتری داشته باشیم. این آمادگی شامل سیستم های هشدار، طرح های عملیاتی، نصب تجهیزات و امکانات در منازل و انبارهای آن در پایگاه های مدیریت بحران محله، منطقه و منطقه و آموزش و تمرین است.

وی ادامه داد: بخشی از آن به مشارکت و دوستی هموطنان بستگی دارد که خود این عزیزان در بهبود این آمادگی مشارکت کنند تا با شرکت در این کلاس ها، عضویت دائمی داشته باشند. گروه ها به مراکز محله و خانه های پایدار و غیره اشاره می کنند.

همیشه باید نگران زلزله باشیم

نصیری آموزش مقابله با زلزله را مهمتر از شام خواند و گفت: همانطور که گفتم همیشه باید نگران زلزله تهران باشیم اما این نگرانی به جای ترس و هیجان باید منجر به بالا بردن سطح آمادگی ما شود. در مواجهه با زلزله، آموزش مهمترین موضوع در مدیریت بحران است.

پیشنهاد خبری:

قبل، حین و بعد از زلزله چه کنیم؟

رئیس سازمان مدیریت و پیشگیری از بلایای شهر تهران با بیان اینکه در هر منطقه از شهرداری تهران مراکز ویژه مدیریت بحران داریم، گفت: در دو سوم مناطق نیز مرکز مدیریت بحران داریم و در هر محله نیز کمپ داریم. . این کار به این منظور انجام می شود که در صورت مسدود شدن دسترسی، افراد بتوانند از حداقل امکانات استفاده کنند. بسیاری از این پایگاه ها در حال حاضر با حفظ کاربری اولیه خود به ورزش بانوان خدمات رسانی می کنند، اما شرایط آنها به گونه ای است که در زمان بحران در چند دقیقه امکان بازگشت به کاربری مدیریت بحران وجود دارد. همچنین در طبقه دوم این سوله ها عملیات عادی و روزمره مربوط به مدیریت بحران انجام می شود.

انتهای پیام