برای جمع کردن یک استودیو خانگی چه وسایلی باید خرید؟
ما در عصری زندگی میکنیم که به لطف شبکه جهانی اینترنت، از هر نقطه از جهان میتوان محتوای خاصِ خود را تولید کنیم. فرقی ندارد این محتوا متنی، صوتی، تصویری و یا ترکیبی از اینها باشد؛ مهم هدفی است که دنبال میکنیم. در اینجا هدف، وسیله را توجیه میکند. در این متن که قصد داریم به معرفی کلی برای ضبط صدا بپردازیم، وسیله، تجهیزاتی هستند که برای ضبط صدا نیاز داریم. هدف هم نوعِ محتوایی است که قرار است تولید شود. چگونه یادگیری و آموزش تنبک را آغاز کنیم؟
در این متن ما سعی میکنیم در دو سطح مبتدی و استودیو خانگی حرفهای این تجهیزات را معرفی کنیم. البته حتماً میدانید که این دو دسته نیز سطوح متفاوتی خواهند داشت. امیدوار هستیم که به یک درک کلی از انواع تجهیزات برای ضبط صدا برسید. به طور معمول برای ضبط صدای گویندگی، پادکست و مواردی از این قبیل میتوان با کمترین تجهیزات ممکن کار حرفهای را آغاز کرد. با ما همراه باشید.
قدم اول؛ میکروفون حیاتیترین بخش ماجرا
از میکروفون شروع کردیم، چرا که بدون میکروفون صدایی ضبط نخواهد شد. اما در این بخش قصد نداریم از مدلهای مختلف میکروفون بگوییم. تمام گوشیهای هوشمند امروزی از یک میکروفون داخلی built-in mic برخوردار هستند. همچنین تبلتها، لپتاپها/ PC، برخی اسپیکرهای بلوتوثی و اکثر دوربینهای عکاسی با قابلیت فیلمبرداری و دوربینهای حرفهای، از چنین میکروفونی برخوردار هستند.
بله شما نیاز به هیچ میکروفون اکسترنالی نخواهید داشت. صدا را میتوانید با این تجهیزات هم ضبط کنید. اما به نظر چرا حرفهایها حتی با وجود بهترین دوربینهای فیلمبرداری، از یک میکروفون اکسترنال استفاده میکنند؟
برای ضبط بهتر صدا ما نیازمند یک دیافراگم نسبتاً بزرگ هستیم که معمولاً تجهیزاتی که گفتیم به خاطر کاربرد اصلیشان از این بابت محدود میشوند. بله شما میتوانید بر هر دستگاهی که مجهز به built-in mic است کار خودتان را آغاز کنید؛ با چه سطحی؟ هدفتان چیست؟ مخاطبتان کیست؟
تجهیزات استودیویی اساسی برای یک محیط خانگی
وقتی از یک استودیوی خانگی حرف میزنیم، میتواند تجهیزات متفاوتی را شامل شود. برخی استودیوهای خانگی حال و هوای شدیداً حرفهای دارند و فراتر از یک ستآپ خانگی هستند. برای اینکه همه چیز برای شما ملموستر شود ما به 5 بخش اساسی در یک استودیوی خانگی اشاره میکنیم:
- میکروفون Microphone
- رابط صوتی/ کارت صدا Audio Interface
- هدفون Headphone
- اسپیکرها برای مانیتورنیگ Monitor Speakers
- آکوستیک کردن اتاق
شما با این 5 وسیله به عنوان تجهیزات اساسی یک استودیو خانگی، میتوانید هر کاری بکنید. البته بستگی به حد و سطحِ این تجهیزات هم دارد. هر کدام از این موارد انواع مختلفی دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت. فقط فراموش نکنیم که اگر قصد استریم، پادکست، گویندگی و مواردی از این دست دارید شاید نیازی به اسپیکرهای مانیتورنیگ و آکوستیک کردن اتاق نداشته باشید. به هر حال میتوان از این 5 مورد، برخیها را به خاطر بودجه محدود یا هدف خاصی که دارید خط زد. در ادامه همراه باشید با اولین جزء اساسی: میکروفونهای استودیویی.
انتخاب میکروفون به عنوان یکی از تجهیزات صوتی
توجه داشته باشید که اگر برای کار موسیقی بخواهید یک میکروفون استودیویی تهیه کنید، بهتر است بیخیال گزینههای ارزانتر شوید، مگر در مواردی که واقعاً محدودیت دارید. هرچند میکروفونهای بویا آنقدر توانا هستند که کار شما را خراب نکنند و یادآوری کنیم که سطحی که قرار است تولید خود را عرضه کنید نیز حائز اهمیت است. اگر برای شروع با محدودیت بودجه مواجه هستید بعضی محصولات زیر 1 میلیون تومان برای کار پادکست یا وکال میتوانند همراه شما باشند.
علاوه بر این شما بسته به اینکه آیا در برنامههایی که اجرا میکنید مهمانی دعوت میکنید یا نه به میکروفونهای دیگری هم نیاز پیدا خواهید کرد. میتوانید از بین میکروفونهای استودیویی ، دستی یا یقهای، بسته به نیازهای خود دست به انتخاب بزنید. به عنوان مثال میکروفونهای دستی به راحتی بین افراد جابهجا میشوند و میکروفونهای یقهای برای حرکت آزادانه حین صحبت کردن کاربردی است.
این نکته هم نباید فراموش شود که اگر میکروفون را برای ضبط صدای ساز به خصوصی میخواهید حتماً با محدوده فرکانسی Response Frequency سازگاری داشته باشد.
تجهیزات جانبی میکروفون
انتخاب میکروفون شاید حیاتیترین بخش ماجرا باشد. برای سر هم کردن یک استودیوی خانگی مبتدی شاید با یک میکروفون استودیویی USB بسیار ارزان اما با کیفیتِ مطلوب نظیر آغاز کنید. اما اگر آینده خاصی از استودیوی خود متصور هستید بهتر است سراغ گزینهها با کابلهای XLR بروید که انعطاف بیشتری در اتصال با کارتهای صدا برای تولید هرچه بهتر صدایی حرفهای برای کاربر فراهم میکنند.
بهترین آموزش دف توسط اساتید آکادمی موسیقی سازی ها در آموزش دف تخصصی صورت میگیرد
تجهیزات استودیویی : هدفون برای مانیتورینگ
این از آن تجهیزاتی است که میتوان از آن صرفنظر کرد. اما بودن آن یک موهبت است. چرا که شما میتوانید از چند و چون کار خود باخبر شوید.
تجهیزات استودیویی : اسپیکر مانیتورینگ
رابط صوتی یا کارت صدا؛ لینک ارتباطی
تمام مواردی که ذکر شدند نیاز به یک رابط دارند تا همگی به آن متصل شوند و تجربه ضبط صدا با کیفیت بالا و بدون تاخیر سر و شکل بگیرد. چه در فرایند ضبط و چه مانیتورینگ، تاخیر اتفاق خوشایندی نیست. همچنین برای رسیدن به حداکثر کیفیت میکروفونهای XLR نیازمند رابطهای صوتی هستید. برای اعمال یکسری تغییرات که دیگر نیازی به ادیتهای بعد از ضبط نباشد نیز این کارتهای صدا که برخی با یک پریآمپ همراه هستند، بسیار کاربردی و در نظر گرفتنِ آن گامی حرفهای است.
به هرحال استودیوهای خانگی حتی در حد حرفهای به چنین تجهیزاتی نیاز ندارند. شاید با یک مدل بسیار ارزان قیمت از شرکت معتبر بویا که میتوانید از دو ورودی XLR برای میکروفونها، از ورودی جک 6.5 میلیمتری برای اسپیکر مانیتورینگ و یک هدفون برای مانیتورینگ بهرهمند شوید. یک رابط صوتی بسیار به صرفه و جمع و جور برای کسانی که قصد دارند بهترین عملکرد بدون تاخیر را از میکروفون با رابط XLR دریافت کنند.
برای خرید تمام محصولاتی که معرفی کردیم، میتوانید به سایت دیدنگار مراجعه کنید و در کمترین زمان بهترین محصول را انتخاب کنید.
چه تجهیزات دیگری برای ضبط صدا میتوان نام برد؟
به هر حال پیش از هر چیزی شاید بتوان به کامپیوتر PC اشاره کرد. هر چند برخی افراد از میکروفون در کنار یک دوربین ضبط ویدیو یا حتی گوشی برای اتصال میکروفون استفاده میکنند، اما در هر صورت نمیتوان انکار کرد که PC جز مواردی است که به آن نیاز پیدا خواهید کرد. ما از این بخش صحبتی به میان نیاوردیم و معمولاً لپتاپها یا سیستمهای متوسط و معمولی به راحتی کار شما را راه میاندازند.
ختم کلام در مورد تجهیزات استودیویی ضبط صدا
همانطور که مشخص است برای ورود به هر سطح، تجهیزات حرف اول را میزنند. البته قطعاً محتوای شماست که اهمیت دارد، اما کیفیت میتواند محتوای شما را با حال و هوای بهتری به گوش مخاطب برساند و حداقلیها ضروری هستند.
شما به یک استودیو خانگی برای ضبط صدا فکر میکنید؟ قرار است چه محتوایی تولید کنید؟ تجربه شما از سطوح مختلف این حرفه چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنت با دیگران به اشتراک بگذارید.
پیشنهاد میکنیم این مقاله را بخوانید