کاشت مو چیست و چقدر هزینه دارد ؟
در سراسر جهان، حدود ۶۰% از مردان و ۵۰% از زنان بهنوعی ریزش مو را تجربه میکنند. کسی نمیتواند اهمیت مو در زیبایی و جوانی را انکار کند. اکثر انسانهایی که دچار ریزش مو هستند، به دنبال راهی برای برگرداندن موهایشان میگردند. راههای زیادی برای این کار وجود دارد؛ از ترکیبات خانگی گرفته تا محصولات گیاهی، محصولات پوست و مو مثل شامپوها و سرمها و برخی داروها و در نهایت کاشت مو. برخی از این راهها میتوانند موها را تقویت یا از ریزش آن جلوگیری کنند و برخی از آنها تنها باعث وخیمتر شدن وضعیت میشوند.
در دکترتو میتوانید با بهترین پزشکان در شهر خود آشنا شوید، با آنها به صورت تلفنی یا آنلاین مشورت کنید و همچنین برای دریافت نوبت ویزیت حضوری اقدام کنید.
علاوه بر موارد بالا، جراحی زیبایی هم یک راه برای مبارزه با طاسی است. کاشت مو نوعی عمل جراحی زیبایی است که در آن ، مو را به نواحی بدون مو یا کم پشت سر منتقل میکند. در این عمل، متخصص کاشت مو تعدادی از موهای پشت سر یا بغل سر (یا از نقاط دیگر بدن) که تراکم بالاتری دارند، را به قسمت بالا یا جلوی سر منتقل میکند. کاشت مو طرفداران زیادی در دنیا دارد و میتواند راهحل خوبی برای برگرداندن زیبایی و جوانی به چهره شما باشد.
گاهی عمل کاشت مو پیچیده میشود و فرد نمیدانید به چه کسی مراجعه کند یا بهترین دکتر برای کاشت مو کیست. آیا و آرایشگاهها مکانهای امنی برای این عمل زیبایی هستند؟ کاشت مو چه عوارضی دارد؟ کدام نوع کاشت مو بهترین روش برای آن محسوب میشود؟ در این مطلب سعی کردهایم به همه این سؤالات پاسخ بدهیم. اگر به دنبال زیبایی بیشتر هستید و برای سلامتیتان نیز ارزش قائلاید، با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.
چرا دچار ریزش مو میشویم؟
ریزش تعدادی مشخصی از مو در هر روز کاملاً طبیعی است. اما گاهی این ریزش مو بیشتر از حد معمول میشود و این موضوع میتواند استرسزا و نگرانکننده باشد. دلیل ریزش مو در اغلب موارد، ژنتیکی است. علاوه بر مسائل ژنتیکی موارد دیگری هم میتواند باعث ریزش مو شوند، از جمله:
- رژیم غذایی
- استرس
- برخی بیماریها مانند عفونت قارچی پوست
- عوارض جانبی برخی داروها مانند قرصهای پیشگیری از بارداری
- عدم تعادل هورمونی
- بارداری
یکی از مهمترین عوامل در جلوگیری از ریزش مو، تشخیص دلیل ریزش موها و اقدام زودهنگام برای برطرفکردن آن است؛ بنابراین اگر فکر میکنید موهایتان بیشتر از همیشه میریزد، هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنید تا هر چه زودتر بتوانید جلوی این اتفاق را بگیرید.
کاشت مو برای چه کسانی مناسب است؟
عمل کاشت مو میتواند تأثیر خوبی بر ظاهر و اعتمادبهنفس افراد داشته باشد. نامزدهای بالقوه برای این عمل شامل موارد زیر هستند:
- مردانی که الگوی طاسی موی ژنتیکی دارند.
- زنانی که موهای کمپشتی دارند.
- کسانی که در نتیجه سوختگی یا برخی آسیبها، قسمتی از موی سر خود را از دست دادهاند.
اگر قصد انجام کاشت مو را دارید، بهتر است ابتدا با مشورت کنید. پزشک متخصص میتواند دربارهی مزایا و معایب این کار به شما راهنماییهای لازم را بدهد و به شما درباره عوارض کاشت مو کمک کند.
کاشت مو برای چه کسانی مناسب نیست؟
هرچند کاشت میتواند یک راهحل خوب برای افراد زیادی باشد، اما یقیناً برای همه مناسب نیست. افراد با شرایط زیر گزینههای خوبی برای این عمل نیستند:
- زنانی که الگوی گستردهای از طاسی را در همه جای سرشان دارند.
- افرادی که بانک موی کافی برای انتقال به نواحی دیگر بدن ندارند.
- افرادی که اِسکارهای کلوئیدی دارند. این اِسکارها جای زخمهای گوشتی و برجسته در اثر جراحی یا آسیبهای دیگر هستند.
- افرادی که در اثر برخی داروها مانند شیمیدرمانی، موی خود را از دست دادهاند.
کاشت مو برای افرادی که بانک موی کافی برای انتقال ندارند یا موی خود را بر اثر شیمیدرمانی از دست دادهاند مناسب نیست.
مراحل کاشت مو
عمل کاشت از چند مرحله تشکیل شده است: آمادگیها و مشاورههای پیش از کاشت مو، استخراج گرافت و نگهداری از آن، کاشت گرافتها و مراقبتهای بعد از عمل. در بسیاری از موارد، کل این روند بین ۶ تا ۹ ساعت طول میکشد.
۱. آمادگی برای عمل کاشت مو
قبل از اقدام برای کاشت مو، همهی جنبههای کار و گزینههای پیشرو باید بررسی شود. قبل از عمل، پزشک دلیل ریزش مو، الگوی ریزش آن و دیگر شرایط فیزیکی شما را بررسی و برایناساس بهترین روش کاشت را برای شما تعیین میکند. سپس متخصص کاشت مو، تعداد بهینه گرافتها و خطوط مناسب کاشت را تعیین میکند.
۲. استخراج و نگهداری از گرافتها
گرافتها از ناحیه اهداکننده یا همان بانک مو استخراج میشود. ابزارهای ویژهای برای استخراج گرافتها استفاده میشود. یک جراح ماهر در این مرحله، تمام سعی خود را میکند تا کمترین آسیب را به بافتها وارد سازد. سپس این گرافتهای برداشتشده، در محلول ویژهای نگهداری میشوند.
۳. کاشت گرافتها
در این مرحله، گرافتهای برداشتهشده در ناحیه موردنظر کاشته میشود. در این مرحله از ابزارهای ویژهای یا از دستگاه اتوماتیک برای کاشت گرافتها استفاده میشود. یکی از ابزارهایی که برای کاشت استفاده میشود، قلم کاشت DHI است. با استفاده از این روش، نیازی نیست که کانالهای کاشت از قبل ایجاد شوند و در نتیجه آسیب کمتری به پوست سر وارد میشود.
۴. مراقبتهای بعد از کاشت مو
بعد از کاشت مو، باید مراقبتهای خاصی از ناحیه اهداکننده و ناحیه کاشتهشده انجام شود. رشد مجدد گرافتها تا حد زیادی به مراقبتهای بعد از کاشت مو بستگی دارد. این مراقبتها شامل شستن این نواحی، محافظت از آنها در برابر عوامل آسیبزا و اجتناب از واردآمدن فشار بر روی این نواحی است.
نمیدونی برای درمان ریزش مو به کدوم متخصص مراجعه کنی؟
همین الان مشاوره بگیر
انواع روش های کاشت مو
روش های کاشت مو: اولین مورد کاشت مو در سال ۱۹۳۹ در ژاپن انجام شد و در دهههای بعد، پزشکان توانستند تکنیکهای جدیدتر و کارآمدتری را برای کاشت ابداع کنند. یکی از این تکنیکها، روش پلاگ بود که در دهه ۱۹۸۰ مورداستفاده قرار میگرفت. این روش شامل کاشت دستههای بزرگی از مو بود که در واقع یک عمل تهاجمی بهحساب میآمد و به کاشت موی عروسکی مشهور بود.
در طول زمان، روشها و ابزارهای مورداستفاده برای کاشت مو، پیشرفتهتر شدند و جراحان شروع به استفاده از گرافتهای میکرو و ماکرو کردند تا به طبیعیترین ظاهر برای کاشت مو برسند.
روشهای کاشت مو بهصورت کلی به ۲ دسته زیر تقسیم میشوند، این روشها، پایهای برای روشهای دیگر هستند:
- روش پیوند واحد فولیکولی (FUT)
- روش استخراج واحد فولیکولی (FUE یا FIT)
روش کاشت مو | هزینه (میلیون تومان) |
کاشت مو به روش میکروگرافت | بین ۱۲ تا ۱۵ |
کاشت مو به روش FUE | بین ۱۰ تا ۱۲ |
کاشت مو به روش SUT | بین ۱۱ تا ۱۳ |
کاشت مو به روش MICRO FIT | بین ۱۳ تا ۱۵ |
کاشت مو به روش ترکیبی و سوپرترکیبی | بین ۱۰ تا ۱۳ |
کاشت مو به روش DHI | بین ۱۴ تا ۱۸ |
کاشت مو به روش SFUE و SFUEplus | بین ۲۰ تا ۳۰ |
کاشت مو به روش Sapphire FUE | بین ۵۰ تا ۶۰ |
کاشت مو به روش ARTAS | بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ |
هزینه کاشت مو به روشهای مختلف در سال ۱۴۰۱
۱: کاشت مو به روش FUT
این روش از روشهای قدیمی کاشت مو به شمار میآید. جراح در روش FUT که به روش کشتِ نواری هم مشهور است، مراحل زیر را طی میکند:
- جراح با استفاده از تیغ جراحی، بخشی از پوست سر را برمیدارد. این پوست عموماً از پشت سر برداشته میشود. اندازه این نوارها تقریباً بین ۱۵ تا ۲۵ سانتیمتر است.
- بعد از برداشت پوست، این ناحیه بخیه زده میشود.
- جراح این بخش از پوست را به قسمتهای کوچکتر تقسیم میکنند. به این قسمتهای کوچک، گرافت گفته میشود. برخی از این گرافتها میتوانند تنها دارای یک فولیکول مو باشند.
- سپس متخصص کاشت با استفاده از سوزن یا تیغ، در قسمتهای موردنظر برای کاشت، سوراخهای کوچکی در پوست ایجاد میکند.
- پس از آن، متخصص کاشت، گرافتهای مو را درون این سوراخها قرار میدهد.
- در نهایت، ممکن است ناحیه جراحی شده را با بانداژ بپوشانند.
تعداد گرافتهایی که در این روش به دست میآید، به عوامل زیر بستگی دارد:
- نوع موی فرد متقاضی کاشت مو
- وسعت محل کاشت
- کیفیت مو از جمله ضخامت مو
- رنگ مو
هرچند این روش، یک روش قدیمی شمرده میشود، اما هنوز هم نتایج بسیار خوبی ارائه میدهد. از مزایای این روش این است که معمولاً بیشترین تعداد تار مو را در اختیار جراح قرار میدهد. اگر بیمار بخواهد به بیشترین میزان ترمیم مو برسد، عموماً از روش FUT استفاده میشود و البته معایبی هم دارد، مثل جای زخمی که از خود بهجای میگذارد و مدتزمان بیشتری که برای بهبودی نیاز دارد.
هزینه کاشت به روش FUT
هزینه کاشت مو در ایران به عوامل مختلفی بستگی دارد. فاکتورهای مختلفی در تعیین قیمت این عمل دخیل هستند. علاوه بر این، قانون مشخصی هم برای تعیین قیمت کاشت در ایران وجود ندارد و کلینیکها بر اساس معیارهای خود، قیمت نهایی را تعیین میکنند.
این روش نسبت به سایر روشها، هزینه کمتری خواهد داشت. همانطور که گفتیم، در این روش فولیکولهای مو بهصورت یکجا برداشت میشوند. این کار باعث میشود زمان کمتری برای کاشت نیاز باشد و همین موضوع باعث کمتر شدن هزینه نهایی خواهد شد. این عمل برای هر ۳۰۰۰ گرافت مو، تقریباً بین ۵ تا ۷ میلیون برای شما هزینه خواهد داشت.