درمان سوراخ شدن سینوس دندان
سینوس دندان یک کانال غیر طبیعی است که دلیل به وجود آمدن آن میتواند آبسه طولانی مدت دندان یا نکروز (دندان مرده) باشد. سوراخ شدن سینوس بیشتر هنگام انجام ایمپلنت رخ میدهد و درمان آن قبل از کاشت دندان الزامی است. در این مقاله به بررسی انواع سینوس دندان، سوراخ شدن سینوس، عوارض باز شدن سینوس دندان و لیفت سینوس می پردازیم.
انواع سینوس دندان
بروز سینوس دندان ضایعهای شبیه جوش است که در نقطه خروجی روی لثه بیمار ایجاد میشود که معمولا به طور مستقیم در مجاورت دندان عفونی قرار می گیرد. البته همیشه هم اینطور نیست؛ چراکه این امکان دارد عفونت در یک نقطه نسبتا دور ایجاد شود و از آنجایی که دندان عفونی غالبا بدون علامت است، تشخیص اینکه دقیقا کدام یک از دندان های بیمار عامل بروز سینوس بوده، کمی دشوار است.
چرک ناشی از عفونت مزمن ریشه در داخل دندان، از ناحیه ریشه دندان یک مسیر تخلیه ایجاد می کند. سپس عفونت از طریق استخوان فک به واسطه مسیری باریک به نام “مسیر سینوسی” حرکت می کند. در واقع این عارضه در پاسخ به وجود چرک تشکیل می شود که در این حالت ریشه دندان در سینوس قرار گرفته است.
سینوس ها دو نوع هستند:
- داخل دهان (سینوس داخل دهانی)
- سطح پوست صورت یا گردن (سینوس خارج دهانی)
سینوس های داخل دهانی شایع ترین شکل هستند و گزارش شده است که اکثر دندانهای نکروز از این طریق تخلیه میشوند. اگر سینوس دچار مشکل شود و شما قصد کاشت دندان داشته باشید، ابتدا باید مشکل سینوس را برطرف کنید تا بتوانید یک ایمپلنت ایمن را انجام دهید.
علائم سینوس دندان چیست؟
اگر پالپ نکروز ( ریشه دندانی که مرده است) آلوده باشد، میتواند قبل از اینکه سینوسی ایجاد شود باعث درد شدید در دندان گردد. در صورتی که درد دندان بدون درمان از بین برود، نشانهای از تخلیه آبسه و تشکیل سینوس است. سینوس به شکلهای مختلفی ظاهر میشود. در برخی مواقع به شکل یک زخم دهانی پایدار بروز پیدا میکند که باعث تخلیه چرک و ایجاد طعم و بوی بد در دهان میشود.
در مواقع دیگر سینوس دندان در خارج دهان شکل میگیرد. سینوس دندان خارج دهانی به صورت زخم یا تودهای روی صورت نمایان میشود. این نوع از سینوس بدون درد است، ولی ترشحات آن معمولا چرکی یا خونی هستند. این مشکل که پزشک سینوس دندان را به جای کیست دندان تشخیص دهد، بسیار رایج است. این تشخیص اشتباه به این دلیل است که تجمع باکتری در لثه باعث ایجاد کیسههای مایع در دهان میشود و همانند سینوس در اطراف دندانهای عفونی دیده میشوند.
آبسه دندان با علائمی مانند استئومیلیت (عفونت استخوان)، سلولیت (قرمزی، تورم) بروز پیدا میکنند. غدد لنفاوی سر یا گردن در این حالت معمولا ورم میکنند و بزرگ شوند. البته ممکن است که بسیاری از افراداین علائم را تشخیص ندهندیا اصلا به آن توجه نکنند. اگر شما هم درد یا ناراحتی های از این دست را در دهان خود حس کردید، مشاوران و دندانپزشکان به صورت حضوری و غیرحضوری پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.
چه کسانی دچار سینوس دندان می شوند؟
سینوس دندان معمولا از عفونت طولانی مدت و مزمن در پالپ دندان مرده ایجاد می شود. پوسیدگی معمولاً به دلیل بهداشت نامناسب دندان و یا مصرف منظم قندهای تصفیه شده رخ می دهد. سایر عوامل مستعدکننده پوسیدگی دندان عبارتند از:
- پروتزهای متحرک دندان (به دلیل ماندن غذا)
- خشکی دهان (بزاق از عفونت محافظت می کند)
جهتی که سینوس در داخل دهان دارد، تعیین می کند که کدام دندان درگیر است و مسیری را برای خروج انتخاب میکند که کمترین مقاومت را دارد. ضخامت استخوان و همچنین اتصالات ماهیچه ای، مسیر تخلیه را هدایت می کنند. سینوسهای داخل دهانی معمولا در شیار سمت گونه، نزدیک نوک دندان درگیر ایجاد میشوند.
اکثر سینوسهای دندان خارج دهانی، از دندانی در فک پایین شروع و در چانه، زیر چانه یا خط فک تخلیه می شوند. سینوس هایی که در فک بالا شکل میگیرند؛ ممکن است در گونه یا نزدیک بینی تخلیه شوند. محل باز شدن سینوس خارج دهانی اغلب در فاصله زیادی از دندان عفونی قرار دارد.
سینوس دندانی چگونه تشخیص داده می شود؟
روش های تشخیص سینوس دندان عبارتند از:
- بررسی سابقه قبلی دندان درد
- ضربه به صورت
- ضایعات تخلیه مداوم در دهان یا روی صورت یا گردن اغلب با وجود مصرف دوره های مکرر آنتی بیوتیک یا جراحی
رادیولوژی دندان مهمترین روش بررسی است؛ زیرا معمولا ناحیه ای از تحلیل استخوان را در اطراف نوک ریشه دندان مبتلا به عفونت مزمن نشان می دهد. هنگامی که دندان درگیر مشخص نیست، ممکن است یک نقطه گوتاپرکا در سینوس قرار داده شود تا مسیر آن را به سمت دندان مربوطه ردیابی کند. در این حالت می تواند به تشخیص بهتر و دقیق تر به ندانپزشک کمک به سزایی کند. برای تشخیص این عارضه به ندرت انجام سی تی اسکن یا ام آر آی مورد نیاز است.
در نظر داشته باشید که تا حد امکان باید از انجام جراحی اجتناب شود، زیرا مشکل را حل نمی کند و می تواند منجر به ایجاد زخم غیر ضروری گردد. بیوپسی ممکن است به صورت نشان دادن آبسه، گرانولوما یا مجاری پوشیده از اپیتلیوم گزارش شود.
درمان عفونت سینوس دندان چگونه است؟
آنتی بیوتیک هایی مانند پنی سیلین یا مترونیدازول هم ممکن است در این پروسه مورد نیاز باشد. سینوس معمولا 1 تا 2 هفته پس از کشیدن یا درمان موفق ریشه بهبود می یابد. اگر جراحی انجام شود، ممکن است جای زخم باقی مانده باشد. در غیر این صورت ممکن است یک فرورفتگی جزئی یا تغییر رنگ سطح پوست وجود داشته باشد که معمولا با گذشت زمان بهبود می یابد.
سوراخ شدن سینوس دندان چیست؟
سینوس ها حفره های پر از هوا هستند که در برخی از استخوان ها مانند استخوان های صورت و پیشانی یافت می شوند. این حفره ها به تولید مخاط در حفره بینی و مرطوب شدن هوا در حفره بینی کمک می کنند. آنها همچنین وزن استخوان های صورت را کاهش می دهند. سوراخ شدن حفره سینوسی در بینی یا غشای آلوئولار (حفره ای که دندان ها در آن قرار دارند) در گونه را سوراخ سینوس می نامند.
حفره سینوس در ناحیه سر و فک قرار دارد. در صورت مراجعه به دندانپزشکی، دندانپزشک شما باید مراقب باشد که هنگام هرگونه جراحی دهان و دندان، ابزار پزشکی وارد سینوس دندان نشود تا به این ترتیب آسیبی نبیند. در شرایطی که دندانپزشک مراقب نباشد؛ ممکن است سوراخ شدن سینوس دندان رخ بدهد. برخی موارد باز شدن سینوس مربوط به کشیدن دندان است و از جمله درمانهای اورژانسی است که باید هرچه سریعتر جهت درمان آن اقدام شود.
درمان سوراخ شدن سینوس دندان از طریق دارو و جراحی انجام میشود. در صورتی که مشکل حاد نباشد با دارو قابل حل است.
علائم باز شدن سینوس دندان
- ورود مایعات به بینی
- ورود هوا به دهان
- طعم تلخ در دهان
- بوی بد دهان
- صدای تو دماغی
- بسته شدن بینی به صورت یک طرفه
- خونریزی بینی
- سرفه
- مختل شدن فرآیند خوردن و نوشیدن
عوارض باز شدن سینوس دندان بعد از کشیدن
چنانچه سوراخ شدن سینوس دندان برای فردی پیش آید و آن را درمان نکند، می تواند عوارض جدی را برای او در پیش داشته باشد که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1.سینوزیت مزمن
اگر عفونت به سینوس های شما برسد، سینوزیت و دردسر می تواند عارضه ای باشد که شما با آن دست و پنجه نرم می کنید.
-
ورم صورت
بزرگ شدن سینوس دندان می تواند تورم و بزرگ شدن صورت را به همراه آورد.
3.مشکلات گوارشی
از آنجایی که بین دهان و بینی یک ارتباط دو طرفه وجود دارد، ممکن است در صورت درمان نشدن سینوس دندان در حین خوردن غذا مشکل برای فرد پیش آید و به معضلات گوارشی دچار شود.
یکی از مسائل مهم در پیدا کردن بهترین متخصص ایمپلنت در رشت ، نحوه انتخاب آن است
لیفت سینوس چیست؟
لیفت سینوس یک روش جراحی است که ارتفاع فک بالا را افزایش می دهد. اگر سینوس های شما آنقدر به خط فک نزدیک باشند که باعث درد و ناراحتی شوند، لیفت سینوس می تواند مفید باشد. در حین جراحی سینوس دندان، استخوان مستقیماً به فک اضافه می شود. از آنجایی که سینوس ها در مجاورت استخوان فک قرار دارند، خطر سوراخ شدن سینوس در طول عمل سینوس دندان وجود دارد. این می تواند باعث تاخیر در عمل و حتی عفونت شود.
در حقیقت عمل سینوس لیفت برای ترمیم استخوان فک استفاده می شود تا ایمپلنت دندان به درستی انجام گردد. چندین سال بیماری پریودنتال، از دست دادن دندان و ترکیبی از بیماری های دیگر معمولاً استخوان های فک را فرسوده می کند. (برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد پریودنتال و کلیک کنید) علاوه بر این از دست دادن دندان ها می تواند باعث سینوزیت فک بالا شود و سینوس ها می توانند استخوان خلفی بالایی را تحت تاثیر قرار دهند؛ به طوری که در صورت نیاز به کاشت دندان، استخوان کافی برای نگه داشتن ایمپلنتهای دندانی وجود نداشته باشد.
خطرات جراحی لیفت سینوس دندان
خطر اصلی که در طول این روش می توانید با آن روبرو شوید این است که غشای سینوس ممکن است سوراخ ایجاد کند. در صورتی که این اتفاق بیفتد، دندانپزشک شما یا یک غشاء روی پارگی قرار می دهد یا آن را بخیه می زند. دندانپزشک همچنین ممکن است قبل از اینکه عمل را انجام دهد، اجازه دهد سوراخ در یک دوره معین بهبود یابد.
دندانپزشک شما می تواند پس از بهبودی غشاء بعد از چند ماه، عمل ترمیم سینوس را دوباره انجام دهد. از آنجایی که غشاء در آزمایش دوم ضخیم تر و قوی تر می شود، با خطرات کمتری روبرو است.
انواع لیفت سینوس
دو نوع اصلی عمل سینوس، لیفت سینوس داخلی و لیفت سینوس خارجی می باشد. تفاوت بین این دو عمدتا در نحوه دسترسی جراح به حفره سینوس نهفته است.
-
لیفت سینوس داخلی
این مستلزم دسترسی به حفره سینوس از طریق یک سوکت خالی ایمپلنت است. جراح دهان بر جایی تمرکز می کند که دندان اخیراً کشیده یا از دست رفته است. این فرآیند شامل سوراخ کردن جزئی استخوان و ضربه به پایه سوراخ به سمت سینوس به سمت بالا است. این باعث ایجاد عمق کافی می شود که می توانید هنگام قرارگیری ایمپلنت از آن استفاده کنید. سپس جراح پیوندهای استخوان دندانی را به فضا سرنگ می کند. بنا به همه عوامل در دست، جراح ممکن است کاشت ایمپلنت را بلافاصله بعد از عمل انجام دهد.
-
لیفت سینوس خارجی
با از دست دادن دندان ها، استخوان فک بالا معمولاً به سرعت به نازکی 1 تا 2 میلی متر کوچک می شود. این امر نیاز به پیوند استخوان را قبل از قرارگیری ایمپلنت دندان ضروری می کند. در چنین حالتی، لیفت سینوس خارجی می تواند به تقویت استخوان نازک فک کمک کند. جراح بیمار را تحت بی حسی موضعی قرار می دهد و یک پنجره استخوانی کوچک در پشت فک بالایی ایجاد می کند. سپس غشای سینوس را برداشته و مواد پیوند استخوان را در سینوس قرار میدهد.
سخن پایانی
“توجه داشته باشید که دندان پوسیده و خراب بدون شک باعث عفونت و سایر بیماری های لثه میشود. نکته مهمی که باید به آن توجه کرد، عفونت استخوان است که ممکن است همراه آبسه دندان رخ دهد. قرمزی، تورم و یا آبسه شدید بر روی صورت از دیگر معضلاتی هست که باید آن را جدی گرفت. در صورت احساس درد و یا تورم و قرمزی لثه به کلینیک دندانپزشکی بارانا در مشهد مراجعه و جهت درمان اقدام کنید.”
سوالات متداول
سینوس پوستی چیست؟
سینوس پوستی با منشا دندانی در شرایطی است که عفونت دندان روی سطح پوست صورت یا گردن تخلیه می شود و در زیر چانه یا فک پایین ایجاد می گردد. این غیرمعمول است؛ زیرا معمولاً عفونتهای دندان به داخل دهان تخلیه میشوند.
تفاوت بین عفونت سینوس و مشکل دندان چیست؟
دندان درد اغلب به صورت متمرکز یا موضعی در ناحیه خاصی در دهان است. در حالی که فشار سینوسی اغلب شدت کمتری دارد و بیشتر نشان دهنده یک درد مزمن است که تنها در یک مکان نیست و ممکن است در ناحیه وسیع تری احساس شود.
کدام دندان ها به سینوس ها متصل هستند؟
دندان های بالایی ما بسیار نزدیک به سینوس فک بالا بوده و بسیاری از اوقات ریشه این دندان ها پوشش سینوس شما هستند. هنگامی که یک یا چند دندان بالایی خود را از دست می دهید، پوشش سینوس شما می تواند ریزش کند.
دانلود PDF مقاله سینوس دندان
برای دسترسی به این مقاله در حالت آفلاین، فایل pdf آن در اختیار شما است. برای مطالعه فایل کلیک کنید:
لطفا به این مطلب امتیاز بدهید آیا این مطلب برای شما مفید است؟
گاهی اوقات، به دلایل مختلف ممکن است باز شدن سینوس حین کشیدن دندان اتفاق بیفتد؛ اما آیا این اتفاق خطرناک است؟
علائم سوراخ شدن سینوس هنگام کشیدن دندان چیست؟ علت بروز چنین مشکلی در حین چه میتواند باشد؟ آیا میتوان چنین عارضه ای را درمان کرد؟
این عارضه ممکن است برای شما هم پیش بیاید. به همین دلیل هم پیشنهاد میکنیم با مطالعه این مقاله، نکات مهم و ضروری برای مقابله با این مشکل را فرا بگیرید.
آیا باز شدن سینوس حین کشیدن دندان خطرناک است؟
زمانی که این اتفاق بیفتد، بهتر است برای درمان آن اقدام کنید؛ چرا که میتواند یک سری مشکلاتی برای شما به وجود آورد که کمی آزار دهنده باشند. همچنین، در موارد خیلی شدید، میتواند خطرناک باشد و مشکلات خیلی جدیتری را سبب شود.
این را هم به خاطر بسپارید که باز شدن سینوس هنگام کشیدن دندان، جزو درمانهای اورژانسی است و باید هرچه سریعتر درمان شود.
علائم باز شدن سینوس حین کشیدن دندان
زمانی که حین کشیدن دندان سینوس باز میشود، بیمار ممکن است هر یک از علائم زیر را داشته باشد:
- ورود هوا به دهان دقت داشته باشید که این عارضه میتواند سبب ارتباط مستقیم دهان و بینی شود. در حقیقت هوایی که از طریق دم وارد بینی میشود، از سینوس عبور میکند و به دلیل باز شدن آن حین اینگونه پروسههای دندانپزشکی، بیمار این هوا را در دهان خود نیز حس میکند.
- ورود مایعات به بینی زمانی که باز شدن سینوس هنگام کشیدن دندان اتفاق بیفتد، بخشی از مایعاتی که از طریق دهان قرار است به معده منتقل شوند، ممکن است به بینی نیز هدایت شوند. البته این موضوع در موارد شدید اتفاق میافتد. در چنین مواردی، معمولا با نوشیدن مایعات، مقداری از آن از بینی خارج میشود.
- صدای تو دماغی در مواردی بیمار نمیتواند مثل حالت عادی صحبت کند. به همین دلیل بعد از درمان، صدای بیمار بیشتر به حالت تو دماغی خواهد بود. البته این علامت در همه افراد مشاهده نمیشود.
- بوی بد دهان گاهی اوقات این مشکل به دلیل فراهم کردن فرصت مناسبی برای عفونت، سبب بوی بدی در دهان بیمار میشود. اگر بیمار بهداشت دهان خود را به خوبی رعایت میکند، اما از بوی بد دهان خود شکایت دارد، ممکن است سینوس ماگزیلا در اثر کشیدن دندان سوراخ شده باشد.
- طعم تلخ در دهان خیلی از بیماران علاوه بر ، از طعم بد و تلخ در دهان خود شکایت دارند. اگر این مشکل بعد از درمان اتفاق افتاده باشد، احتمالا به دلیل عفونت بافت لثه یا سوراخ شدن سینوس است.
- بسته شدن بینی به صورت یک طرفه خیلی از اوقات بیمار بعد از کشیدن دندان به خصوص دندانهای فک بالا، از این مشکل شکایت دارند که بینی آنها در یک سمت بسته شده است.
- دیده شدن حباب زمانی که بیمار دو سوراخ بینی خود را ببنند و در بینی خود بدمد، ممکن است در ناحیهای که دندان خارج شده است، یک سری حبابهایی دیده شود که نشان دهنده ایجاد این عارضه است.
- سردرد و درد صورت یکی دیگر از علائمی که در چنین عارضهای دیده میشود، سردردهای مکرر است. گاهی اوقات این دردها به ناحیه صورت میرسند و بیمار احساس میکند قسمتی از صورتش درد میکند.
- خونریزی بینی اگر شما قبل از کشیدن دندان با مشکل خونریزی بینی مواجه نبودهاید، این احتمال وجود دارد که هنگام درمان، سینوس ماگزیلا سوراخ شده باشد. در چنین شرایطی، خون از بافت لثه به سینوس راه پیدا کرده و از آنجا خود را به بینی میرساند.
روشهای درمان باز شدن سینوس بعد از کشیدن دندان
در کل درمان سوراخ شدن سینوس پس از دندان کشیدن روشهای خیلی زیادی ندارد. در صورتی که درجه و شدت این مشکل شناسایی شود، ممکن است از یکی از دو روش زیر برای درمان آن استفاده شود:
-
دارو درمانی
خیلی از اوقات به دلیل اینکه این مشکل خیلی حاد و خطرناک نیست، دندانپزشک یک سری داروها را برای بیمار تجویز میکند؛ در چنین شرایطی، بیمار با ملاحظاتی که انجام میدهد، بعد از حدود یک هفته شاهد بسته شدن سوراخ این سینوس خواهد بود.
-
جراحی
گاهی اوقات سوراخی که در سینوس ایجاد شده است، خیلی بزرگتر از چیزی است که بتوان با دارو آن را درمان کرد. به همین دلیل به سراغ روشهای جراحی میروند. در این روش، جراح معمولا از یک سری مواد برای بستن سوراخ استفاده میکند. این مواد همان پودر استخوان هستند که به خوبی میتوانند این مشکل را درمان کنند.
عوارض باز شدن سینوس حین کشیدن دندان
برخی از عوارض ناشی از این اتفاق شامل موارد زیر هستند:
- سینوزیت مزمن این عارضه به دلیل باز بودن سینوس و در نتیجه نفوذ عفونت به آن اتفاق میافتد.
- تورم خیلی از اوقات به دلیل درمان نشدن این مشکل، تورمهایی در صورت فرد به وجود میآیند.
- مشکل در خوردن و نوشیدن با توجه به ارتباط دو طرفه بین بینی و دهان، فرد نمیتواند به راحتی چیزی خورده یا بنوشد. به همین دلیل هم ممکن است طی زمان طولانی، مشکلات گوارشی به سراغش بیایند.
مراقبت های بعد از جراحی سینوس سوراخ شده
در صورتی که مجبور به استفاده از روشهای جراحی شدید، باید بعد از آن، مراقبتهای زیر را در نظر داشته باشید:
- استفاده از آب ولرم دقت داشته باشید که بعد از این نوع جراحی، به هیچ عنوان از آب داغ استفاده نکنید.
- پرهیز از شنا کردن تا چند هفته توصیه شده است برای اینکه این پودرهای استخوانی بتوانند به خوبی این سوراخ را ببندند، تا 1.5 از شنا کردن بپرهیزید. شنا کردن سبب میشود تا آب به بینی وارد شده و فشار زیادی به سوراخ سینوس وارد نماید.
- پرهیز از فعالیتهای سنگین فعالیتهای سنگینی مثل ورزشهای هوازی، سبب میشوند تا فرد فشار بیشتری به دهانه این سینوس وارد کرده و سبب باز شدن مجدد آن شود.
نکاتی که بیمار باید پس از باز شدن سینوس حین کشیدن دندان رعایت کند
اگر حین کشیدن دندان با چنین مشکلی مواجه شدید، حتما به نکات زیر توجه کنید:
- وارد نکردن هوای پرفشار به بینی دقت داشته باشید که به هیچ عنوان دو سوراخ بینی را با دست مسدود نکنید؛ چرا که این کار سبب بسته شدن بینی و افزایش فشار هوا داخل بینی میشود. در پی افزایش فشار، مشکل بیشتری برای سوراخ ایجاد شده در سینوس ایجاد میشود.
- پرهیز از عطسه تا جایی که امکان دارد، از ادویههایی که عطسه آور هستند، دوری کنید. عطسه با توجه به فشار فوقالعاده بالایی که به بینی وارد میکند، ممکن است این مشکل را بدتر کند.
- پرهیز از فعالیت سنگین فعالیتهایی که ممکن است نیاز به تنفس عمیق داشته باشند، میتوانند سبب فشار روی ناحیه مد نظر و بدتر شدن اوضاع شوند. به همین دلیل پیشنهاد ما این است که تا قبل از درمان کامل، از اینگونه فعالیتها پرهیز کنید.
- پرهیز از استعمال دخانیات استعمال دخانیات میتواند تاثیر منفی در بهبود این سوراخ داشته باشد. به همین دلیل هم سعی کنید تا درمان کامل آن، مصرف سیگار و سایر محصولات اینچنینی را کنار بگذارید.
- پرهیز از نوشیدن مایعات با نی دقت داشته باشید که بعد از مواجه شدن با چنین مشکلی، به هیچ عنوان برای نوشیدن مایعات از نی استفاده نکنید. با توجه به ایجاد فشار منفی توسط نی در دهان، میتواند مشکلات زیادی برای این سوراخ ایجاد کند.
علت باز شدن سینوس حین کشیدن دندان
علت سوراخ شدن سینوس حین کشیدن دندان میتواند به دلیل یکی از موارد زیر باشد:
-
دندانهایی که ریشه بلند دارند.
دندانهایی که ریشه خیلی بلندی دارند، احتمالا این ریشه در نزدیکی سینوس قرار گرفته و حین کشیدن دندان، احتمال سوراخ شدن سینوس وجود خواهد داشت
-
نازک بودن استخوان
اگر استخوانی که بین ریشه دندان و سینوس قرار گرفته است، خیلی نازک باشد، با کوچکترین فشار یا ضربهای در حین درمان ممکن است سوراخ شود.
-
سهل انگاری دندانپزشک
خیلی از اوقات مشکل از خود بیمار نیست؛ یعنی زمانی که دندانپزشک در حال کشیدن دندان است، ممکن است نیروی خیلی زیادی به دندان وارد کند که سبب سوراخ شدن سینوس شود. همچنین، گاهی اوقات دندانپزشک به دلیل استفاده از یک ابزار نامناسب، این اتفاق را رقم میزند.
آیا میتوان از باز شدن سینوس حین کشیدن دندان پیشگیری کرد؟
به طور کلی نمیتوان از ایجاد این عارضه پیشگیری کرد، اما در صورتی که دندانپزشک از تجربه و دانش کافی برخوردار باشد، میتواند با یک نگاه به تصاویر رادیوگرافی احتمال این آسیب را بررسی کند. در این صورت، پروسه کشیدن دندان را با حساسیت بیشتری دنبال خواهد کرد تا چنین مشکلی برای بیمار به وجود نیاید.
سوالات متداول
- آیا عارضه ایجاد شده برای سینوس حین کشیدن دندان به طور خود به خودی بهبود پیدا میکند؟
بله، در صورتی که سوراخ ایجاد شده آنقدر بزرگ نباشد، معمولا بعد از چند هفته، بهبودی حاصل میشود.
- باز شدن سینوس حین کشیدن دندان برای چه کسانی اتفاق میافتد؟
این مشکل بیشتر برای افرادی که دندانهایشان ریشه بلندی دارند، اتفاق میافتد. به علاوه، افرادی که استخوان فک نازکی دارند، در معرض چنین آسیبی بعد از کشیدن دندان قرار دارند.
- آیا سوراخ شدن سینسوس دندان درد دارد؟
به دلیل اینکه حین پروسه کشید دندان، از داروی بیحسی برای کاهش درد بیمار استفاده شده است، بیمار شاید متوجه این موضوع نشود. اما بعد از آن ممکن است سردرد به سراغ بیمار بیاید.
- آیا اگر مشکل باز شدن سینوس حین کشیدن دندان درمان نشود، مشکلی به وجود میآورد؟
بله، در صورت عدم تشخیص یا درمان این مشکل، ممکن است با عفونت مواجه شوید. همچنین، به دلیل باز تر شدن این سوراخ، احتمال ورود مایعات به بینی نیز افزایش مییابد.