سبک دکوراسیون داخلی منزل ایرانی
معماری و دکوراسیون داخلی به سبک ایرانی
معماری ایرانی و شاهکارهایی که با این معماری اتفاق است آنقدر غنی است که با امروزی کردن سبک ایرانی، متناسب با آپارتمانها ما نیز بتواند همان آرامش و زیبایی شناسی منحصر به فرد خودش را ارائه نماید.
در این نوشتار ابتدا به خود سبک معماری ایرانی و مزیت های این سبک میپردازیم و همزمان با آن تلاش میکنیم با معرفی المانهای این سبک و استفاده و به کارگیری از آنها در آپارتمانهای امروزی خود به راحتی بتوانید حس این سبک را به منازل خود بیاورید.
در معماری ایرانی تناسبات به خوبی و به دقت رعایت میشود یکی از این تناسبات،تناسب حسی که تحت عنوان معماری حسی نیز گفته می شود در آن تمام حواس پنجگانه را درگیر میکند.
در واقع در یک فضای ایرانی مثل باغ ایرانی یا فضاهای سنتی ایرانی زیباییشناسی فقط به حس بصری کفایت نکرده و تاکید قوی بر تمام حواس داشته است وجود حس آرامش و لذت تمام و کمال که در این فضاها بر انسان حاکم است سندی است بر حقانیت این مطالب.
در محیط های زندگی امروزی شاید تامین این فضاها و مساحت ها خیلی مقدور نباشد اما مهم، مفهوم سبک ایرانی است که قابل انتقال به فضاهای امروزی با الزامات کنونی میباشد.
بدون هیچ برو برگشتی صفای خانه ی ایرانی را هیچ کجا ندارد. طراوت و زندگی در گوشه ی گوشه ی خانه های ایرانی موج می زند و مطمئنا هر بیننده ای را به ذوق میآورد. سبک سنتی ایرانی، هنری قدیمی و اصیل است که به interioare living شما هویت و گرما می بخشد.
معماری حسی که معماران و اندیشمندان غربی بعد از دوران مدرن از آن صحبت میکنند در معماری ما به خوبی قابل مشاهده است.
از المانهای مهم در معماری ایرانی که به ایجاد حس زیباییشناسی کمک می کند می توان به المان آب، نور و اشاره کرد که هر کدام از اینها به زنده کردن فضای معماری ایرانی کمک شایانی می کنند.
آب در دکوراسیون داخلی به سبک ایرانی
آب یکی از عناصر جدا نشدنی از معماری ایرانی میباشد که اگر به صورت آبنما به کارگرفته شود می تواند حس شنیداری را با صدای گوشنوازی که دارد درگیر نماید رایحه و نسیمی که هنگام حرکت به وجود می آورد نوازشگر پوست ما و حس لامسه باشد و دیدن فرم زیبای آبنما و حرکت آب حس درون آن حس بصری را ارضا نماید.
علاوه بر موارد فوق طبق تحقیقات صورت گرفته وجود آب و دیدن قطرات آب می تواند آرامشبخش باشد حتی در تحقیقی بیان شد که در استفاده کاغذ دیواری یا تابلو با تصویر آب روی دیوار می تواند به زنده نگه داشتن این حس کمک نماید.
استفاده از آکواریوم نیز از دیگر عناصری است که وجود آن در خانه علاوه بر زیبایی بصری به ایجاد حس آرامش کمک می کند.
نور در دکوراسیون داخلی به سبک ایرانی
نور یکی از عناصر سرزندگی و پویایی در معماری می باشد و همچنین وجود آن به لحاظ روحی و روانی بسیار تاثیر گذار است در معماری و سبک ایرانی با بازی استادانه و هوشمندانه نور همیشه تلاش میشد از نور حداکثری طبیعی استفاده شود و این نکته آنقدر مهم است که کریستوفر الکساندر در کتاب معماری و راز جاودانگی مینویسد ”هر اتاق حداقل باید در دو جهت نور گیر باشد. “ و لوکوربوزیه دیگر معمار بزرگ مدرن می نویسد “معماری بازی استادانه،صحیح و باشکوه احجام ترکیب شده زیر نور میباشد”.
اما همانطور که می دانیم خیلی قبل تر از این اندیشمندان، ما در طراحی خود از نورگیرهای متفاوت و حتی در سقف بناهایمان استفاده میکردیم و با استفاده از شیشه های رنگی هم جذابیت ورود نور را بیشتر می کردیم و هم به لحاظ عملکردی آن را به صورت بهینه وارد منازل خود می ساختیم.
متاسفانه در بسیاری از منازل کنونی ما عدم نورگیر طبیعی یکی از معضلات مهم است و تنها راهحل آن را استفاده از نور مصنوعی میدانند که شاید جایگزین کاملی برای نور طبیعی نتواند باشد.یکی از برتریهای نور طبیعی به مصنوعی تغییر آن در طول فصول و سال است که روند طبیعی و زنده دارد. شاید با بررسی و آنالیز برخی از همین منازل بتوان با تمهیداتی دسترسی به نور طبیعی را میسر نمود در این راستا می توانید از کارشناسان گروه ما مشاوره بگیرید.
رنگ در دکوراسیون داخلی به سبک ایرانی
رنگها در تمام طراحی ها و المانهایی ایرانی به کار گرفته میشد از آن جمله می توان به ارسی های رنگی، کاشیهای رنگی و فرش ایرانی اشاره نمود از آنجایی که رنگ نقش تاثیرگذاری بر ذهن انسان دارد استفاده هوشمند از رنگ می تواند به بهبود کیفیت زندگی اشخاص کمک نماید رنگدرمانی در دوران کهن ایران جایگاه داشته و نوشیدن آب در کاسه های آبی باعث بهبود بیماری میشد و همچنین طبق روانشناسی رنگ استفاده از رنگهای گرم در دکوراسیون داخلی باعث صمیمت اعضای خانواده میشود.
برخی از رنگهای پراستفاده در معماری و دکوراسیون داخلی به سبک ایرانی با نام فارسی ثبت جهانی شده اند از آن جمله می توان به persion blue (آبی پارسی) اشاره نمود.
همچنین رنگ های آبی،فیروزه ای و طلایی در نقش و نگارگری ایرانی جلوه های از معانی باطنی رنگ ها می باشند اندیشمندان آب لاجوردی را بیانگر آسمان آرام و تفکربرانگیز سحرگاهان میدانند.رنگ سفید داخل مساجد ایرانی در تضاد با آبی کاشی های آبی بیرونی آرامش و قداست آن را نشان می دهد.
حتما بخوانید : maisonvalentina.net
سخنان پایانی
با توجه به مطالب فوق فهمیدیم که معماری ایرانی از چنان مفهوم و غنای ماندگاری برخوردار است که به کارگیری امروزی آن نیز می تواند بسیار مفید باشد و نقش سازنده ای در بهبود کیفیت زندگی داشته باشد. بنابراین می توان با جایگزین کردن امروزی المانهای متداول در معماری ایرانی حس و حال فضاهای ایرانی را به منازل امروزی القا نمود.
از المانهای دیگر می توان به طاق ها و رواقهای این سبک اشاره نمود استفاده از متریال آجر و بافت زنده آن در جداره ها و گره چینی هایی که در طراحی عناصر به کار گرفته میشد می تواند در القا حس سبک ایرانی در تاثیر گذار باشد.
در نهایت اضافه نمایم که شکوه و عظمت در بناهای ایرانی نیز چشمگیر بوده اند و با استفاده از ستونهای بلند می توان عظمت را به بنا افزود و درصورت ارتفاع زیاد یک بنا به راحتی می توان با طراحی ستونهای بلند و المان های بلند بنایی پرشکوه داشت.