آمپول سفازولین برای عفونت دندان
پس از گذشت سالها و پیشرفت علم، اکنون می توان عفونت دندان را به راحتی و با مصرف یکی از آنتی بیوتیک های رایج در دندان پزشکی، از بین برد. اما حتما این سوال برایتان پیش می آید که بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت دندان کدام است ؟
در این مطلب، بهترین آنتی بیوتیک های رایج در دندان پزشکی و مناسب برای عفونت دندان را به شما معرفی کنیم. اما قبل از آن پیشنهاد می شود به مقالاتی که در زیر و مرتبط با انواع آنتی بیوتیک های مربوط به عفونت دندان است را در بخش مقالات فروشگاه اینترنتی مواد دندانپزشکی آنتوس نیز مشاهده کنید :
بهترین کلینیک دندانپزشکی کودکان شرق تهران با ارائه جدیدترین متدهای درمانی برای کودکان اماده خدمت رسانی به شما عزیزان میباشد.
جدول میزان دوز مصرفی آنتی بیوتیک ها در دندانپزشکی :
در اینجا پروفیلاکسی آنتی بیوتکها ( تجویز آنتی بیوتیک پیش از درمان ) در دندانپزشکی که یکی از مهم ترین جدول های اکثر رفرنس ها می باشد را در اختیارتان قرار می دهیم که جدولی بسیار کاربردی برای تمامی دندانپزشکان می باشد :
دوز | نوع آنتی بیوتیک |
(2 گرم) 30 تا 60 دقیقه قبل از عمل پرودنتال | آموکسی سیلین |
(600 میلی گرم) 30 تا 60 دقیقه قبل از عمل پرودنتال | کلیندامایسین |
(500 میلی گرم) 30 تا 60 دقیقه قبل از عمل پرودنتال | آزیترومایسین کلاریتومایسین |
(2 گرم) 30 تا 60 دقیقه قبل از عمل پرودنتال | سفالکسین سفادروکسیل |
(2 گرم) داخل عضله یا ورید 30 دقیقه قبل از عمل پرودنتال | آمپی سیلین |
(600 میلی گرم) داخل ورید 30 دقیقه قبل از عمل پرودنتال باید رقیق شود و به آرامی تزریق شود | کلیندامایسین |
(1 گرم) داخل عضله یا ورید 30 دقیقه قبل از عمل پرودنتال | سفازولین |
برای اطلاعات بیشتر از نحوه میزان دوز مصرفی آنتی بیوتیک ها در عفونت دندان می توانید مقاله جدول را مشاهدع کنید.
جدول میزان دوز مجاز آنتی بیوتک ها برای کودکان در دندانپزشکی :
از آنجایی کودکان هم مانند بزرگسالان می تواند نیاز به مصرف آنتی بیوتیک قبل از درمان های دندانپزشکی شوند پس نیاز است کیزان دور مجاز مصرف آنتب بیوتیک برای کودکان در دندانپزشکی را با دقت بالایی در نظر بگیریم چرا با توجه به پایین بودن سیستم ایمنی اظفال نسبت به بزرگسالان تچویز آنتی بیوتیک برای آن ها حساس تر است.
اگر دوز دقیق داروهای اطفال را فراموش کنید می توانید روش کاربردی را یاد بگیرید:
جدول میزان دوز مجاز رایج ترین آنتی بیوتک ها برای کودکان در دندانپزشکی را در زیر عنوان کرده ایم :
نام آنتی بیوتیک | دوز دارویی | دوز مصرفی |
آموکسی سیلین | 125/250mg / 5cc | روزانه 50mg/kg |
سفالکسین | 125/250mg / 5cc | روزانه 50mg/kg |
آزیترومایسین | 100/200mg / 5cc | روزانه 10mg/kg |
اریترومایسین | 200mg / 5cc | روزانه 40mg/kg |
کلاریترومایسین | 200mg / 5cc | روزانه 40mg/kg |
برای اطلاعات بیشتر از نحوه تجویز دوز های مجاز انواع آنتی بیوتیک ها برای اطفال می توانید مقاله نکات مهم اطفال را مطالعه کنید .
بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت دندان کدام است ؟
در زمان بروز عفونت دندان اولین راهی که به ذهن بیمار می رسد، استفاده از آنتی بیوتیک است. نقش اصلی آنتی بیوتیک ها درگیری با باکتری ها و از بین بردن آن ها است. شناخت کامل بهترین آنتی بیوتیک های رایج در دندان پزشکی و مناسب برای عفونت دندان امری ضروریست.
اگر شما آنتی بیوتیک مناسب برای عفونت دندان خود را مصرف نکنید، خطر ابتلا به بیماری پریودنتال افزایش پیدا می کند. این بیماری، بخشی از لثه و استخوان آن را از بین برده و زمینه ساز بیماری های بسیار خطرناکی می شود .
معرفی بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت دندان رایج در دندانپزشکی :
قبل از معرفی بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت دندان باید گفت که این آنتی بیوتیک ها تعدد بالایی دارند. معرفی ما نشانه ای برای تجویز حتمی آنان توسط پزشک نیست. باز هم بهتر است قبل از مصرف هرکدام از آنها با پزشک متخصص، مشورت بعمل آید .
بهترین آنتی بیوتیک ها برای عفونت دندان عبارتند از :
- آموکسی سیلین
- آموکسی کلاو
- پنی سیلین
- اریترومایسین
- آمپی سیلین
- کلیندامایسین
- تیکارسیلین
در ادامه هریک از این آنتی بیوتیک ها را معرفی کرده و اطلاعات کامل تری از نحوه استفاده آنان در دندانپزشکی ارائه خواهیم داد .
1) آموکسی سیلین برای عفونت دندان :
آموکسی سیلین نامدارترین و پرمصرف ترین آنتی بیوتیک ایران است. از این آنتی بیوتیک برای درمان هر عفونتی که فکرش را بکنید استفاده می شود. از عفونت گوش گرفته تا چرک دندان، عفونت لثه و… حوزه کاربرد آموکسی سیلین بسیار بالاست. یکی از دلایل پر مصرف بودن آموکسی سیلین نسبت به سایر بهترین آنتی بیوتیک ها برای عفونت دندان ، عوارض بسیار کمتر این آنتی بیوتیک است.
آموکسی سیلین به صورت قرص، شربت و کپسول موجود می باشد. آموکسی سیلین یک داروی باکتریوسید است. درنتیجه مانع ساخت دیواره سلولی باکتری شده و اجازه نمی دهد باکتری ها رشد و تقسیم گردند. البته این آنتی بیوتیک کاملا بدون عوارض هم نیست. تهوع، اسهال، کم خونی و..از عوارض مصرف آموکسی سیلین می باشد.
عزیزان ساکن در شرق تهران برای خدمات دندانپزشکی میتوانند به بهترین متخصص ارتودنسی در تهرانپارس مراجعه کنند.
افرادی که به آنتی بیوتیک پنی سیلین حساسیت دارند می توانند از آموکسی سیلین استفاده کنند.
2) آموکسی کلاو برای عفونت دندان :
آموکسی کلاو ، یکی از بهترین آنتی بیوتیک های رایج در دندانپزشکی است. معمولاً آموکسی کلاو اولین آنتی بیوتیکی است که دندانپزشک برای کنترل عفونت دندان تجویز می کند. آنتی بیوتیک آموکسی کلاو دارای انواع مختلفی است که در بین تمامی آنها کپسول آموکسی سیلین شایع ترین نوع است. مصرف این آنتی بیوتیک بدون اجازه پزشک ممنوع است و حتما باید جهت استفاده از آن با پزشک متخصص مشورت نمایید.
در مصرف آموکسی کلاو باید احتیاط کرد. میزان کلی عفونت دندان و محل آن، تأثیر بسزایی در تجویز پزشک دارد. اما معمولا مصرف آنتی بیوتیک آموکسی کلاو باید هر 8 ساعت یک بار انجام شود. اگر آنتی بیوتیک اموکسی کلاو را مصرف کردید، اما بهبودی حاصل نشد و یا حتی در طول دوره مصرف با حساسیت خاصی رو به رو شدید، باید بلافاصله به دندانپزشک مراجعه کنید تا اقدامات دیگری برایتان انجام شود.
3) پنی سیلین برای عفونت دندان :
پنی سیلین یکی از قوی ترین آنتی بیوتیک های این لیست است. اگر احیاناً نمی دانید، ، پنی سیلین هم به صورت قرص و هم به صورت تزریقی وجود دارد. آمپول پنی سیلین در درمانگاه ها به شدت مورد استفاده پزشکان قرار می گیرد. متاسفانه عوارض استفاده از این دارو می تواند بسیار شدید باشد. در نتیجه برای هر شخصی و همیشه مناسب نیست.
سرگیجه، درد، تنفس سریع، ورم، کهیر و… تنها گوشه ای از عوارض پنی سیلین است. حتما می دانید که در اولین بار استفاده از پنی سیلین، حتما باید قبل از استفاده تست حساسیت را انجام دهید. همچنین هر چند ماه یک بار قبل از استفاده مجدد باید این تست تکرار شود.
4) اریترومایسین برای عفونت دندان :
اریترومایسین زمانی استفاده می شود که بیمار به پنی سیلین حساسیت داشته باشد. این دارو به صورت خوراکی و تزریقی موجود می باشد، که نوع قرص آن پر کاربرد تر است. حد استاندارد مصرف این دارو بین 1 الی 4 گرم در روز است که در هنگام استفاده از آن باید مقادیر زیادی آب نوشید تا مؤثر واقع شود.
معمولا پزشکان برای عفونت های گوش، گلو، لثه و دندان استفاده از این دارو را توصیه می کنند. در نتیجه باید با دستور پزشک مصرف شود. همچنین این دارو برای افراد بالای 60 سال معمولا استفاده نمی شود. از عوارض احتمالی آنتی بیوتیک اریترومایسین برای عفونت دندان می توان به اسهال، استفراغ، تب، تهوع و… اشاره کرد.
5) آمپی سیلین برای عفونت دندان :
آمپی سیلین یکی از مواردی است که برای درمان عفونت های لثه و دندان و حتی عفونت های گوارشی و ادراری تجویز می شود. آنتی بیوتیک یا اصطلاحاً قرص چرک خشک کن آمپی سیلین به صورت کپسول، آمپول و شربت یافت می شود. این آنتی بیوتیک خواصی مشابه پنی سیلین دارد زیرا هر دو برای درمان باکتری ها بکار می روند. البته مصرف این آنتی بیوتیک، عوارضی هم دارد.
از عوارض آمپی سیلین می توان به اسهال، استفراغ و تشنج اشاره کرد. پس در صورت مشاهده حساسیت از این دارو نیز استفاده نکنید و موضوع را پزشک خود در میان بگذارید. زمان مصرف آمپی سیلین معمولا 1 الی 2 ساعت قبل از غذا می باشد. قرص یا کپسول این آنتی بیوتیک بایدحتما با یک لیوان پر از آب مصرف شود.
6) کلیندامایسین برای عفونت دندان :
گاهی عفونت های دندان به قدری شدید و بحرانی می شوند که استفاده از داروهای چرک خشک کن دیگر کارساز نیست. در این زمان معمولا دندانپزشک کلیندامایسین را تجویز می کند. در واقع هرگاه عفونت شدید باشد، از کلیندامایسین استفاده خواهد شد. این دارو به صورت کپسول و آمپول یافت می شود.
این آنتی بیوتیک احتمالا عوارض شدیدی به همراه خواهد داشت. زمانی که مصرف آنتی بیوتیک کلیندامایسین را آغاز می کنید، حتما به واکنش هایی که از مصرف آن می گیرید توجه کنید. در صورت مشاهده هرگونه عوارض جانبی مانند کهیر، تب، ورم صورت، مشکل تنفسی و… بهتر است که به پزشک مراجعه شود.
7) تیکارسیلین برای عفونت دندان :
یکی از خاص ترین ترین آنتی بیوتیک های رایج در دندان پزشکی تیکارسیلین است. معمولا از آنتی بیوتیک تیکارسیلین زمانی استفاده می شود که بیمار به آنتی بیوتیک های پنی سیلین و آمپی سیلین حساسیت دارد. این قرص برای درمان عفونت های لثه، چرک دندان، پوستی، استخوانی تجویز می شود. تیکارسیلین هم به مانند سایر آنتی بیوتیک ها دارای عوارض است. از عوارض آنتی بیوتیک تیکارسیلین می توان تهوع، تورم و اسهال را نام برد. یکی از موارد احتیاط دیگر دز مان مصرف آنتی بیوتیک تیکارسیلین، در زمان بارداری و شیردهی است. مصرف تیکارسیلین در زمان بارداری باید حتما تحت نظر یک پزشک ماهر و با تجربه انجام شود .
چطور بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت دندان را انتخاب کنم ؟
در پاسخ باید گفت که میزان عفونت، دلیل ایجاد عفونت و شرایط شخص بیمار در انتخاب آنتی بیوتیک بسیار اهمیت دارد. در نتیجه نمی توان یک آنتی بیوتیک را به عنوان بهترین نام گذاری کرد. این وظیفه دندانپزشک است که بر اساس باکتری، میزان آن و شدت درگیری لثه و دندان، آنتی بیوتیک مناسب را انتخاب کند.
گرچه می توان گفت، آنتی بیوتیک های دسته پنی سیلین، رایج ترین آنتی بیوتیک های دندان پزشکی هستند. در طول مصرف آنتی بیوتیک به این نکته توجه داشته باشید که این دارو ها مسکن نیستند. بدین معنی که درد دندان شما با مصرف این دارو ها برطرف نخواهد شد. بلکه آنتی بیوتیک باعت کاهش میزان باکتری های عفونت و کم کم باعث کاهش تورم و درد می شود.
یکی از ناراحتی های دندان که زیاد در بین افراد دیده می شود عفونت دندان است. اگر شما هم دچار عفونت دندان شده اید اصلا نگران نباشید زیرا امروزه راهکار های بی شماری برای درمان آن وجود دارد. یکی از پر کاربرد ترین راهکار های درمان عفونت استفاده از آنتی بیوتیک است. برای آشنایی بیشتر با قرص چرک خشک کن قوی برای عفونت دندان، نحوه مصرف آموکسی سیلین و مترونیدازول و بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت دندان با دکتر محمد عاطفت همراه باشید.
علت عفونت دندان چیست؟
عفونت دندان می تواند دلایل مختلفی از جمله موارد زیر داشته باشد:
- رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان
- تغذیه نامناسب
قبل از تجویز دارو باید حتما دلیل اصلی عفونت دندان مشخص شود. اگر از دندان های خود به خوبی مراقبت کنید از عفونت دندان در امان هستید و در هزینه های رسیدگی به بهداشت دهان و دندان خود صرفه جویی خواهید کرد.
عدم درمان عفونت دندان چه عوارضی دارد؟
درصورت عدم درمان به موقع بیماری پریودنتال (عفونت دندان) ممکن است بخشی از لثه و استخوان خود را از دست بدهید. برای جلوگیری از ایجاد عفونت بعد از عمل جراحی دندان یا پس از کشیدن دندان ممکن است پزشک آنتی بیوتیک تجویز کند. با این وجود پس از مصرف آنتی بیوتیک چون باکتری از بین میرود و علائمی مثل تورم کاهش پیدا میکند؛ درد آبسه دندان نیز به تدریج از بین خواهد رفت.
بدانید : بهترین دندانپزشک لمینت در تهران
آنتی بیوتیک های مؤثر برای درمان عفونت دندان
قبل از هرچیز باید بدانید مصرف هرگونه آنتی بیوتیک بدون تجویز پزشک ممنوع است و می تواند اثرات بدی داشته باشد. آنتی بیوتیک هایی که در این مقاله معرفی می شوند صرفا به معنای تجویز آن ها نیست و قبل از مصرف باید حتما با پزشک خود مشورت کنید. در ادامه چند تا از آنتی بیوتیک های مؤثر برای درمان عفونت دندان را نام خواهیم برد: