چرا با حضور بانوان هم جو ورزشگاهها برای کاهش فحاشی بهتر نشد؟/ تشویق همه جانبه نکته مثبت حضور زنان روی سکوها
پیش از اینکه مجوز حضور هواداران خانم در ورزشگاهها صادر شود خیلیها اعتقاد داشتند که اگر روزی بانوان پایشان به استادیوم باز شود جو سکوها به مراتب بهتر از قبل میشود، اما آیا اکنون واقعا این اتفاق رخ داده است؟
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، حضور بانوان در ورزشگاههای کشور اتفاق خوبی است و به هر حال آنها هم حق دارند رقابت تیمهای محبوب خود را از نزدیک تماشا کنند، اما احتمالاً تا حالا آنهایی که میگفتند اگر روزی بانوان به ورزشگاهها بروند فضای سکوها خیلی بهتر میشود از حرف خود پشیمان هستند و اگر فقط یک بار به ورزشگاه آزادی و یا استادیوم های دیگر رفته باشند متوجه میشوند که چنین فرضیهای درست از آب در نیامده است.
در همین دربی تهران شاهد الفاظ بسیار زشتی از سوی عدهای از آقایان و حتی تعداد قلیلی از بانوان بودیم که ویدیوهای آن هم در اینستاگرام و فضای مجازی پر شد. حتی در بازیهای معمولی پرسپولیس و استقلال هم که خبری از هواداران تیم رقیب نیست باز هم فضای چندان جالبی را مشاهده نمیکنیم و بعید میدانیم که حتی اگر خانمها به صورت خانوادگی و در کنار آقایان بنشینند باز هم فضای ورزشگاهها کاملاً درست شود.در همین بازی آخر یعنی دیدار تیمهای پرسپولیس و نساجی هم شعارهای زشتی از سوی عده اندکی از هواداران شنیده شد که واقعاً جای هیچ توجیهی نداشت.
البته تاکید میکنیم همه کسانی که به ورزشگاه میروند از الفاظ نامناسب استفاده نمیکنند و اتفاقاً خانمها به طور میانگین خیلی بیشتر از آقایان رعایت یکسری مسائل را میکنند، اما به هر حال اینکه فکر کنیم با حضور آنها جو ورزشگاهها کاملاً درست میشود تصور اشتباهی بود که خودش را به خوبی نشان داده است.
در اکثر بازیهای تیمهای پرسپولیس و استقلال بانوان هوادار این دوتیم حضور خوب و پررنگی در ورزشگاه آزادی دارند و حتی در شهرستانها هم شاهد حضور گرم خانمها هستیم، اما اینکه بعضی از آقایان حتی در حضور خانمها هم توهین میکنند نیاز به یک کار گسترده جامعه شناسی و روانشناسی دارد و به هر حال مسئولان فرهنگی کشور باید روی این قبیل موارد کار کنند.
آنچه مسلم است در خوشبینانهترین حالت میتوان گفت فضای ورزشگاهها با حضور خانمها فقط تا حد کمی بهتر شده، ولی اصلاً اینطور نیست که بگوییم هیچکس از الفاظ نامناسب استفاده نمیکند.
از جمله اثرات مثبت حضور خانم ها در ورزشگاه ها را می توان به تغییر فرهنگ هواداری در تشویق و حمایت از تیم ها دانست. در تمامی سال هایی که جو ورزشگاه ها مردانه بود بارها و بارها شاهد بودیم که درست در مقاطعی که یک تیم نیاز به حمایت داشته تماشاگرانش فقط به معنای واقعی تماشاگر بودند تا هواداری که بخواهد تیمش را تهییج کند. آنها یا مشغول فحاشی و یا انتقاد از بازی تیم مورد علاقه شان بوده اند اما خانم هایی که به ورزشگاه می آیند رویه کاملا متفاوتی را در پیش گرفه اند و منهای اینکه تیم مورد علاقه شان چه نتیجه ای گرفته تا لحظه آخر دست از تشویق و حمایت برنمی دارند.
اگر دقت کرده باشید وقتی صدای هواداران پخش می شود درحالی که تعداد حضور خانم ها در ورزشگاه کمتر از آقایان است اما صدای بلند و پر انرژی آنها بیشتر از آقایان در طول 90 دقیقه شنیده می شود که این خودش می تواند یک تغییر مهم و بزرگ روی سکوها باشد.