مراقبت‌های بعد از سوراخ کردن گوش و انواع روش‌های سوراخ کردن آن

سوراخ کردن گوش یا همان پیرسینگ گوش از عمل‌های زیبایی پرطرفدار در بین افراد است. روش‌های سوراخ کردن گوش امروزه بسیار متعدد است و برخلاف شیوه‌های غیربهداشتی و سخت گذشته، انتخاب‌‌های ساده‌تری مانند سوراخ کردن گوش با دستگاه نیز برای افراد وجود دارد. پیرسینگ گوش طرفداران بسیاری در میان رده‌های سنی مختلف دارد و کاملاً یونیسکس می‌باشد. بدین ترتیب آقایان نیز می‌توانند با سوراخ کردن گوش استایل خود را با گوشواره‌های خاص جذاب‌تر کنند. یکی از ساده‌ترین مراقبت‌های پس از سوراخ کردن گوش برای گوشواره این است که از دستکاری آن بپرهیزید.

مراقبت‌های بعد از سوراخ کردن گوش و انواع روش‌های سوراخ کردن آن

روش‌های سوراخ کردن گوش کدام است؟

پیرسینگ یا Ear piercing به معنی سوراخ نمودن گوش برای آویزان کردن جواهرات است. پیرسینگ ممکن است در بخش‌های مختلف گوش مانند لاله، نرمه یا قسمت‌های غضروفی انجام شود. روش‌های پیرسینگ ممکن است یکی از موارد زیر باشد:

·         پیرسینگ به وسیله تفنگ گوش سوراخ کن

یکی ابزارهای تجاری شناخته شده برای سوراخ کردن که افراد متخصص نیز از آن استفاده می‌کنند تفنگ گوش سوراخ کن است. این ابزارها به صورت اتوماتیک سوراخی در گوش ایجاد نموده و سپس یک گوشواره میخی در داخل سوراخ قرار می‌دهند. مزیت سوراخ کردن گوش با دستگاه این است که خیلی سریع عمل کرده و درد آن نیز کمتر احساس می‌شود.

·         سوراخ کردن گوش با سوزن

در گذشته اغلب سوراخ کردن گوش با سوزن انجام می‌شد. امروزه نیز متخصصین به شکلی ایمن و بهداشتی‌ از این روش استفاده می‌کنند اما برای این کار دکتر یک سوزن که تو خالی است را در قسمتی از گوش که قصد سوراخ کردن دارید فرو می‌کند. سپس یک گوشواره میخی یا حلقه‌ای از سمت دیگر سوزن وارد شده و در داخل سوراخ قرار می‌گیرد. این گوشواره‌ها اولیه هستند و تا زمان بهبود زخم باید در داخل سوراخ باقی بمانند‌. سوراخ کردن به وسیله آنژیوکت نیز به جای سوزن ممکن است.

·         سوراخ کردن با دو سوزن

یکی دیگر از روش‌های پیرسینگ استفاده از دو سوزن است. در این شیوه ابتدا سوزنی کوچک در بخشی که قرار است سوراخ شود وارد می‌شود. سپس از سمت دیگر سوزنی بزرگ که تو خالی است در راستای سوزن کوچک‌تر داخل سوراخ می‌شود و بدین وسیله سوزنی که کوچک‌تر است را در برمی‌گیرد.

در نهایت سوزن کوچکتر از سوراخ گوش خارج شده و مانند گزینه قبلی گوشواره وارده حفره سوزنی که بزرگتر است شده و در سوراخ گوش قرار می‌گیرد. پس از این مرحله سوزن بزرگ بیرون آمده و فقط گوشواره باقی می‌ماند این گوشواره نیز باید تا زمان بهبود زخم در گوش باقی بماند.

مراقبت‌های پس از سوراخ کردن گوش

برای اینکه روش‌های سوراخ کردن گوش موفق واقع شوند و یک عمل پیرسینگ موفقیت‌آمیز داشته باشید، مراقبت پس از پیرسینگ ضروری است. رعایت کردن بهداشت، تماس نداشتن زخم با آب، استفاده کردن از پماد و انتخاب یک گوشواره سبک از نکات مهم پس از پیرسینگ است. همچنین گفتنی است که بهتر است از سوراخ کردن بخش‌های غضروفی پرهیز کنید زیرا سبب عفونت غضروفی می‌شود.

اگر پس از استفاده از برخی زیورآلات در کنار سوراخ گوش ترشحات خشک شده مشاهده کردید، احتمالاً به دلیل داشتن حساسیت به برخی فلزها است که از شایع‌ترین آنها آلیاژهای نیکل می‌باشد. برخی حتی ممکن است به طلا و نقره نیز حساسیت نشان دهند و این به علت آن است که در طلاهایی با عیار کم نیز گاهی نیکل ترکیب شده است.

به طور کلی باید گفت که پس از سوراخ نمودن گوش زخم های جزئی‌ ایجاد می‌شود که می‌توانید مراقبت‌های زیر را انجام دهید:

  • با استفاده کردن از پمادهایی مانند تتراسایکلین به مدت یک تا دو روز و به میزان سه مرتبه در روز می‌تواند سرعت بهبودی را تسریع نماید. اگر پس از یک روز میزان درد شما بیشتر شد و یا علائمی مانند تورم و قرمزی را در ناحیه مورد نظر مشاهده کردید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید زیرا احتمالاً نیاز به مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها داشته باشید.
  • یکی دیگر از شیوه‌‌های ساده مراقبت پس از پیرسینگ این است که از گوشواره سنگین استفاده نکنید. گوشواره‌های سنگین نرمه گوش را می‌‌کشند و با بزرگ‌تر کردن سوراخ سبب می‌شوند گوش شما جلوه زیبایی نداشته باشد. اغلب متخصصین زیبایی توصیه می‌کنند پس از سوراخ کردن از یک گوشواره مخصوص استفاده کنید.
  • اگر سوراخی که ایجاد کرده‌اید در بخش نرمه گوشتان باشد، پس از گذشت ۶ هفته قادر خواهید بود از یک گوشواره معمولی استفاده کنید و گوشواره مخصوص را دربیاورید؛ اما در صورت سوراخ کردن قسمت غضروفی باید به مدت ۱۲ هفته از گوشواره‌های مخصوص استفاده نمایید.
  • پس از پیرسینگ برای جلوگیری از عفونت و مشکلات دیگر بهتر است سوراخ گوش را با شوینده‌هایی که برای مو است، مانند شامپو، شستشو ندهید زیرا مواد شیمیایی این شوینده‌ها ممکن است عفونت ایجاد نماید؛ بنابراین بهتر است در هنگام استحمام گوش خود را با یک پوشش پلاستیکی بپوشانید تا در کنار خیس نشدن با شامپو نیز تماس نداشته باشد.
  • پس از سوراخ کردن حتماً بهداشت فردی را نیز رعایت کرده و روبالشتی تمیز که دارای بافتی یکپارچه و ریز است استفاده نمایید تا بدین ترتیب گوشواره شما به آن گیر نکرده و به گوشتان آسیب وارد نشود. همچنین بهتر است از خوابیدن بر روی گوشی که سوراخ شده نیز پرهیز کنید‌.
  • برای جلوگیری از عفونت بهتر است پیش از تماس با محل پیرسینگ، دست‌های خود را با صابون شسته و خشک نمایید. همچنین در هنگام تمیز کردن محل زخم از تمیز بودن دستمال یا پنبه‌ای که استفاده می‌کنید اطمینان حاصل نمایید.

نکات مهم در مراقبت‌های بعد از سوراخ کردن گوش

    از گوشواره مخصوص استفاده کنید: شما باید تا 6 هفته پس از سوراخ کردن گوش از گوشواره مخصوص استفاده کنید. این گوشواره را همان مرکزی که برای سوراخ کردن گوش انتخاب کرده‌اید به شما می‌دهد. توجه داشته باشید که اگر سوراخ گوش را روی بخش غضروف گوش ایجاد کرده‌اید باید تا 12 هفته از گوشواره مخصوص اولیه استفاده کند و از پوشیدن گوشواره‌های سنگین جدا خودداری کنید.

    از تماس آب با محل سوارخ کردن گوش خودداری کنید: یکی دیگر از گزینه‌های مهم در مراقبت‌های بعد از سوراخ کردن گوش خودداری از شستشوی محل زخم به مدت 48 ساعت است. توجه داشته باشید که در طول این مدت باید از تماس آب و هرگونه ماده شوینده مانند شامپو، صابون و … با محل سوراخ کردن گوش خودداری کنید. در غیر این صورت باید منتظر درد و عفونت گوشتان باشید. توصیه می‌کنیم قبل از سوراخ کردن گوشتان حمام کنید تا برای 48 ساعت نیازی به استحمام مجدد نداشته باشید. همچنین می‌توانید در زمان دوش گرفتن روی گوشتان را با یک پوشش پلاستیکی ببندید تا در معرض آب و صابون قرار نگیرد.

    روی محل زخم نخوابید: و اما آخرین توصیه ما برای مراقبت‌های بعد از سوراخ کردن گوش این است که برای کاهش درد، به هیچ عنوان روی محل زخم یعنی روی گوش خود نخوابید. همچنین بهتر است از یک روبالشی تمیز و ساده استفاده کنید تا احتمال ایجاد عفونت و یا گیرکردن گوشواره به بالشت کمتر شود.

سوراخ کردن گوش نوزاد

بیشتر خانواده‌ها زمانی که دارای فرزند دختر می‌شوند، بعد از مدتی به فکر سوراخ کردن گوش نوزاد خود می‌افتند. اما باید توجه داشت که باید به سن نوزاد خود دقت نموده و بهترین زمان را برای سوراخ کردن گوش نوزادشان پیدا کنند. چرا که مراقبت‌های بعد از پیرسینگ گوش خود چالشی قابل توجه می‌باشد.

کودک یا نوزاد شما درکی از زیبایی گوشواره ندارد و تنها تصورش این است که شما با سوراخ کرن گوش‌هایش قصد اذیت کردن او را دارید، بنابراین صبر کنید تا خود کودک از شما بخواهد که گوش‌هایش را سوارخ کنید و بعد برای خرید گوشواره طلا بچه گانه اقدام کنید، زیرا زمانی که خود کودک از شما درخواست می‌کند می‌تواند در مراقبت بعد از پیرسینگ نیز با شما همراهی کند.

برای سوارخ کردن گوش نوزاد، بهتر است که سن او بیشتر از 2 سال باشد. زیرا نوزاد ممکن است، گوش و گوشواره را دست کاری کرده و منجر به عفونت آن شود یا گوشواره را باز کند و ببلعد. بنابراین نباید قبل از 6 ماهگی گوش نوزاد را سوراخ کنید. همچنین باید بدانید سیستم ایمنی بدن نوزاد تا قبل از 6 ماهگی بسیار پایین است و نوزاد نمیتواند از عفونت حفره گوش، در امان باشد. شاید از این سوال برای شما پیش بیاید که بعد از سوراخ کردن گوش چه کنیم در ادامه شما را در این زمینه آگاه خواهیم کرد.

نکاتی برای مراقبت بعد از سوراخ کردن گوش نوزادان

نکات مراقبت بعد از سوراخ کردن گوش بزرگسال و کودکان با هم متفاوت است، چرا که کودکان و نوزادان نمی‌توانند عوامل و نکات لازم را رعایت کنند، در نتیجه این مسئله در مورد آنان کمی حساسیت بیشتری دارد. در کشور ما مرسوم است که در همان ماه‌های اول تولد نوزادشان برای سوراخ کردن گوش او اقدام می‌کنند.

از آنجایی که شرایط فیزیکی نوزادان با بزرگسالان متفاوت است باید پیش از اقدام برای این کار از مراقبت‌های بعد از سوراخ کردن گوش نوزادان اطلاع پیدا کنید. زمانی که قرار است گوش نوزادتان را سوراخ کنید علاوه بر تمام مواردی که در بالا برای مراقبت‌های بعد از عمل پیرسینگ گوش ذکر کردیم، باید به چند نکته دیگرهم توجه داشته باشید.

    عفونت در گوش نوزادان بیشتر از بزرگسالان اهمیت دارد به همین علت پس از مشاهده هرگونه چرک، التهاب یا عفونت بدون اقدام برای درمان‌های خانگی به پزشک مراجعه کنید. حواستان باشد که کوتاهی در این امر می‌تواند اثرات جبران‌ناپذیری مانند آسیب به شنوایی فرزندتان را به دنبال داشته باشد.

    بهتر است به جای گوشواره مخصوص اولیه از گوشواره طلا یا روکش طلا استفاده کنید چراکه با استفاده از این نوع گوشواره احتمال ایجاد حساسیت و عفونت در گوش نوزادان کمتر است.

فرزندتان را مدام چک کنید و مراقب حرکات غیرارادی نوزادان خود باشید. کشیدن گوشواره و یا لمس جای زخم در روزهای اول پس از سوراخ کردن گوش بسیار دردناک است و ممکن است نوزادتان با انجام این کارها به صورت غیرارادی به خود آسیب برساند.

در آخر توصیه می‌کنیم از سوراخ کردن گوش به روش‌های سنتی و در منزل به شدت خودداری کنید تا برای مراقبت‌های پس از سوراخ کردن گوش به دردسر نیفتید.