روش جایگزین چاه ارت

اجرای موثر سیستم ارتینگ به شدت متاثر از شرایط محیطی به ویژه ویژگی‌های خاک منطقه است. طبق استاندارد IEEE حداکثر مقاومت الکترود زمین، باید بین 1 اهم و 2 تا 5 اهم باشد. نحوه اجرای سیستم ارتینگ را به دو روش کلی عمقی و چاه ارت سطحی، می‌توان اجرا کرد. در روش عمقی، با اتصال سیم مسی به الکترود صفحه‌ای، سیستم ارتینگ اجرا می‌گردد. اجرای ارتینگ به روش میله ارت (روش سطحی یا میله راد) در مناطقی به کار می‌رود که حفر عمیق چاه امکان‌پذیر نباشد. اجرای چاه ارت به روش میله‌ای و روش اجرای چاه ارت میله ای، به دو صورت خطی و پنجه کلاغی قابل اجراست (روش جایگزین چاه ارت).

  1. انتخاب مکان مناسب جهت اجرای سیستم ارتینگ
  2. حفر مسیر سیم مسی جهت همبندی میله‌های ارت
  3. قرار دادن یا نحوه کوبیدن میله راد در زمین
  4. اتصال میله‌های ارت به یکدیگر توسط سیم مسی ارت و اتصال سیم به میله توسط جوش احتراقی یا کلمپ انگشتی
  5. پرکردن روی میله ارت و مسیر همبندی از مواد کاهنده مثلا (OHM)
  6. نصب تست باکس ارت یا حوضچه ارت
  7. اندازه‌گیری و تست مقاومت الکترود زمین

روش جایگزین چاه ارت

روش های مختلف از جمله روش مربعی، دایره، مستطیل هم جزء این خطی می‌شوند. اجرای سیستم ارتینگ به روش سطحی و خطی تجهیزات لازم برای اجرای میله ارت گروه فنی مهندسی تهران ارت با توجه به دسترسی به سوابق خرید علمی مشتریان خود وهمچنین تجربیات اجرایی بالایی که در زمینه اجرای سیستم ارتینگ به روش میله راد کوبی پیدا کرده، دو لیست را آماده ارائه به شما عزیزان کرده که شامل موارد زیر می‌شوند .

دکل های مهاری توسط سیم های مهار نگه داری و مهار (بکسل) به سطح زمین یا تکیه گاهی مهار می شود. اغلب از دکل مهاری g45 به علت بارگذاری های سبک برای نصب شبکه های رادیو، بیسیم، تلفن همراه و شبکه های کامپیوتری بکار گرفته می شود. در ابتدا این نوع سازه در کانادا توسط شرکت ROHN تولید شد که هدف آن ایجاد یک دکل موقت بود که قابلیت جابه جایی و نصب مجدد و سریع را داشته باشد. این نوع دکل ها در حالت های سه وجهی و چهار وجهی در اندازه های گوناگون از ۲۵ سانتی متر تا ۸۰ سانتی متر تولید می شوند. قسمت های تشکیل دهنده این دکل ها، سکشن بدنه، کرپی، پیچ و مهره و گوشواره، صفحه تعادل، مهارکش و … است.

اصول ارتینگ در نحوه اجرای میله ارت

طبق استاندارد میله ها بایستی با فاصله نسبت به یکدیگر باشند که در محدوده گرادیان یکدیگر هنگام تخلیه قرار نگیرند. این فاصله می‌تواند یک تا دو برابر طول میله راد باشد. این نوع الکترود معمولا به روش عمودی کوبش می‌شود و می‌تواند در جاهایی که خاک مناسب و بنابراین امکان کوبیدن به راحتی باشد دو یا سه میله راد را به هم کوپل کرد و به طول 3 یا 4.5 متر نیز کوبیده شود. جنس میله حدالمقدور بهتر است از میله کاپرباند باشد و یا مس اندود که در هنگام کوبیدن روکش مس از بین نرود. برای اتصال میله ها به یکدیگر بهتر است از جوش اگزوترمیک یا جوش کدولد استفاده شود که اتصال بین میله راد و سیم مسی به خوبی برقرار شود.

و در مواقعی که دسترسی به جوش اگزوترمیک وجود ندارد بهترین کلمپ TE/RC1 می باشد که جایگزین مناسبی برای جوش اگزوترمیک می باشد. بهتر است مطابق استاندارد برای هر میله یک دریچه بازدید بتونی یا پی وی سی فشار قوی در نظر گرفته شود که امکان بازدید سالانه اتصال سیم به میله راد امکان پذیر باشد. ضخامت سیم مسی بهتر است حداقل 35 میلی متر مربع باشد که بتواند به سرعت جریان صاعقه را دفع کند. گروه مهندسی تهران ارت با افتخار بیش از یک دهه مجری سیستم ارتینگ و لایتنینگ می باشد و اقلام مذکور را با بهترین کیفیت و مطابق استاندارد BS و استاندارد ملی ساختمان و مبحث 13 نظام مهندسی در اختیار کارفرمایان محترم قرار می دهد.

نحوه اجرای میله راد از نوع پنجه کلاغی

روش اجرای سیستم ارتینگ با میله ارت از نوع پنجه کلاغی، به این شکل می‌باشد که ابتدا کانالی حداقل به عمق 50 سانتی‌متر حفاری شده و ‌های ارت در داخل کانال در فاصله‌ای حداقل دوبرابر طول الکترود به زمین کوبیده می‌شوند. رادها به وسیله هادی به یکدیگر توسط جوش کدولد یا کلمپ اتصال می‌یابند. جهت محافظت الکترود در برابر عوامل خورنده، مواد کاهنده مناسب در کانال ریخته می‌شود. در نهایت برای رسانایی خاک اطراف میله، و تامین رطوبت اطراف هادی، از ملات مواد کاهنده استفاده می‌شود.

روش اجرای میله به روش پنجه کلاغی به علت نیاز به قالب جوش کدولد سفارسی برای جمع نقاط سیم ها، قابل گسترش نبودن و اجرای مشکل آن زیاد مرسوم نیست و بهتر است از روش خطی استفاده شود. یکی از انواع رایج دکل های مخابراتی، دکل مهاری می باشد که می تواند در انواع سه پایه یا چهار پایه نصب شود، این نوع از دکل ها این قابلیت را دارد که تا ارتفاع زیاد به عنوان مثال حداکثر تا هفتاد دو متر بالا برود و ساختار آن عمود و باریک می باشد. این دکل ها انواع مختلفی دارند که از میان مهم ترین انواع آن می توان به دکل های G35 و G45 اشاره کرد؛ ما در این مطلب به معرفی دکل مهاری g35 سه وجهی ، چگونگی فرآیند نصب کردن و هزینه ی لازم برای آن می پردازیم.

به طور کلی می توان گفت که فرایند نصب کردن یک دکل مهم ترین و اصلی ترین مرحله از اجرای آن می باشد؛ نصب کردن دکل هایی که وزن سبک تری دارند به نسبت دکل های سنگین وزن آسان تر می باشد، به منظور نصب کردن دکل های سبک وزن از جمله انواع مختلف دکل G35 و G45 از یک وسیله به نام جین پل استفاده می شود. نصب کردن این نوع از دکل های مهاری به صورت کاملا دستی انجام می شود، اما به منظور نصب دکل مهاری سنگین وزنی از جمله G80 و دکل های خودایستا که از قطعات فلزی با وزن سنگین تشکیل شده اند نمی توانیم به صورت دستی و با کمک وسیله ی جین پل اقدام کنیم بلکه در این حالت استفاده از جرثقیل برای بالا بردن قطعات و اجزای دکل تا ارتفاع مورد نیاز الزامی می باشد.

به طور معمول دکل های مهاری نوع G35 و G45 از پرفروش ترین انواع دکل های مهاری هستند که به سبب وزن سبک و آسان تر بودن فرایند نصب و اجرای آنها بیشتر از انواع دیگر دکل ها در بازار فروش مورد استقبال قرار گرفته اند؛ به طور تقریبی می توان گفت که قیمت خرید و فروش دکل مهاری برای انواع G45 و G35 حدود سیصد و هشتاد تا چهارصد و پنجاه تومان است و قیمتی که به منظور نصب و اجرای این دکل ها برآورد شده است به طور تقریبی به ازای هر یک متر معادل هفتاد تا هشتاد هزار تومان یا بالاتر از این مقدار (بستگی به نوع دکل دارد) خواهد بود.

دکل های مهاری زیر مجموعه ای از دکل های مخابراتی هستند. در ساخت، هزینه نصب و راه اندازی دکل مهاری رعایت استاندارها و اصول مهندسی برای جلوگیری از تلفات آتی بسیار مهم است. دکل مهاری دکل هایی هستند که با استفاده از سیم مهار به یک تکیه گاه مانند زمین متصل می شوند. دکل مهاری اغلب در شبکه تلفن همراه، رادیو و شبکه های رایانه ای استفاده می شوند و برای نصب بر روی پشت بام منازل و ادارات مناسب هستند. از مهمترین ویژگی دکل مهاری می توانیم به سبک بودن، کم هزینه بودن و سهولت نصب آن اشاره کنیم. دکل مهاری یکی از انواع دکل های مخابراتی به شمار می رود که برای مقاصد مخابراتی مناسب است.