هدف کنفرانس «هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» ترویج تعامل پژوهشی بین صنعت و دانشگاههاست

دبیر ستاد توسعه فناوریهای هوش مصنوعی و رباتیک نخستین کنفرانس ملی هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء تأکید کرد که این همایش بهترین فرصت برای ترویج همکاریهای پژوهشی بین صنعت و دانشگاهها، بررسی اثرات و کاربردهای هوش مصنوعی در اینترنت اشیاء و ایجاد فرصت مناسب برای تجزیه و تحلیل جدیدترین دستاوردهاست.
بهروز مینایی رئیس دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه علم و صنعت ایران و دبیر ستاد توسعه فناوریهای هوش مصنوعی و رباتیک نخستین کنفرانس ملی هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا با بیان اینکه نخستین همایش ملی هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء ۱۸ تا ۲۱ اردیبهشتماه ۱۴۰۳ همزمان با نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۴ برگزار میشود، اظهار کرد: آخرین مهلت ارسال مقالات۲۰ فروردینماه ۱۴۰۳ خواهد بود.
وی، محورهای همایش ملی هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء را هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء در آب، محیط زیست و انرژی، هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء در اتوماسیون صنعتی، هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء در کشاورزی و صنعت، هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء در حقوق فناوری، هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء در علوم انسانی، هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء در سلامت، هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال، هوش مصنوعی و شهر هوشمند و هوش مصنوعی و رباتیک عنوان کرد.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای هوش مصنوعی و رباتیک نخستین کنفرانس ملی هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء همچنین ارکان کنفرانس شامل حسین اصغری شیوایی رئیس همایش و رئیس واحد علوم و فناوری پردیس، بهروز مینایی رئیس دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه علم و صنعت ایران و دبیر ستاد توسعه فناوریهای هوش مصنوعی و رباتیک، مهدی طالع ماسوله عضو هیئت علمی دانشگاه تهران بهعنوان دبیر علمی کنفرانس و دبیر اجرایی کنفرانس شامل مجید عبداللهزاده عضو هیئت علمی واحد علوم و فناوری پردیس اعلام کرد.
مینایی با معرفی نخستین کنفرانس ملی هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء بیان کرد: این کنفرانس با مشارکت دانشگاه آزاد اسلامی واحد فناور و نوآور و پارک فناوری پردیس بهعنوان جریانساز و شکلدهنده زیستبوم فناوری در محل پارک فناوری پردیس برگزار میشود.
وی درباره اینکه هدف از نخستین کنفرانس ملی هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء چیست؟ چنین پاسخ داد: این کنفرانس با هدف ایجاد یک پلتفرم تخصصی برای تبادل اطلاعات، تجربیات و دستاوردهای پژوهشی در زمینههای هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء برگزار میشود.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای هوش مصنوعی و رباتیک نخستین کنفرانس ملی هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء افزود: فرصت مناسب برای تبادل دانش در زمینه ارتقای تکنولوژیهای مرتبط با هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء، ترویج همکاریهای پژوهشی بین صنعت و دانشگاهها، بررسی اثرات و کاربردهای هوش مصنوعی در اینترنت اشیاء و ایجاد فرصت مناسب برای تجزیه و تحلیل جدیدترین دستاوردها، مسائل و چشماندازها در حوزه هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء از دیگر اهداف این کنفرانس است.
مینایی تبیین کرد: ارتباط نزدیک بین هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء یک چالش مهم در تحقیقات و پژوهشهای جهان کنونی به شمار میآید و هوش مصنوعی بهعنوان مغز محاسباتی و اینترنت اشیاء و سیستمی از اشیای هوشمند با یکدیگر ترکیب شده و تأثیر بسزایی در افزایش کارایی و هوشمندی سیستمهای اطلاعاتی دارند.
وی اضافه کرد: نخستین کنفرانس ملی هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء تلاش دارد تا به بررسی چگونگی تلفیق این دو حوزه و ایجاد فرصتهای جدید برای بهبود سیستمهای هوشمند و مدیریت اطلاعات پیش رو پرداخته و این تداخل مثبت را ترویج دهد.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای هوش مصنوعی و رباتیک نخستین کنفرانس ملی هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء با تأکید بر ترویج نوآوری و توسعه شبکه همکاریها گفت: این کنفرانس با ارائه دستاوردها، تحقیقات جدید و تجارب موفق در زمینههای هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء بهعنوان یک سکوی ارتباطی برای متخصصان صنعت و پژوهشگران عمل کرده و نقش مهمی در ترویج نوآوری و ایجاد راهکارهای پیشرفته در بهبود عملکرد صنایع دارد.
مینایی با تأکید دوباره بر تسهیل در تحول دیجیتال و افزایش بهرهوری در صنعت افزود: استفاده از هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء در صنعت به بهرهوری بیشتر، کاهش هزینهها و بهبود عملکرد فرآیندها کمک میکند.
وی مطرح کرد: نخستین کنفرانس ملی هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء با معرفی بهترین شیوهها، روشها و تکنولوژیهای مورد استفاده در این زمینه در ارتقای بهرهوری صنعتی نقش مهمی ایفا میکند، این کنفرانس با ارائه راهکارهایی برای یکپارچگی بهتر و هماهنگی فناوریهای هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء در فرایندهای تولید و خدمات به تحول دیجیتال صنعتی کمک میکند.