اخبار کسب و کاراقتصادی

نرخ ارزهای دیجیتال

نرخ ارزهای دیجیتال چگونه تعیین می‌شود؟

همانطور که می‌دانید با توجه به حجم بالای مارکت، ارزهای دیجیتال همیشه دستخوش تغییرات گوناگونی می‌شوند. برای همین صرافی متا به صورت آنی و لحظه ای با تمام مارکت های معتبر دنیا در ارتباط بوده تا کاربران این حوزه همیشه آپدیت ترین قیمت ارزهای دیجیتال و قیمت دلار در صرافی تورنتو را مشاهده و پردازش کنند.

نرخ ارزهای دیجیتال

قیمت ارزهای دیجیتال بر چه اساس تغییر می‌کنند؟

طبیعتاً در هر بازار مالی، عواملی گوناگونی بر روی اتفاقات و قیمت ها تاثیر گذار هستند؛ عواملی نظیر حجم سفارشات و اردرها، عرضه و تقاضا، اخبار و عوامل خارجی مارکت تنها بخش کوچکی از عوامل تاثیر گذار بر روی قیمت لحظه‌ای یک یا چند ارز دیجیتال می‌تواند باشد.

فهرست قیمت محبوب‌ترین ارزها

در ادامه قیمت برخی از جدیدترین ارزها و تاثیر قیمت دلار کانادا بر آن را تحلیل می‌کنیم:

قیمت ارز دیجیتال بیت کوین (BTC)

ارز دیجیتال بیت کوین در سال 2009 وارد بازار شد و قیمت آن تغییرات زیادی را تجربه کرد. خرید بیت کوین در سال‌های اول شکل گیری این ارز، با قیمت بسیار ناچیزی امکان پذیر بود و بیت کوین بیشتر سعی می‌کرد نام خود را به جامعه اقتصادی معرفی کند. در سال 2011 قیمت بیت کوین افزایش پیدا کرد و به بالای 10 دلار رسید که اتفاق خوبی برای آینده بیت کوین محسوب می‌شد. قیمت بیت کوین تا سال 2012 روند افزایشی خود را طی کرد تا حدی که در سال 2012 توانست قله صد دلاری را فتح کند و با قیمت خوبی معامله شود. اما رکوردشکنی اصلی قیمت بیت کوین به سال 2013 باز می‌گردد؛ بیت کوین در این سال با قیمت 1200 دلار معامله می‌شد که این قیمت توانست تا سال 2017 ثبات خود را حفظ کند.

روند افزایش قیمت این ارز به قدری ادامه یافت که خرید بیت کوین تا 17500 دلار نیز پیش رفت. سال 2018 سال افت قیمت بیت کوین بود و قیمت این ارز تا مرز 3000 دلار ریزش کرد. در سال‌های 2019 و 2020 خرید بیت کوین در محدوده 5000 دلار تا 1000 دلار متغیر بود تا اینکه سال 2021 فرا رسید.

با شروع سال 2021 بار دیگر صعود ارزهای دیجیتال به‌خصوص بیت کوین آغاز شد و قیمت این ارز تا آپریل سال گذشته به قیمت 63000 دلار معامله می‌شد. بعد از این رشد خیره کننده دوباره بازار قیمت بیت کوین روند نزولی پیدا کرد اما پیش‌بینی می‌شود قیمت بیت کوین با روی دادن برخی عوامل به سقف 100000 دلار نیز برسد.

قیمت ارز دیجیتال اتریوم (ETH)

قیمت ارز دیجیتال اتریوم در سال‌های گذشته نوسانات زیادی پشت سر گذاشته است. اتریوم در روزهای آغازین خود به قیمت 3 دلار معامله می‌شد و تا سال 2017 کمتر از 10 دلار بود. در سال 2017 خرید اتریوم به قیمت 800 دلار انجام می‌شد و در سال 2018 این افزایش قیمت به‌قدری ادامه یافت که رکورد تاریخی اتریوم زده شد. ارز دیجیتال اتریوم در سال 2018 با ‌قیمت 1359 دلار معامله شد اما بعد از این رکور تاریخی، قیمت اتریوم روند نزولی پیدا کرد. در سال‌های 2019 و 2020 قیمت ETH تغییر چندان زیادی پیدا نکرد و در محدوده 140 دلار الی 166 دلار درحال نوسان و معامله بود.

با آغاز سال 2021 و رشد خیره کننده بیت کوین، قیمت اتریوم افزایش پیدا کرد و به 4200 دلار رسید. پس از این رکورد تازه دوباره بازار ارزهای دیجیتال با افت قیمت مواجه شد و قیمت اتریوم نیز تا 1700 دلار کاهش یافت. برخی کارشناسان بازار ارزهای دیجیتال پیش‌بینی می‌کنند قیمت اتریوم در سال 2022 رشد قیمت 400 درصدی داشته باشد. هم اکنون می‌توانید قیمت لحظه‌ای اتریوم را در لیست ابتدای صفحه مشاهده کنید.

قیمت ارز دیجیتال تتر (USDT)

خرید تتر به عنوان برترین استیبل کوین شناخته شده با قیمت دلار کانادا در تورنتو 1 دلار امکان پذیر است. تتر را می‌توان پلی ارزشمند میان ارز فیرات و ارزهای دیجیتال قلمداد کرد و هنگام نوسانات منفی بازار از این استیبل کوین بهره برد.

قیمت ارز دیجیتال ریپل (XRP)

ارز دیجیتال ریپل در دو سال اولی که به بازار دیجیتال راه پیدا کرد قیمت چندان زیادی نداشت و خرید ریپل با کمتر از یک دلار انجام می‌شد. در سال 2017 قیمت این ارز دیجیتال اندکی افزایش پیدا کرد و در سال 2018 با قیمت بیش از 2.5 دلار معامله شد. بعد از این افزایش قیمت، ارز دیجیتال ریپل دوباره روند نزولی خود را آغاز کرد و قیمت آن به کمتر از 1 دلار رسید.

روند کاهشی XRP هم‌چنان ادامه داشت تا اینکه در مارس 2020 به قیمت 0.152 دلار رسید. در سال 2021 به دلیل افزایش قیمت بیت کوین، قیمت ارز دیجیتال ریپل نیز تکانی اساسی خورد و در آپریل 202 به 1.84 دلار رسید. هم اکنون می‌توانید قیمت لحظه‌ای ریپل را در لیست ابتدای صفحه مشاهده کنید.

قیمت ارز دیجیتال بایننس کوین (BNB)

ارز دیجیتال بایننس کوین برای اولین بار در سال 2017 به بازار دیجیتال راه پیدا کرد و برای افزایش قیمت کوین خود تخفیفاتی در کارمزد درنظر گرفت. دوران طلایی این ارز، سال 2018 بود که در این سال قیمت بایننس کوین تا مرز 20 دلار پیش رفت و رکورد خود را به ثبت رساند. از آن سال به بعد بازار سقوط کرد و این سقوط تا سال 2020 ادامه داشت. با اینکه در سال 2019 بسیاری از ارزهای دیجیتال سال به نسبت بدی را تجربه کردند، اما BNB توانست اوج قیمت جدیدی تجربه کرده و تا مرز 38 دلار صعود کند.

در سال 2021 به تعداد سرمایه گذاران بازار ارزهای دیجیتال افزوده شد و بازار روند صعودی بر خود گرفت و خرید بایننس کوین با جهش‌های بسیار بزرگی مواجه شد. تا اواخر ژانویه 2021 قیمت BNB به 40 دلار افزایش پیدا کرد اما در کمتر از چند روز و به‌صورت باورنکردنی قیمت این ارز به 300 دلار رسید و با کمی تعدیل، مجددا به افزایش خود ادامه داد. قیمت بایننس کوین توقف نکرد و در می 2021 به مرز 675 دلار رسید. هم اکنون می‌توانید قیمت لحظه‌ای بایننس کوین را در لیست ابتدای صفحه مشاهده کنید.

قیمت ارز دیجیتال کاردانو (ADA)

ارز دیجیتال کاردانو در سال 2017 در لیست صرافی‌ها پدیدار شد. اولین دوران طلایی ADA از اواخر سال 2017 تا اوایل سال 2018 ادامه پیدا کرد و قیمت این ارز از 0.03 دلار به 1.20 دلار افزایش یافت. پس از نوسانات کلی بازار ارزها، قیمت ارز Cardano بعد از سال 2018، حالت نزولی در پیش گرفت و خرید کاردانو تا مدت‌ها در مرز . در ژوئن سال 2020 انتشار خبری  دلار انجام می‌گرفت. درباره به‌‌روزرسانی شلی (Shelley) به ارز بازار کاردانو مقدار قابل توجهی اضافه کرد.

عامل دومی که باعث افزایش قیمت ارز دیجیتال کاردانو شد شد بازار خدمات مالی غیرمتمرکز یا همان دیفای بود که با همراهی کاردانو بازار آدا را تحت تاثیر قرار داد. همان‌طور که گفته شد سال 2021 سال پر رونقی برای ارزهای دیجیتال بود و با شروع این سال قیمت کاردانو اوج گرفت. در این شرایط کاردانو به‌قدری پیشرفت کرد که حتی توانست در برهه‌ زمانی خاص رتبه سوم برترین ارزهای دیجیتال را از آن خود کند. بالاخره ارز دیجیتال کاردانو توانست از مرز 1 دلار عبور کند و به قیمت 1.56 دلار، اوج قیمتی جدیدی را تجربه کند. هم اکنون می‌توانید قیمت لحظه‌ای کاردانو را در لیست ابتدای صفحه مشاهده کنید.

قیمت ارز دیجیتال ترون (TRX)

ارز دیجیتال ترون در رتبه 19 ارزهای دیجیتال قرار گرفته است و سهم 0.45 درصدی از کل بازار را در اختیار دارد. ترون حجم مبادله روزانه 3.4 میلیارد دلار را به خود اختصاص داده است و ارز دیجیتال مهمی تلقی می‌شود. در تاریخ 15 دی سال 1396 قیمت خرید ترون به بالاترین حد خود یعنی 0.30 دلار رسید و رکورد افزایش قیمت خود را ثبت کرد.

تجزیه و تحلیل قیمت ارزهای دیجیتال چگونه انجام می شود؟

تکنیک های تجزیه و تحلیل قیمت ارز دیجیتال متفاوت است و اغلب به صورت هماهنگ برای ارائه چشم اندازی دقیق از شرایط بازار استفاده می شود. معامله گران ممکن است حجم معامله یک ارز دیجیتال را در رابطه با قیمت آن تجزیه و تحلیل کنند یا از نمودار لحظه ای ارزهای دیجیتال برای سنجش احساسات بازار به صورت روزانه استفاده کنند.

در نظر داشته باشید در بلاگ متا اکسچنج، تحلیل قیمت ارزهای دیجیتال به صورت روزانه و هفتگی قرار میگیرد و شما میتوانید با دید بهتری اقدام به معامله و خرید و فروش رمز ارزها داشته باشید. تجزیه و تحلیل قیمت لحظه ای ارزهای دیجیتال بسته به اهداف معامله گر و سبک معاملاتی ترجیحی می تواند به روش های مختلفی مانند تحلیل تکنیکال، تحلیل فاندامنتال، تحلیل Sentiment و تحلیل Quantitative انجام شود.

رشد قیمت ارزهای دیجیتال به چه عواملی بستگی دارد؟

قیمت ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین، اتریوم و سایر موارد می تواند تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار گیرد، از جمله:

  • عرضه و تقاضا: مانند هر دارایی، ارزهای دیجیتال در معرض پویایی عرضه و تقاضا هستند. اگر تقاضا برای یک ارز دیجیتال خاص افزایش یابد در حالی که عرضه ثابت بماند، قیمت احتمالاً افزایش خواهد یافت. برعکس، اگر عرضه یک ارز دیجیتال افزایش یابد در حالی که تقاضا ثابت بماند، ممکن است قیمت کاهش یابد.
  • موارد پذیرش و استفاده: موارد پذیرش و استفاده از یک ارز دیجیتال نیز می تواند بر قیمت آن تأثیر بگذارد. اگر افراد بیشتری شروع به استفاده از یک ارز دیجیتال برای اهداف تجاری یا سرمایه گذاری کنند، این می تواند تقاضا را افزایش دهد و قیمت را بالا ببرد. به طور مشابه، اگر یک ارز دیجیتال موارد استفاده در دنیای واقعی بیشتری را به دست آورد، مانند پذیرفته شدن برای پرداخت توسط بازرگانان بیشتر، این می تواند تقاضا را افزایش دهد و قیمت را بالا ببرد.
  • احساسات بازار: احساسات بازار گسترده تر نیز می تواند بر قیمت ارزهای دیجیتال تأثیر بگذارد. اگر اخبار یا احساسات مثبتی در مورد ارزهای دیجیتال وجود داشته باشد، این می تواند منجر به افزایش تقاضا و افزایش قیمت شود. برعکس، اخبار یا احساسات منفی می تواند منجر به کاهش تقاضا و کاهش قیمت ها شود.
  • محیط نظارتی: محیط نظارتی پیرامون ارزهای دیجیتال نیز می تواند بر قیمت آنها تأثیر بگذارد. تحولات نظارتی مثبت، مانند تصویب ETF بیت کوین یا تصویب مقررات ارز دیجیتال مطلوب ، می تواند تقاضا را افزایش دهد و قیمت ها را افزایش دهد. تحولات نظارتی منفی، مانند ممنوعیت تجارت یا استخراج ارزهای دیجیتال ، می تواند تقاضا را کاهش دهد و قیمت ها را کاهش دهد.
  • پیشرفت‌های فناوری و رقابت: پیشرفت‌های فناوری و رقابت نیز می‌تواند بر قیمت ارزهای دیجیتال تأثیر بگذارد. برای مثال، اگر یک ارز دیجیتال جدید راه‌اندازی شود که فناوری یا ویژگی‌های بهتری نسبت به یک ارز دیجیتال موجود ارائه می‌دهد، این می‌تواند منجر به کاهش تقاضا برای ارز دیجیتال موجود و قیمت‌های پایین‌تر شود.

توجه به این نکته مهم است که قیمت ارزهای دیجیتال می تواند بسیار نوسان و غیرقابل پیش بینی باشد و بسیاری از عوامل دیگر فراتر از موارد ذکر شده در اینجا نیز می توانند بر قیمت ها تاثیر بگذارند.