انواع قارچهای خطرناک را بشناسید؛ از قارچهای توهمزای «جادویی» تا مرگ با «موسکاریا»
معاون آموزش و پرورش اورژانس کشور نسبت به استفاده از جوجه های سمی هشدار داد و از مردم و طبیعت گردان خواست به هیچ وجه از مصرف این جوجه ها خودداری کنند.
به گزارش تیتر نیوز، چندی پیش سازمان مدیریت اورژانس کشور از مسمومیت 53 نفر بر اثر مصرف مرغ وحشی در سه استان کشور خبر داد و اعلام کرد میزان مسمومیت های امسال نسبت به سال های گذشته سه برابر شده است. در این زمینه وزارت اورژانس به مردم هشدار داده است.
دکتر حسن نوری در گفت وگو با تیتر نیوز وی در مورد مرغ های وحشی گفت: همه ساله در فصل بهار در استان هایی که بارندگی زیاد و خاک مرغوب وجود دارد؛ در فصل بهار در استان هایی که بارندگی زیاد و خاک مرغوب وجود دارد. قارچ های مختلف به شکل ماشین رشد می کنند. این پرندگان را می توان در جنگل ها، کوه ها، دشت ها و حتی باغ ها دید و این روزها تعدادشان بسیار زیاد است. در واقع این قارچ در همه استان ها یافت می شود و قارچ وحشی تنها در بیابان ها رشد نمی کند.
فقط از قارچ های پرورشی استفاده کنید
معاون آموزش و پرورش اورژانس کشور ادامه داد: جوجه هایی که مانند خودرو در طبیعت رشد می کنند; آنها به عنوان “قارچ وحشی” شناخته می شوند و غیرقابل خوردن هستند و فقط قارچ های تولید شده در کارخانه ها برای انسان قابل مصرف هستند.
نوری درباره نبود این قارچ ها گفت: هیچ انسانی و حتی حیوانی نمی تواند این قارچ ها را بخورد، زیرا بیشتر آنها سمی هستند. برخی از این قارچ ها فقط عوارضی مانند اسهال و استفراغ دارند و برخی نیز به شدت سمی هستند و مصرف کننده را می کشند.
وی به طبیعت گردان و گردشگران توصیه کرد از هیچ گونه قارچ در طبیعت استفاده نکنند. آنها را نخورید و حتی آنها را لمس نکنید زیرا بسیاری از این قارچ ها غیرقابل تشخیص هستند.
قارچ های سمی با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نیستند
معاون آموزش و پرورش اورژانس کشور ادامه داد: متاسفانه با چشم غیرمسلح نمی توان قارچ سمی را از قارچ غیرسمی تشخیص داد. یعنی هیچ ویژگی ظاهری مانند اندازه، رنگ، شکل صدفی و … وجود ندارد که بر اساس آن این دو نوع پوسته را از یکدیگر تشخیص دهیم، بنابراین به هیچ عنوان نباید این پرندگان را خورد.
در صورت مسمومیت مرغ چه باید کرد؟
وی در پاسخ به این سوال که اگر فرد اشتباهی این قارچ را بخورد چه کار خیری می شود؟ وی به تیتر نیوز گفت: بهترین راه این است که فرد را وادار به استفراغ کنید تا قارچ به طور کامل از بدن او خارج شود، بنابراین مراجعه به مراکز درمانی بسیار مهم است.
عوارض جانبی قارچ موسکاریا چیست؟
وی با اشاره به انواع قارچ ها افزود: برخی از قارچ ها مانند قارچ موسکاریا باعث ترشح آب از بدن می شود. به این ترتیب فرد زیاد عرق می کند. افزایش ترشح بزاق. آبریزش چشم و بینی نیز رخ می دهد. همچنین ادرار زیاد می شود که با دارو درمان می شود.
مراقب کلاهبرداری قارچ جادویی باشید
معاون آموزشی و اعتباربخشی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: گونه دیگری از قارچ ها به نام «قارچ جادویی» توهم زا هستند. تا بتوان از آنها به جای دارو استفاده کرد.
نوری گفت: این نوع قارچ باعث تغییر شخصیت می شود. وی گفت: متأسفانه خسارت این گلوله ها به حدی است که باعث تغییر شخصیت انسان می شود. ممکن است یک استاد دانشگاه بسیار آرام و باهوش اگر این قارچ ها را بخورد در عرض چند ساعت شخصیتش به حدی تغییر کند که فرزندش را بکشد و تا آخر عمر پشیمان شود.
قارچ آمانیتا و خطر مرگ با نارسایی کبدی
این کارشناس فوریت های پزشکی افزود: قارچ دیگری به نام قارچ آمانیتا وجود دارد که باعث اسهال و استفراغ مصرف کنندگان می شود. اگر این عوارض بعد از دو ساعت ظاهر شوند، درمان با سرم درمانی انجام می شود.
وی با اشاره به قارچ آمانیتا افزود، اما اگر این عوارض شش ساعت پس از مصرف ظاهر شود، معمولاً دو روز طول می کشد و یکباره تمام می شود، اما منجر به نارسایی ناگهانی کبد و مرگ می شود. آنها خواهند بود
اگر توسط جوجه ها مسموم شده اید با 911 تماس بگیرید
معاون آموزش و اعتباربخشی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: اگر علائم این سموم زیاد بود؛ شما باید با اورژانس تماس بگیرید تا همکاران ما سریعا اقدام به درمان کنند در غیر این صورت باید سریعا به مرکز درمانی مراجعه کنید.
نوری خطاب به مردم منطقه و دوستداران طبیعت گفت: برخی از پوسته های سمی توسط مراکز مربوطه شناسایی شده است، اما هنوز همه پوسته ها شناسایی نشده اند، بنابراین به مردم هشدار می دهم که به فکر شناسایی جوجه ها نباشند زیرا بیشتر قارچ های وحشی سمی هستند و از روی ظاهرشان شناخته نمی شوند.
وی در پایان از مردم خواست از خوردن پرندگان وحشی که در طبیعت یافت می شوند خودداری کنند. همچنین در صورت بلع بلافاصله استفراغ ایجاد کرده و به بیمارستان مراجعه کنید.
انتهای پیام