مدارک لازم برای اقامت دانشجویی ترکیه
مهاجرت تحصیلی به کشورهای دیگر شاید آرزوی بسیاری از دانشجویان ایرانی باشد، اما فکر دوری از خانواده، هزینه تحصیل در مقطع عالی و اینکه وضعیت پس از پایان تحصیل چگونه خواهد بود، می تواند باعث نگرانی و نگرانی بسیاری شود. در نتیجه دانش آموز این تصمیم را ترک می کند. ما در مهاجر بهترین پیشنهادات را برای شما آماده کرده ایم تا با توجه به شرایط شما به رویای تحصیل در کشوری دیگر جامه عمل بپوشانید.
بله، تحصیل در کشورهای همسایه رفت و آمد را آسان می کند و زمانی که احساس دلتنگی کردید به ایران بیایید. مرجع ما مطالعه ای در ترکیه است. تحصیل در این کشور علاوه بر نزدیک بودن مزیت های دیگری نیز دارد که از جمله آنها می توان به نزدیکی به فرهنگ ما، هزینه های تحصیلی کمتر نسبت به اروپا، زمینه ای برای ورود به قاره اروپا، کیفیت خوب تحصیل و دسترسی به بورسیه ها اشاره کرد. و اخذ اقامت پس از فارغ التحصیلی.
اخذ اقامت تحصیلی ترکیه ساده ترین راه برای ورود به این کشور است. حتی برخی افراد فقط برای ورود به ترکیه و شرکت نکردن در کلاس ها در دانشگاه ثبت نام کردند. نتیجه تهیه مدارک لازم برای دوره تحصیل در ترکیه، اخذ حق اقامت دائم در این کشور می باشد. در موسسه مهاجرتی شاهان در مورد نحوه اخذ اقامت برای تحصیل در خارج از کشور ترکیه صحبت خواهیم کرد.
اقامت تحصیلی ترکیه چیست؟
برای افرادی که در موسسات آموزشی معتبر ترکیه پذیرفته شده و مراحل ثبت نام دانشگاه را تکمیل کنند، کارت اقامت تحصیلی صادر می شود. برخی از این افراد دانشجویانی هستند که قصد تحصیل در ترکیه را دارند. برخی از افراد خواهان اخذ اقامت ترکیه هستند و حتی قصد تحصیل در دانشگاه را ندارند.
خبر خوب این است که هر دو گروه می توانند اقامت دانشجویی ترکیه را دریافت کنند. فقط افرادی که هدفشان یادگیری نیست باید تمام مراحل را با کمک کارشناسان مجرب طی کنند. زیرا تمامی دانشگاه های ترکیه با صدور اقامت تحصیلی بدون شرط حضور در کلاس و آزمون موافقت نمی کنند و این امر از طریق دانشگاه های خاصی انجام می شود.
مدت زمان تحصیل در ترکیه چقدر است؟
یک دانشجوی بین المللی می تواند اقامت خود را برای هر سال تحصیلی تمدید کند و نیازی به نگرانی در مورد تمدید این اقامت نیست. زیرا از طریق تحصیل نیز می توانید برای اقامت دائم ترکیه اقدام کنید.
در صورت تمام شدن دوره تحصیل می توانید برای مدرک بالاتر اقدام کنید و یا پس از کار در ترکیه نوع اقامت خود را برای کار تغییر دهید و یا حتی با خرید ملک در ترکیه از این طریق اقامت دریافت کنید.
همچنین لازم به ذکر است که دانشجویان بین المللی می توانند تا 60 روز پس از فارغ التحصیلی یا پایان دوره در کشور بمانند. همچنین اگر قصد دارند در دوره های آموزشی عملی یا موضوعات غیر اصلی شرکت کنند، می توانند مجوز کار یک ساله و در رشته های STEM تا سه سال دریافت کنند.
روش های اخذ اقامت دانشجویان ترکیه
اولین کاری که برای اخذ اقامت تحصیلی ترکیه باید انجام دهید ثبت نام در دانشگاه و دریافت فرم پذیرش ثانویه از دانشگاه می باشد. توجه داشته باشید که امکان دریافت پذیرش پایه یک دانشگاه های ترکیه از ایران وجود دارد اما پس از تکمیل ثبت نام دانشگاه پایه دو.
امور اداری و ثبت نام دانشگاه به دو صورت مستقیم یا نیابتی قابل انجام است. در مورد روش وکالت باید به دفتر اسناد رسمی ایران مراجعه کنید و به نماینده سازمانی مانند حامی مهاجر وکالت بدهید تا کار را در ترکیه انجام دهد.
برای دریافت ویزا باید شرایط اخذ ویزای تحصیلی ترکیه پس از ورود به دانشگاه را بدانید. پس از دریافت ویزای تحصیلی خود از سفارت یا کنسولگری ترکیه در کشور خود، اجازه اقامت 90 روزه را دارید. پس از ورود به ترکیه، باید ظرف مدت یک ماه برای اجازه اقامت تحصیلی خود اقدام کنید.
برای دریافت اجازه اقامت تولد، باید به اداره مهاجرت محلی ترکیه مراجعه کنید. این مجوز به شما امکان اقامت یک ساله را می دهد و همانطور که گفته شد می توانید هر سال آن را تمدید کنید. می توانید 60 روز قبل از انقضای مجوز خود برای تمدید درخواست دهید.
برای اخذ اقامت آکادمیک با اداره مهاجرت ترکیه تماس بگیرید
همانطور که گفته شد برای اخذ اقامت آکادمیک باید به اداره مهاجرت استانی ترکیه مراجعه کنید. برای رفتن به اداره گوچ یا اداره مهاجرت ترکیه به یک وقت ملاقات نیاز دارید. راندو در زبان ترکی به معنای ملاقات یا مصاحبه است. هنگام حضور در دفتر گوچ می توانید فرم قرار ملاقات را روی کاغذ پر کنید یا از قبل فرم قرار ملاقات را به صورت آنلاین پر کنید.
اگر در روز جلسه به دفتر گوک مراجعه کنید، باید مدارک لازم برای اقامت دانشجویی ترکیه را به همراه داشته باشید. معمولا برای صدور کارت اقامت مصاحبه ای انجام نمی شود و افسر مهاجرت فقط مدارک شما را بررسی می کند و در صورت کامل بودن با صدور کارت اقامت شما موافقت می کند. حدود 10 روز بعد به شما کارت اقامت ترکیه (Kimlik Card) داده می شود و به آدرس شما ارسال می شود.
مدارک لازم جهت اخذ مسکن برای تحصیل در ترکیه
زمانی که برای اخذ اقامت دانشجویی ترکیه به اداره مهاجرت ترکیه مراجعه می کنید، مدارک زیر را حتما به همراه داشته باشید:
شناسایی
فرم ثبت نام اولیه دانشگاه
فیش پرداخت شهریه (شهریه جزئی سال اول دانشگاه)
فرم پذیرش دانشگاه
فرم ثبت نام (یا شماره مالیات)
گواهی اقامت (نامه اجاره نامه، نامه آپارتمان و …)
4 تا 8 عکس
بیمه درمانی دو ساله (Arx، آنکارا)
پول نقد برای پرداخت
مقررات محل اقامت تحصیلی و استخدامی ترکیه
طبق قوانین و شرایط جدید مسکن دانشجویی در ترکیه دانشجویان بین المللی که مدرک کاردانی و لیسانس گرفته اند نمی توانند در سال اول تحصیل خود کار کنند. اما کار پاره وقت در ترکیه پس از یک سال امکان پذیر خواهد بود.
دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری از سال اول با مجوز کار یا چالیشما ازین اجازه کار در ترکیه را خواهند داشت. این مجوز در سال اول برای مدت یک سال و سپس در صورت داشتن شرایط لازم برای مدت سه سال و شش سال و در نهایت به عنوان مجوز کار دائم صادر می شود.
شما می توانید 30 ساعت در هفته برای اجازه کار و امرار معاش کار کنید.
دانشجویان بین المللی مجاز به کار در ادارات دولتی و خصوصی نیستند و می توانند در کارهایی مانند کمک به اساتید، فرصت های تحقیقاتی، کار در کافه ها و هتل ها، کار از راه دور آنلاین، کلاس های خصوصی زبان و غیره شرکت کنند.
متقاضی اجازه کار نباید در محل کار سیاه کار کند در غیر این صورت جریمه می شود.
در برخی از رشته های تحصیلی مانند پزشکی و دندانپزشکی، دانشجویان سال آخر این امکان را دارند که به سایر دانشجویان سال اول آموزش دهند.