خدمات دیجیتال یکی از راه های توسعه عدالت است

خدمات دیجیتال یکی از راه‌های توسعه عدالت است

دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: باید آگاهی خوبی نسبت به اقتصاد دیجیتال ایجاد شود تا باور اینکه خدمات دیجیتال یکی از راه های توسعه عدالت در کشور است فراگیر شود.

 به گزارش خبرگزاری آنا سید محمد امین آقامیری دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی عصر امروز چهارشنبه (۹ آبان ۱۴۰۳) طی سخنانی در نشست با اعضای کمیسیون های سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور (نصر) گفت: ما در کشور سازوکار های مختلفی داریم که کسب و کار ها درگیر آن هستند و مرکز ملی فضای مجازی ارتباط نزدیکی با بخش خصوصی برقرار کرده تا مسائل و مشکلات این بخش مرتفع شود و در حال حاضر با سایر نهاد ها در حال تعامل و همکاری برای تسریع در این امور هستیم و امیدواریم تغییر جدی در این حوزه اتفاق بیفتد.

وی با اشاره به این که معاونت علمی ریاست جهوری نقش پدافند کسب و کار ها را ایفا خواهد کرد افزود: مسئله پیچیده تر از مسائل مرسوم است و در حوزه کسب و کار های اقتصاد دیجیتال علاوه بر رقابت بخش خصوصی و دولتی شاهد رقابت بخش خصوصی سنتی با دیجیتال هستیم.

آقامیری تاکید کرد: این مهم پیچیدگی را برای حل این موضوع زیاد کرده و وظیفه تنظیم گر این است که سهم بازار را مدیریت کند و فشار را کاهش دهد ولی هنوز در کشور بلوغ کامل ایجاد نشده و این چالش جدی است و بیشتر از این که در کشور برای تحقق آن نیاز به سیاست گذاری وجود داشته باشد نیاز به گفتمان سازی است.

رئیس سازمان نظام صنفی رایانه ای: بدون همکاری با بخش خصوصی امکان رشد اقتصادی در کشور وجود ندارد.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به این که در مسائل مختلف مثل رمزارز ها که جدید است نیاز به آگاهی و شناخت بیشتر است تصریح کرد: به دلیل ناآشنایی با موضوعات حوزه فضای مجازی نیاز است که همه با هم گفتمان سازی ایجاد کنیم و باید شناخت در این حوزه بیشتر شود تا تغییر در مشاغل و در اصناف مختلف پذیرفته شود.

وی اضافه کرد: ما باید بتوانیم گام های بزرگ برداریم تجربیات موفق ایجاد کنیم و هدف هایی شفاف و مشخص بگذاریم تا بتوانیم خواسته های این حوزه را محقق کنیم و این مهم قابل تحقق است ولی زمانی قابل تحقق است که موضع و دیدگاه ها نسبت به این حوزه تغییر کند.

دبیر شورای عالی فضای مجازی تاکید کرد: باید آگاهی خوبی نسبت به اقتصاد دیجیتال ایجاد شود تا باور این که خدمات دیجیتال یکی از راه های توسعه عدالت در کشور است فراگیر شود.

 آقامیری با اشاره به لزوم تقویت نیروی انسانی گفت: حفظ و تقویت این حوزه بسیار مهم است و باید برای آن برنامه داشته و چشم انداز خوبی برای آن پیش بینی کنیم.

وی با بیان این که بسیاری از مشکلات با پیگیری مرکز ملی فضای مجازی و همکاری خوب دولت جدید در حال پیگیری و حل شدن است ابراز امیدواری کرد: به زودی شاهد رفع بسیاری مشکلات در حوزه اقتصاد دیجیتال خواهیم بود و در این مسیر حتما از نظرات و دیدگاه های بخش خصوصی استفاده خواهد شد.

وی افزود: مصوبات متعددی تاکنون شورای عالی و مرکز ملی فضای مجازی در حوزه سند راهبردی تنظیم گری سکوها سند تسهیم درآمد و حتی سندباکس داشته که با اجرای کامل این مصوبات بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.

 آقامیری خاطر نشان کرد: در حوزه هوش مصنوعی چالش داریم و لایه های مختلف آن نیاز به تعادل در کشور دارد که در حال تلاش برای تفکیک اجرا و تنظیم گر با هم هستیم و برای تحقق این فرآیند تعدد ذی ربطان در تنظیم گری فضا را متعادل می کند و توازن در تصمیم گیری ایجاد می شود که پیگیری آن در کمیسیون عالی تنظیم مقررات در حال پیگیری است.

 آقامیری در پایان تصریح کرد: ما آماده همکاری در تمامی زمینه ها برای کمک به بخش خصوصی و کسب و کار های فعال در حوزه فضای مجازی هستیم و با همکاری هم می توان مشکلات این حوزه را حل کرد.

گفتنی است؛ در این نشست روسای کمیسیون های سازمان نصر کشور درخصوص تصویب برنامه برای همکاری با بخش خصوصی بررسی مشکلات سیاست گذاری و تنظیم گری در این حوزه بررسی وضعیت شبکه ارتباطی کشور تسریع در روند تحقق اجرای مصوبات توسط دستگاه های متولی تکرار جلسات با حضور نمایندگان دستگاه های متولی با بخش خصوصی با محوریت مرکز ملی فضای مجازی حضور بخش خصوصی به صورت رسمی در شورای عالی فضای مجازی ترسیم نقشه راه امنیت اطلاعات در کشور بهره مندی از ظرفیت اعضای سازمان نصر تصویب اهداف و سیاست های کلان برای حوزه های مختلف این حوزه تحقق ماده ۶۶ قانون برنامه هفتم توسعه کشور چالش ها و موانع مشکلات صنفی در استان های کشور حمایت حاکمیت برای توسعه فناوری و … نکاتی را بیان کردند.