«اول برنده» کارزار انتخابات آمریکا کیست؟
یک کارشناس مسائل آمریکا با تاکید بر اینکه ارزیابی انتخابات آمریکا و اینکه چه کسی پیروز نهایی است قابل پیش بینی نیست افزود: تا روز ۶ ژانویه سال آینده که رئیس جمهور آمریکا معرفی می شود ممکن است شرایط تغییر کند.
به گزارش تیتر نیوز تنها چند روز تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ ایالات متحده باقی مانده است؛ انتخاباتی که «دونالد ترامپ» و «کامالا هریس» با یکدیگر رقابت خواهند کرد و نتیجه آن بر سیاست های داخلی و خارجی آمریکا تاثیرگذار خواهد بود و عواقب آن می تواند تا چندین سال مشهود باشد.
این دور از رقابت های انتخاباتی آمریکا با چالش ها و دست اندازهای متفاوتی مواجه بوده است که از جمله آنها می توان به کناره گیری «جو بایدن» از نامزدی حزب دموکرات تا جانشینی معاونش «کامالا هریس» و همچنین مسئله سن و شرایط آمادگی جسمانی و روانی برای انتخابات اشاره کرد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد: از زمانی که «جو بایدن» رئیس جمهور کنونی آمریکا به دلیل درخواست های فزاینده هم حزبی ها و حامیان مالی کارزارش بر سر عملکرد ضعیفی که از خود در اولین مناظره انتخاباتی ۲۰۲۴ با ترامپ نامزد حزب جمهوری خواه بر جای گذاشت از رقابت ها کناره گیری و سپس از معاون خود هریس برای نامزدی حزبش حمایت کرد؛ هریس هم وعده داد تا مسیر مخصوص خودش را در انتخابات و برای مقام رئیس جمهوری در پیش بگیرد اما این درحالی است که این نامزد حزب دموکرات پای خود را در بسیاری از موارد درست بر جای پای بایدن قرار می دهد و موضعی دقیقا شبیه به او اتخاذ می کند.
ظاهرا در حال حاضر نه تنها رای دهندگان آمریکایی بلکه کل جهان نیز به مواضع ترامپ و هریس آگاه هستند و علاوه بر ۲ مناظره ای که ابتدا میان بایدن و ترامپ و سپس میان هریس و ترامپ برگزار شد نامزدها در کارزارهای انتخاباتی خود و رویدادهای مربوطه در نقاط مختلف ایالات متحده آمریکا به مسائل متعددی چه در حوزه داخلی و چه در سیاست خارجی به اندازه کافی پرداخته و اظهار نظر کرده اند.
نظرسنجی ها درباره انتخابات آمریکا قابل اتکا نیستند
«امیرعلی ابوالفتح» در گفت وگو با تیتر نیوز درباره آخرین تحولات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که هفته جاری برگزار می شود گفت: بر اساس آماری که از میانگین نظرسنجی ها منتشر شده دونالد ترامپ در رای مردمی و ایالت های صحنه نبرد جلوتر است هم چنین در رای الکترال کالج هم ترامپ پیش است اما همان طور که می دانیم نظرسنجی ها قابل اتکا نیستند.
وی افزود: فاصله ترامپ و هریس در نظرسنجی ها خیلی کم است و ممکن است در واقعیت نتایج تغییر کند در عین حال که به طور کلی پیش بینی انتخابات آمریکا کار سختی است و باید منتظر روز انتخابات بمانیم.
بعید است اتفاقی در صحنه سیاست خارجی بر انتخابات آمریکا اثر بگذارد
وی درباره تاثیر تحولات منطقه و جنگ غزه و لبنان بر نتایج انتخابات در این چند روز باقی مانده گفت: بعید است تحولات تاثیری بر این مساله بگذارد. به علاوه تا الان ۶۰ میلیون از ۱۸۰ میلیون واجد شرایط رای داده اند و تا روز انتخابات بر این تعداد اضافه خواهد شد اما به طور کلی بعید است اتفاقی در صحنه سیاست خارجی و منطقه رخ دهد که در سرنوشت انتخابات آمریکا تغییری ایجاد کند. شاید در عرصه داخلی اتفاقی رخ دهد که فضا را تغییر دهد اما در عرصه سیاست خارجی دور از انتظار است.
در قاعده «اول برنده» صبر نمی کنند آرا به ۵۰ به علاوه ۱ برسد
این کارشناس مسائل آمریکا گفت: در آمریکا یک قاعده دارند به اسم «اول برنده» و هر کس اول بیشترین رای را آورد آن فرد برنده است؛ یعنی صبر نمی کنند که آراء به ۵۰ به علاوه ۱ برسد. در انتخابات مهم است یک نفر بیشتر از دیگری در مجموع آرا رای آورده باشد. برخلاف ایران که باید در دور اول اکثریت یعنی ۵۰ به علاوه ۱ حاصل شود. در انتخابات آمریکا عملا چیزی به اسم دور دوم انتخابات نداریم.
ترامپ معتقد است یا باید برنده شوم یا تقلب شده است
ابوالفتح درباره ادعاهای ترامپ بر سر تقلب در انتخابات در صورت رای نیاوردنش اظهار کرد: همین الان که هنوز انتخابات برگزار نشده ترامپ می گوید تقلب شده! ترامپ معتقد است یا باید برنده شوم یا تقلب شده است. در عین حال در این انتخابات آن فضایی که در انتخابات ۲۰۲۰ بود درباره تقلب و تخلف کمتر است ولی محل تردید است که ترامپ نتایج انتخابات را بپذیرد ممکن است در صورت پیروزی هریس نتایج را نپذیرد و آن وقت با رای یک دادگاه موضوع بازشماری آرا اعلام شود و در بازشماری نتیجه تغییر کند یا بالعکس. در چنین صورتی ممکن است درگیری ها در داخل پیش آید البته به آن معنا که در جنگ های داخلی آمریکا سراغ داریم.
وی افزود: درست است که آمریکای ترامپ با محافظه کاران و هریس با لیبرال ها ۲ دنیای متفاوت هستند که حرف هم را نمی فهمند اما این گونه نیست که اگر مشکلی ایجاد شود توپ و تانک به خیابان ها آید.
انتهای پیام