رمزگشایی از ترور شهید فخری زاده؛ ابزار جدید موساد…

رمزگشایی از ترور شهید فخری‌زاده؛ ابزار جدید موساد...

پیروزی مجدد دونالد ترامپ در انتخابات و بازگشت احتمالی تیم ضدایرانی وی به کاخ سفید نیز احتمال گسترش تنش میان محور مقاومت و اسراییل را حداقل تا شش ماه آینده افزایش داد. در چنین شرایطی صحبت از سناریوهای پاسخ احتمالی ایران به اراضی اشغالی یا حمله پیش دستانه ارتش اسراییل به ایران به گوش می رسد.

به گزارش تیتر نیوز محمد بیات کارشناس ارشد مسایل خاورمیانه در یادداشتی نوشت:

با تشدید درگیری مستقیم میان ایران و رژیم صهیونیستی ابعاد نظامی- امنیتی این تنش بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. تجاوز نظامی بیست وششم اکتبر نه تنها برای نخستین بار پس از جنگ تحمیلی «تابو» حمله به تهران را شکست بلکه به مثابه نوعی شتاب دهنده سطح تقابل میان تهران- تل آویو را افزایش داد. پیروزی مجدد دونالد ترامپ در انتخابات و بازگشت احتمالی تیم ضدایرانی وی به کاخ سفید نیز احتمال گسترش تنش میان محور مقاومت و اسراییل را حداقل تا شش ماه آینده افزایش داد. در چنین شرایطی صحبت از سناریوهای پاسخ احتمالی ایران به اراضی اشغالی یا حمله پیش دستانه ارتش اسراییل به ایران به گوش می رسد. در این میان برخی تحلیلگران معتقدند که نتانیاهو علاوه بر ابزار نظامی می تواند از مزیت نظامی خود در حوزه «جنگ پنهان» یا همان نبرد اطلاعاتی نیز بهره ببرد. برخی شواهد و گزارش های جدید منتشر شده نشان دهنده استفاده اسراییل از ظرفیتی ناشناخته برای نفوذ در کشور و ضربه به منافع ایران است. گروه های تبهکار و مرتبط با جرایم سازمان یافته آن حلقه گم شده ای هستند که در جریان نبرد امنیتی میان تهران- تل آویو گاهی از پیش چشم بسیاری از ناظران داخلی و تحلیلگران دور مانده اند.  برای فهم جایگاه جرایم سازمان یافته در اقدامات خرابکارانه سرویس های خارجی به ویژه موساد ابتدا باید به ویژگی ها و کارکردهای این مفهوم حقوقی- سیاسی بپردازیم. اساسا به اجتماع بیش از دو نفر که برای تامین کالا- خدمات از مسیرهای غیرقانونی استفاده می کنند و  هدف نهایی آنها رسیدن به «سود مالی-مادی» است گروه مرتبط با جرایم سازمان یافته گفته می شود. این گروه ها که صورتی «پنهانی» به زیست خود ادامه می دهند برای ایجاد چرخه پایدار انتقال کالا- خدمات غیرقانونی قدم به ورای مرزهای ملی گذاشته و در یک منطقه جغرافیایی اقدام به «شبکه سازی» می کنند. این گروه ها به دلیل آنکه دایما سعی دارند تا از چشمان قانون پنهان مانده و به صورت مستمر به کسب سود مادی بپردازند بستر مناسبی برای سرویس های خارجی ایجاد می کنند تا بدون به خطر انداختن عوامل خود به داخل کشور هدف نفوذ کرده و اقدام به جمع آوری اطلاعات خرابکاری و حتی عملیات ترور کنند. به عنوان شبکه های قاچاق فعال در مرزهای کشور بستر مناسبی برای انتقال افراد سلاح ریز پرنده ها و غیره به داخل محیط سرزمینی هستند. در بسیاری از مواقع این تبهکاران از افراد سیاسی- ایدئولوژیک سرویس های اطلاعاتی یا گروه های تروریستی آگاه نیستند  اما برای کسب سود مالی- مادی با افراد همکاری می کنند. 

جیسون برودسکی کارشناس موسسه امریکایی «خاورمیانه» اخیرا در توییتی با استناد به اطلاعات ارایه شده از سوی سخنگوی قوه قضاییه شبکه قاچاق مشروبات الکلی در مرزهای شمال غربی کشور را عامل انتقال ابزار ترور شهید فخری زاده در آبسرد دماوند اعلام کرد. پیش از این شبکه تلویزیونی اسراییل سعی داشتند با ارایه تصویری جهت دار ترور شهید فخری زاده را نوعی عملیات نفوذ پیچیده نشان دهند که صرفا وابسته به عملیات های نفوذ پیچیده است. اگر صحت گزارش اخیر قوه قضاییه مورد تایید دستگاه های امنیتی باشد آنگاه سوال دوم آن است که عوامل موساد از چه طریقی وارد کشور شده و پس از انجام عملیات موفق به خروج از کشور شدند؟ در این سناریو ممکن است شبکه قاچاق انسان در مرزهای شرقی و غربی کشور با استفاده از شگردهای سنتی خود زمینه ورود این افراد به داخل ایران را فراهم کرده باشند. 
ردپای استفاده موساد از شبکه جرایم سازمان یافته به سال ها قبل باز می گردد. به عنوان مثال در مرداد 1399 یک تبعه جمهوری آذربایجان عده ای اوباش را استخدام و به آنها اعلام کرد که با صاحب کارگاهی در شورآباد به اختلاف خورده و برای تسویه حساب شخصی می خواهد تا محل کار وی را آتش زده و تخریب نماید. ظاهرا به هر یک از افراد دخیل در این اقدام خرابکارانه نفری 270 میلیون تومان پرداخت شده بود. پس از تخریب و آتش زدن کارگاه ظاهرا مشخص شد که این مکان متعلق به سازمان انرژی اتمی و کارفرمای یاد شده عامل موساد بوده است! در جریان این عملیات خرابکارانه سرویس خارجی اسراییل با استخدام تبعه کشوری ثالث با شبکه سازمان یافته اوباش ارتباط گرفته و با پرداخت پول به خواسته رسیده است. 

طی سال های اخیر بازوی امنیتی رژیم صهیونیستی یعنی موساد بارها از ظرفیت شبکه جرایم سازمان یافته برای جاسوسی خرابکاری ایجاد امکان عملیاتی و ترور استفاده کرده است. آگاهی از این امر و توجه نخبگان علمی رسانه ای و سیاسی به این تهدید نوپدید به کشور کمک می کند تا با هوشیاری بیشتری فعالیت های دشمن را رصد کرده و آماده برخورد با اقدامات خصمانه آنها باشند. تجربه بلند شدن ریزپرنده ها در کشور و برخی اقدامات خرابکارانه دشمن ایجاد می کند تا دستگاه های ذی صلاح با دقت بیشتری فعالیت های گروه های تبهکار و غیرقانونی را رصد و «هشدار عمومی» درخصوص همکاری احتمالی آنها با سرویس های جاسوسی منتشر کند. در این روند رسانه ملی وظیفه دارد تا حداکثر اطلاع رسانی را برای افزایش آگاهی جامعه و هوشیار کردن آن در برابر تهدیدات احتمالی انجام دهد.

انتهای پیام