زمان عرض اندام جشنواره موسیقی فجر در جهان فرا رسیده است

زمان عرض اندام جشنواره موسیقی فجر در جهان فرا رسیده است

یک پژوهشگر موسیقی درباره جشنواره موسیقی فجر می گوید: «جشنواره بین المللی موسیقی فجر رویداد مهمی است که نمی توان آن را نادیده گرفت. در واقع این جشنواره ویترینی از موسیقی ایران طی سال است که در ابعاد گوناگون به آن پرداخته می شود. مهم برگزار شدن آن است و به عقیده من زمان آن فرا رسیده که در عرصه جهانی عرض اندام کند.»

به گزارش تیتر نیوز به نقل از روابط عمومی چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر پیمان بزرگ نیا پژوهشگر موسیقی و عضو شورای انتخاب جشنواره بین المللی چهلم موسیقی فجر گفت: دغدغه من موسیقی نواحی ایران و اقوام ایرانی است و اعتقاد دارم این گونه موسیقی همان موسیقی ملی ایران است و این دو از هم جدا نیستند. علت این است که موسیقی نواحی ایران بخشی جدایی ناپذیر از فرهنگ کشورمان است. اما طی این سال ها آنچنان که باید و شاید به ویژه در بخش اجرایی به آن بها داده نشده است. بنابراین باتوجه به ذائقه امروز موسیقایی کشورمان ضرورت دارد به موسیقی نواحی و اقوام ایرانی نگاه جدی تری صورت بگیرد و جشنواره بین المللی موسیقی فجر فرصت بسیار خوبی برای این اتفاق است.

پیمان بزرگ نیا در ادامه صحبت های خود گفت: نکته دیگر اینکه دبیر رئیس و مدیراجرایی این دوره از جشنواره دغدغه مند موسیقی نواحی هستند و بی تردید امسال و در دور چهلم این رویداد شاهد اتفاقات خوبی در موسیقی نواحی خواهیم بود.

او در ادامه بیان کرد: تلاش من این است موسیقی نواحی ایران براساس اصالت ها و سنت ها بتواند تمامی اقشار جامعه را به خود جذب کند. لازم به ذکر است موسیقی نواحی ایران ابتدا باید در منطقه ای که زایش این نغمه ها است جریان ساز شود. نکته دیگر اینکه خوشبختانه مردم علاقمند به موسیقی نواحی هستند و تجربه ای که طی این سال ها داشته ام این است که این گونه موسیقی به خوبی دیده نشده و از سوی تولید کنندگان هم حمایتی صورت نگرفته است.

بزرگ نیا گفت: ایده من این است در این دوره از جشنواره یک تعداد از هنرمندان و گروه هایی که  تریبون و فضایی برای اجرا ندارند در این رویداد حضور پیدا کنند. کما اینکه در سال های 95 و 96 هم تلاش کردیم این اتفاق شکل بگیرد و تعدادی از گروهای موسیقی اقوام ایران که مخاطب پسند هستند حضور پیدا کردند و درکنار آنها از پیشکسوتان آن منطقه هم به عنوان یک اتفاق خوشایند دعوت به عمل آمد. ناگفته نماند پرداختن به جوان ها بسیار مهم است.

این پژوهشگر موسیقی فعالیت بانوان در حوزه موسیقی نواحی ایران را دغدغه خود برشمرد و گفت: دیده شدن بانوان فعال این حوزه دغدغه من است و با توجه به انتخاب معاون هنری؛ خانم نادره رضایی که دغدغه فعالیت بانوان را دارند این انتظار بیشتر شده است و جالب اینکه به همین میزان انگیزه بانوان نیز بیشتر شده و علاقمندند در جشنواره شرکت کنند. با حضور بانوان با استعدادی که هم به اصالت ها می پردازند و هم تحصیل کرده موسیقی هستند اتفاقات بسیار خوبی رقم خواهد خورد.

او درباره تاثیرگذاری عنوان بین المللی در دیده شدن هنرمندان موسیقی اقوام ایران بیان کرد: در دوره هایی که به عنوان مشاور بخش موسیقی نواحی در این جشنواره حضور داشتم این اتفاق در حال شکل گیری بود و در دیده شدن این هنرمندان بسیار اثرگذار بود. جالب اینکه بسیاری از این گروه های موسیقی که در حال حاضر کنسرت دارند و مخاطبان بسیاری را به خود جذب کرده اند از دل همین جشنواره بین المللی موسیقی فجر به روی صحنه آمده اند. امسال هم از گروه های موسیقی در بخش نواحی دعوت شده که در جذب مخاطب اثرگذار هستند و جای خوشحالی است که دغدغه برگزارکنندگان این جشنواره هم همین است.

به گفته بزرگ نیا جشنواره بین المللی موسیقی فجر برای ایران است و حس میهن دوستی و وفاق ملی اهالی موسیقی نواحی به ویژه در بخش بانوان و بخش های دیگر تسری پیدا کرده و مورد استقبال قرار گرفته و علاقمند به شرکت در این جشنواره هستند.

او در آخر گفت: نکته پایانی اینکه صدا و سیما کشورمان آن طور که باید و شاید به موسیقی نواحی نمی پردازد بر این اساس تنها ارگان یا رسانه ای که می تواند به این موضوع توجه ویژه ای داشته باشد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و می توان در قالب جشنواره موسیقی نواحی و موسیقی فجر انتظارات اهالی موسیقی نواحی را برطرف کند  و این حضور امیدی برای آینده خواهد بود.

چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر به دبیری رضا مهدوی ریاست احمد صدری و مدیریت اجرایی محمدعلی مرآتی به همت معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری دفتر موسیقی ارشاد انجمن موسیقی ایران و بنیاد فرهنگی هنری رودکی از ۲۳ تا ۲۹ بهمن ماه ۱۴۰۳ در تهران و استان های کشور برگزار می شود.

انتهای پیام