فرزند صالح انقلاب – تیتر نیوز
دکتر سعید کاظمی آشتیانی دانشمند برجسته و قهرمان ملی بود که ارزش فوق العاده ای برای کشور داشت و می تواند الگوی ارزشمندی برای همه باشد.
به گزارش تیتر نیوز به نقل از ایکنا دکتر سعید کاظمی آشتیانی دانشمند نابغه ای بود که یکم فروردین ۱۳۴۰ خورشیدی در تهران دیده به جهان گشود اما پدر و مادر وی اهل آشتیان بودند به همین دلیل فامیلی وی آشتیانی بود. وی بعد از پایان تحصیلات متوسطه در ۱۳۵۸ خورشیدی در رشته فیزیوتراپی دانشگاه علوم پزشکی ایران قبول شد و در همان ۱۸ سالگی هم زمان با ورود به دانشگاه به دلیل هوش و استعداد خود توانست در هنرستان پیام امید به تدریس ادبیات و بینش اسلامی بپردازد. مقطع دانشگاهی کاظمی آشتیانی همزمان با تعطیلی دانشگاه ها به علت انقلاب فرهنگی و شروع جنگ تحمیلی طول کشید و در ۱۳۶۹ خورشیدی توانست مدرک کارشناسی ارشد خود را رشته فیزیوتراپی از دانشکده علوم توانبخشی اخذ کند. سپس وی با استعداد و نبوغ علمی که داشت توانست در ۱۳۷۶ خورشیدی از دانشگاه تربیت مدرس مدرک دکتری رشته علوم تشریح با گرایش جنین شناسی را دریافت کند.
وی همزمان با تحصیل در دانشگاه با همکاری جمعی از دوستان خود توانست جهاد گروه پزشکی را در دانشگاه علوم پزشکی ایران تأسیس کند. این گروه هسته اولیه جهاددانشگاهی علوم پزشکی ایران بود که در ۱۳۶۵ خورشیدی شکل گرفت و در ۱۳۷۱ خورشیدی کاظمی آشتیانی به عنوان ریاست جهاددانشگاهی واحد علوم پزشکی ایران انتخاب شد که این مسئولیت را تا زمان شهادت برعهده داشت. این دانشمند برجسته با هوش سرشار و توان مدیریتی بالا خیلی زود توانست مراکز درمانی متعددی تأسیس و گروه های مختلف پژوهشی را راه اندازی کند که در آن میان پژوهشکده رویان جهاددانشگاهی یکی از مهم ترین این مراکز بود. این مؤسسه در خرداد ۱۳۷۰ خورشیدی با مدیریت کاظمی فعالیت خود را آغاز کرد و تا امروز هزاران زوج نابارور با بهره مندی از خدمات این مرکز پیشرفته درمان ناباروری صاحب فرزند شده اند.
زنده یاد کاظمی آشتیانی توانست با این اقدامات جمع بسیار ارزشمند و فرهیخته ای از صاحب نظران و نام آوران رشته های مربوط را به وجود آورد و با دانش فراوان خود به موفقیت های چشمگیری در حوزه گسترش روش های پیشرفته درمان ناباروری تولید و تکثیر و انجماد سلول های بنیادی جنینی و همانندسازی (کلونینیگ) حیوانات دست یابد و نام ایران را در عرصه های بین المللی با ثبت این پیشرفت ها پرآوازه کند. وی علاوه بر تأسیس مؤسسات تحقیقاتی در فعالیت های علمی حضور پررنگی داشت. چاپ ده ها مقاله در مجلات علمی داخلی و بین المللی انجام چندین طرح تحقیقاتی ملی تدریس در دانشکده ها نگارش کتاب راه اندازی گروه های پژوهشی در شاخه های مختلف علوم پزشکی برگزاری چند دوره جشنواره بین المللی رویان داوری جشنواره های علمی و سردبیری مجله علمی پژوهشی یاخته از این جمله این فعالیت های ارزنده وی بودند.
به دلیل کشفیات حیرت انگیز وی در زمینه پیشرفت علم و به دلیل تلاش های فراوان در زمینه تحقیقات سلول های بنیادی جنینی در ۱۳۸۳ خورشیدی از او به عنوان یکی از چهره های ماندگار کشور تقدیر شد. همچنین در همین سال از او به عنوان یکی از تأثیرگذارترین دانشمندان خاورمیانه که با توسعه دانش سلول های بنیادی دست برتر علمی را برای ایران ایجاد کرده سبب شد تا نامش در فهرست ترور موساد قرار گیرد. به همین دلیل بسیاری بر این باور هستند که وی توسط موساد «ترور بیولوژیک» شده است. سرانجام این دانشمند نابغه در نیمه نخستین ماه فصل زمستان ۱۳۸۴خورشیدی بعد از سال ها خدمت به جامعه علمی ایران با اینکه تنها ۴۴ سال داشت دیده از جهان فروبست.
*بازنشر مطالب دیگر رسانه ها در تیتر نیوز به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان می باشد.
انتهای پیام