شرق مازندران با تنش آبی و فرو نشست مواجه است

شرق مازندران با تنش آبی و فرو نشست مواجه است

تیتر نیوز/مازندران رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به دغدغه اعضای کمیسیون مرتبط با کشاورزی و محیط زیست گفت: با توجه به مشکلاتی که در حوزه محیط زیستی کشور و مازندران وجود دارد محدودیت منابع آبی است و مازندران یکی از استان هایی است که در شرق آن با تنش آبی و فرونشست زمین مواجه هستیم.

شینا انصاری پنج شنبه ۱۶ اسفند در جلسه شورای سیاستگذاری کمیسیون کشاورزی که با حضور اعضای کمیسیون کشاورزی آب منابع طبیعی و محیط زیست مجلس در شهرستان آمل برگزار شد اظهار کرد: برنامه ششم توسعه در حوزه کشاورزی و بیشتر در حوزه محیط زیست کمتر از ۲۰ درصد تحقق پیدا کرد.

وی افزود: با تمهیداتی که رئیس جمهور دارند مهمترین سند بالادستی ما سند هفتم توسعه است و برنامه های محوری متعددی در رابطه با محیط زیست و کشاورزی وجود دارد.

معاون رئیس جمهور در این راستا خواستار شد؛ تا در اجرای سیاست های ابلاغی رهبری و سند هفتم توسعه به مدیریت استفاده از آب توجه شود.

این مسئول با بیان اینکه در مدیریت مصرف آب باید الگوی کشت متناسب با شرایط اقلیم فراهم شود افزود: کشاورزی باید با روش نوین علمی کار کند و اتلاف و هرز رفتن آب پذیرفتنی نیست.

مبارزه با آفات گیاهی با مدیریت تلفیقی

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به استفاده از کودها نهادهای شیمیایی و سموم در تولید محصولات کشاورزی خاطرنشان کرد: به واسطه دغدغه ای که در حوزه محیط زیستی داریم رویکرد ما این است در مبارزه با آفات گیاهی مدیریت تلفیقی انجام شود و از سموم و کودهایی استفاده شود که میزان متعارف داشته باشد به ویژه برای محصولاتی که تازه خوری دارند.

این مسئول افزود: با توجه به اینکه همه مسئولان دغدغه امنیت غذایی دارند اما ایمنی تولید محصولات کشاورزی باید در نظر گرفته شود تا به سلامت مصرف کننده خدشه وارد نشود.

شینا انصاری با اشاره به دستور کار قرار دادن تصفیه فاضلاب در استان یادآور شد: مدیریت پسماند دغدغه اصلی و ابرچالش محیط زیست مازندران است.

وی افزود: در قانون پسماند که مصوب سال ۱۳۸۳ مجلس شورای اسلامی است مسئولیت اصلی این امر بر عهده وزارت کشاور شهرداری ها و دهیاری ها است از این رو سازمان حفاظت محیط زیست نقش نظارتی و مطالبه گر دارد.

معاون رئیس جمهور درباره محل دپوی عمارت زباله آمل گفت: سازمان حفاظت محیط زیست این موضوع را در اولویت قرارداده و در دستور کار است.

این مسئول تصریح کرد: باید با همکاری همه جانبه در استان محل جدید زباله آمل جانمایی شود.

نگاه علمی به مدیریت پسماند

انصاری با اشاره به اینکه به موضوع مدیریت پسماند باید نگاه علمی داشته باشیم خاطرنشان کرد: پسماند نباید محدود به زباله سوز شود زباله سوز یکی از راهکارها است با توجه به اینکه ۷۰ درصد زباله ها در مازندران زباله تر است باید اقدام جدی تری صورت گیرد.

وی ایجاد زیرساختهای تفکیک از مبدا یکی از مهمترین موضوعات است که در مازندران اجرا شده گفت: مدیریت پسماند باید به صورت یکپارچه باشد و طرح جامعی برای این موضوع در نظر گرفته شود.

انصاری خاطرنشان کرد: در اجرای مدیریت پسماند حفاظ محیط زیست تمام قد در کنار مسئولان قرار داد تا با همگرای و همراهی مشکلات زیست محیطی استان حل شود.

انتهای پیام