آگاهی، آموزش و دسترسی عادلانه به دارو و درمان با تمرکز بر زنان و دختران/ ۱۸۱بیماران هموفیلی در کردستان

آگاهی، آموزش و دسترسی عادلانه به دارو و درمان با تمرکز بر زنان و دختران/ ۱۸۱بیماران هموفیلی در کردستان

به گزارش خبرگزاری تیتر نیوز از سنندج لیلا قنبری مسئول واحد بیماران خاص معاونت درمان دانشگاه با اشاره به شعار روز جهانی هموفیلی در سال ۱۴۰۴ بر اهمیت آگاهی بخشی آموزش و فراهم نمودن دسترسی عادلانه به دارو و درمان برای تمامی مبتلایان به بیماری های خونریزی دهنده با تأکید ویژه بر زنان و دخترانی که نیازمند مراقبت های تخصصی و حمایت های اجتماعی هستند تأکید کرد.

وی در ادامه به تشریح وضعیت بیماران هموفیلی در استان کردستان پرداخت و گفت: بر اساس آمار سال گذشته تعداد کل بیماران هموفیلی استان ۱۸۱ نفر است که به تفکیک شهرستان شامل ۴ نفر در بانه ۱۲ نفر در بیجار ۶ نفر در دهگلان ۱ نفر در دیواندره ۱۵ نفر در سقز ۹۰ نفر در سنندج ۲۰ نفر در قروه ۷ نفر در کامیاران و ۲۷ بیمار در مریوان هستند.

قنبری همچنین در خصوص سایر اختلالات خونریزی دهنده در استان اظهار داشت: در مجموع ۱۸۱ بیمار مبتلا به اختلالات خونریزی دهنده در استان کردستان شناسایی شده اند که از این تعداد متوسط شدت بیماری در ۳۰ نفر و شدت خفیف در ۶۱ نفر گزارش شده است.

وی افزود: از کل بیماران مبتلا به اختلالات خونریزی دهنده در استان ۱۳۰ نفر مرد و ۵۱ نفر زن هستند.

مسئول واحد بیماران خاص معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به جایگاه استان در سطح کشور گفت: درصد بیماران هموفیلی کردستان نسبت به کل بیماران هموفیلی کشور که حدود ۱۴۰۰۰ نفر هستند ۱.۲۹ درصد را تشکیل می دهد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به مهم ترین اقدامات درمانی دانشگاه برای بیماران هموفیلی در سال ۱۴۰۳ اشاره کرد و گفت: پوشش ۱۰۰ درصدی روش درمانی پیشگیرانه در بیماران زیر ۱۵ سال از جمله اقدامات مهم بوده است که در حال حاضر ۱۴ بیمار از این روش بهره مند هستند. اجرای این روش درمانی به دلیل پیشگیری از خونریزی های خودبه خودی منجر به ارتقای کیفیت زندگی این بیماران شده است.

قنبری همچنین از تهیه و توزیع ۱۴۰۹۷ عدد فاکتورهای انعقادی با هزینه ای بالغ بر ۸۷ میلیارد تومان خبر داد و افزود: این فاکتورها به صورت رایگان در اختیار بیماران قرار گرفته و تزریق شده است.

وی همچنین از آغاز درمان پیشگیرانه با داروی هملیبرا برای ۳ بیمار واجد شرایط دارای مهار کننده خبر داد و گفت: تعداد خونریزی خودبه خودی سالانه این بیماران بسیار زیاد بود و برای خرید پارت اول این دارو ۱۲ میلیارد تومان هزینه شده است.

مسئول واحد بیماران خاص معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: این روش درمانی برای اولین بار در کشور آغاز شده و پس از اجرا تعداد خونریزی این سه بیمار کاهش چشمگیری داشته است.

قنبری با اشاره به اجرای روش درمانی پیشگیرانه برای بیماران هموفیل A و B شدید متقاضی بالای ۱۵ سال با فاکتور انعقادی نوترکیب طولانی الاثر برای اولین بار در استان تصریح کرد: در حال حاضر ۲۲ نفر از این روش درمانی بهره مند هستند و با شروع این طرح تعداد خونریزی خودبه خودی آنان کاهش یافته و منجر به ارتقای کیفیت زندگی این بیماران شده است.

وی همچنین اظهار داشت: تمامی آزمایشات مرتبط با بیماری بر اساس بسته خدمتی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به صورت رایگان در آزمایشگاه های مراکز درمانی دولتی دانشگاه انجام می شود.

مسئول واحد بیماران خاص معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان به ارائه خدمات رایگان ویزیت فوق تخصصی خون و گوارش و متخصصین عفونی ارتوپدی روانپزشک زنان روانشناس و توانبخشی در مراکز درمانی دولتی تابعه دانشگاه برای بیماران مبتلا به اختلالات خونریزی دهنده اشاره کرد و افزود: خدمات دندانپزشکی رایگان به مبلغ ۳۰ میلیون ریال در سال در دانشکده دندانپزشکی برای هر بیمار ارائه می شود.

قنبری در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: در صورت نیاز به بستری شدن در مراکز درمانی دولتی تابعه دانشگاه تمامی فرانشیز خدمات بستری رایگان بوده و همچنین اقدامات پاراکلینیک نظیر ام آر آی سی تی اسکن و رادیولوژی نیز به صورت رایگان در این مراکز انجام می شود.