جنگ غزه، مرگ بارترین جنگ تاریخ برای خبرنگاران

گزارش پروژه «هزینه های جنگ» موسسه واتسون برای امور بین المللی و عمومی اعلام کرد که حملات رژیم صهیونیستی در جنگ غزه با گرفتن جان ۲۳۲ خبرنگار این جنگ را به مرگ بارترین درگیری نظامی تاریخ برای فعالان رسانه ای تبدیل کرده است.

جنگ غزه، مرگ‌بارترین جنگ تاریخ برای خبرنگاران

به گزارش تیتر نیوز گزارشی از پروژه هزینه های جنگ موسسه واتسون برای امور بین المللی و عمومی نشان می دهد که حملات رژیم صهیونیستی در جنگ غزه تاکنون جان ۲۳۲ خبرنگار را گرفته که به طور متوسط ۱۳ نفر در هفته محسوب می شود. این آمار جنگ غزه را به مرگبارترین جنگ تاریخ برای فعالان رسانه ای تبدیل کرده است. 

شبکه الجزیره با انتشار این مطلب نوشت: تعداد خبرنگارهایی که جان خود را در جنگ غزه از دست دادند از مجموع کشته شدگان این حرفه در دو جنگ جهانی جنگ ویتنام جنگ های یوگسلاوی و جنگ آمریکا در افغانستان بیشتر است. 

طبق گفته پروژه هزینه های جنگ این جنگ واقعا بدترین درگیری نظامی تاریخ برای خبرنگاران بوده است.

در این گزارش آمده است که مشخص نیست چند نفر از خبرنگاران فلسطینی در غزه به طور مستقیم مورد هدف حملات رژیم صهیونیستی قرار گرفته اند و «چند نفر از آنان صرفا مانند ده ها هزار غیرنظامی دیگر قربانی بمباران های اسرائیل شده اند.»

جان باختن خبرنگاران بر اثر حملات رژیم صهیونیستی به غزه

با این حال این گزارش به سازمان «گزارشگران بدون مرز» (مستقر در پاریس) استناد کرده که تا پایان سال ۲۰۲۴ ۳۵ مورد را ثبت کرده است که در آن ها ارتش اشغالگر احتمالا به دلیل فعالیت حرفه ای روزنامه نگاران آنان را هدف قرار داده و کشته است.

در میان این کشته شدگان حمزه الدحدوح خبرنگار الجزیره بود که در ۷ ژانویه ۲۰۲۴ بر اثر اصابت موشک به خودروی حامل او در جنوب غزه کشته شد. او پنجمین عضو از خانواده وائل الدحدوح رئیس دفتر الجزیره در غزه بود.

یکی دیگر از موارد اخیر «حسام شبات» خبرنگار الجزیره بود که در ۲۴ مارس طی یکی از حملات هوایی رژیم صهیونیستی که در آن خودروی او نیز هدف قرار گرفت جان خود را از دست داد.

جنگ غزه مرگ بارترین جنگ تاریخ برای خبرنگاران
“وائل الدحدوح” رئیس دفتر الجزیره در غزه دست “حمزه الدحدوح” فرزند خبرنگار خود را در دست گرفته است که در جنگ غزه جانش را از دست داد

ارتش رژیم صهیونیستی شبات را به عنوان یک عنصر مخفی حماس متهم کرد ادعایی که «کمیته حفاظت از روزنامه نگاران» (CPJ) می گوید این رژیم بارها بدون ارائه مدرک برای توجیه کشتن یا بدرفتاری با روزنامه نگاران فلسطینی مطرح کرده است. 

بر اساس گزارش پروژه هزینه های جنگ حملات به خبرنگارها در غزه که تقریبا هیچ خبرنگار خارجی اجازه ورود به آن را ندارد وضعیتی را بحرانی تر کرده است که در آن گزارشگران محلی که اغلب دستمزد کم و امکانات ناچیزی دارند با بیشترین خطرها مواجه هستند. 

در این گزارش آمده است: در سراسر جهان اقتصاد این حرفه خشونت جنگ و کارزارهای هماهنگ سانسور مناطق جنگی بیشتری را به گورستان خبری تبدیل کرده اند که غزه بارزترین نمونه آن است.
انتهای پیام