هاکوپیان: در مدیریت صنعت مُد کهنه هستیم / پاسخگوی نیاز جامعه باشیم

رئیس هیئت مدیره انجمن طراحان لباس و پارچه با تاکید بر اهمیت کم کردن فاصله دانشگاه و صنعت مد و لباس گفت: باید بدون خجالت بگوییم که در مدیریت کهنه هستیم و باید بر مبنای تحقیقات دانشگاهی مدیریت خود را به روزرسانی کنیم تا بتوانیم بهتر اهداف خود را در این زمینه دنبال کنیم.

هاکوپیان: در مدیریت صنعت مُد کهنه هستیم / پاسخگوی نیاز جامعه باشیم

به گزارش تیتر نیوز مراسم آیین بزرگداشت مقام روز معلم پیش از ظهر امروز – ۱۱ اردیبهشت ماه – در فرهنگستان هنر توسط انجمن طراحان لباس و پارچه برگزار شد. 

در ابتدای این مراسم سیامک ناظمی _ دبیر انجمن طراحان پارچه و لباس _ گفت: خداوند را شاکرم که در انجمنی فعال هستم که مقام استاد ارزش و جایگاه دارد. آقای هاکوپیان استاد بزرگ ما هستند ایشان همواره از اساتید خود یاد می کردند و همین موضوع را ما هم به عنوان شاگردان ایشان یاد گرفتیم که مقام استاد چه جایگاه والایی است و باید مورد احترام قرار گیرد. 

در ادامه رامین جوانرود _ رئیس هییت مدیره انجمن صنایع پوشاک ایران _ ادامه داد: در شرایطی زندگی می کنیم که آموزش و اساتیدی که در حوزه مد و لباس تلاش و فعالیت می کنند آنچنان که باید به جایگاهشان توجه و نگاه نشده است. 

او در ادامه به شکاف میان صنعت و دانشگاه اشاره کرد و افزود: امروز خیلی خوب است که آیین بزرگ داشت و ارج نهادن به این عزیزان برگزار شد. باید نقش این عزیزان در جای جای صنعت مد و لباس ارج نهاده شود و از انجمن طراحان پارچه و لباس بابت برگزاری این مراسم سپاسگزارم. 

در ادامه برنامه تقدیر و تشکر از اساتید قدیمی توسط سومبات هاکوپیان رامین جوانرود پروانه قاسمیان دکتر لطیفی و دکتر فربد صورت گرفت. دکتر پاک بین دکتر خوش نویسان دکتر مینو پدرام دکتر ایزدپناه دکتر حسام جلالی مهندس بی ریا فرنوش گنجی از جمله کسانی بودند که مورد تقدیر و تشکر قرار گرفتند. 

هر یک از افراد پس از دریافت تقدیرنامه دقایق کوتاهی صحبت و از قرار گرفتن در این جمع ابراز خوشحالی کردند. 

در ادامه استاد سومبات هاکوپیان _ رئیس هیئت مدیره انجمن طراحان لباس و پارچه _ با عرض تسلیت بابت حادثه انفجار بندر شهید رجایی در بندرعباس و یک دقیقه سکوت به احترام جانباختگان در سخنانی گفت: روز اول ماه مِی از گذشته به عنوان روز کارگر انتخاب شده است و یک روز پس از آن روز معلم است؛ بنابراین در کنار تبریک به اساتید به همه کارگران کشور نیز تبریک می گویم. 

او با اشاره به تلاقی این دو مناسبت اظهار کرد: کنار هم قرار گرفتن روز معلم و روز کارگر نشان داد قرار گرفتن علم و عمل کنار یکدیگر بسیار با اهمیت است. 

او افزود: تکنولوژی بخش بزرگی از هنر – صنعت مد و لباس است اما وقتی از تکنولوژی صحبت می کنیم باید بدانیم که استفاده درست از آن بدون نیروی انسانی فعال و آموزش دیده امکان پذیر نیست. در این بین نباید فراموش کنیم که تربیت نیروی انسانی ورزیده نیز  بخشی از زحمات استادان است. تکنولوژی بدون آموزش و نیروی انسانی کار نمی کند؛ بنابراین این روز بسیار بزرگ است که علم و عمل در کنار هم ارج نهاده شود. 

هاکوپیان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بحثی که میان دانشگاه و صنعت وجود دارد اظهار کرد: پیشنهادم این است که گفت وگوها در سطح کنفرانس ها باقی نماند؛ بلکه جمع هایی شکل گیرد که به شکل سازمان یافته بحث جریان یابد چون در بخش های مختلفی از حوزه مد و لباس اساتید فعال هستند. 

این کارآفرین حوزه مد و لباس تاکید کرد: در بخش مدیریت دانشگاه با صنعت فاصله گرفته است و این امر هم طبیعی است؛ چرا که تفکر جدیدی شکل گرفته است و نسل جدید خواسته هایی دارند که ما از آن آگاه نیستیم. پس دانشگاه ها باید آموزش هایشان بر مبنای تغییرات ایجاد شده به روز شود. 

او ادامه داد: مدیریت ها در واحدهای تولیدی مد و لباس مشکل دارند چون دانش ما کهنه شده است و نیاز داریم دانشگاه ها با تحقیق و پژوهش این فاصله را  کمتر کنند. نباید خجالت بکشیم من به جرات می گویم در مدیریت کهنه هستیم و نیاز به تحقیقات دانشگاهی داریم چون اگر مدیریت درست نشود مشکلاتی رخ می دهد و حتی دستاوردها کمرنگ می شود. باید گروه های مختلف در رشته های طراحی مدیریت و اقتصاد تشکیل شود و در حوزه مد و لباس با جهان ارتباط بگیریم.

او افزود: صنعت پوشاک کشور به جز زمان صفویه هرگز به این مرحله ای که امروز آن را تجربه می کنیم نرسیده بود؛ بنابراین صنعت ما به موقعیت خوبی دست یافته است اما اگر مدیریت درست و حمایت علمی کنار آن قرار نگیرد و نیروی آموزش دیده نداشته باشیم ممکن است همه دستاوردها را از دست بدهیم.

هاکوپیان در پایان بیان کرد: سالیان قبل با وزارت صمت چالش هایی داشتیم بر این مبنا که افرادی معتقد بودند ایران قرار نیست تولید کننده باشد آن روز افرادی ایستادگی کرند و ثابت کردند ایران می تواند تولیدکننده باشد. امروز صداهایی از بخش هایی می شنوم ولی باید تاکید کنم ما به عنوان کشوری با ۹۰ میلیون جمعیت نمی توانیم با کارهای خدماتیِ صرف به توسعه برسیم.  پس باید دنبال تولید با بهره وری بالا و پاسخگوی نیاز جامعه باشیم. در این زمینه نیاز به تهیه خوراک عملی از سوی دانشگاه ها داریم.

 انتهای پیام