کشف ابزارهای پارینه سنگی در سواحل مکران

گروهی از باستان شناسان ایرانی دست ساخته های سنگی از دوران پارینه سنگی در سواحل مکران در استان سیستان و بلوچستان را کشف کردند.
به گزارش تیتر نیوز مرتضی حصاری که سرپرستی هیأت پژوهش های باستان شناسی در سواحل مکران را به عهده داشت درباره این اکتشاف توضیح داد: این یافته ها شامل ابزارهای سنگی است که در چند نقطه در حد فاصله رشته کوه کوپال و ساحل مکران کشف شده اند. این دست ساخته های سنگی شامل قلوه سنگ های بزرگ با آثار تراش در یک یا چند لبه و همچنین تراشه های بزرگ هستند.
این باستان شناس افزود: این یافته های جدید از اهمیت زیادی برخوردارند؛ زیرا تا پیش از این اطلاعات ما از استقرارهای پارینه سنگی سواحل مکران تنها محدود به چند یافته بود که در دهه ۱۳۵۰ توسط ویتا فینزی در کنارک و سدیچ کشف شدند و به دوره های پارینه سنگی میانه و اواخر پارینه سنگی مربوط بودند. اما یافته جدید می تواند اطلاعات مهمی درباره استقرارهای دوره پارینه سنگی قدیم در این منطقه مهم بدهد که به نظر بسیاری از باستان شناسان در مسیر پراکنش گروه های پارینه سنگی قدیم به جنوب و شرق آسیا بوده است.
او اظهارکرد: این یافته ها در چارچوب پژوهش های در حال انجام شامل گمانه زنی به منظور تعیین حریم و کاوش محوطه کوپال در حال انجام است. این کاوش و بررسی در محدوده آن انجام شده است که از طرح های پژوهشی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری محسوب می شود.
سرپرست هیأت باستان شناسی در سواحل مکران گفت: محوطه کوپال در جنوب کوه کوپال در کنار جاده چابهار به بریس در شهرستان دشتیاری قرار دارد. در گمانه زنی ها این محوطه آثاری از دوره های مفرغ ساسانی و اشکانی یافت شده است که در گزارش های بعدی اطلاعات تکمیلی خبررسانی خواهد شد.
حصاری به همکاری همه جانبه فرمانداری شهرستان دشتیاری به ویژه عبدالعزیز میایی فرماندار این شهرستان و اداره میراث فرهنگی چابهار اشاره کرد و افزود: امیدواریم در آینده بتواند در این چارچوب همکاری نمایشگاهی از یافته های اخیر را در شهرستان با همکاری اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان برگزار کند.
انتهای پیام