به یاد دو شهید جهاد دانشگاهی
شالوده و مفهوم جهاد در جهاددانشگاهی و پیوند همواره آن با آرمانها و ارزشهای انقلابی سبب شد این نهاد انقلابی، با نگاهی وظیفه گرایانه در سطوح مختلف عرصه دفاع و حفظ ارزشهای انقلاب و تقویت و تحکیم بنیه دفاعی کشور حضور یابد.
به گزارش تیتر نیوز، در طول هشت سال جنگ تحمیلی، مفهوم جهاد انقلابی در جهاد ایثار و ایستادگی، جهاد مقاومت، جهاد علمی و مفاهیم دیگری ازایندست متجلی و سبب شد نهادهای انقلابی دوشادوش دیگر نهادهای مستقیم درگیر در جنگ به خدمت و ایستادگی بپردازند. جهاد دانشگاهی نیز که حلقه وصل فرهنگ انقلابی و دانشگاه بود، سهم خود را ادا کرد و در این عرصه حضور یافت و توانست با تلاشی بیوقفه به نتایج چشمگیری دست یابد.
شالوده و مفهوم جهاد در جهاددانشگاهی و پیوند همواره آن با آرمانها و ارزشهای انقلابی سبب شد این نهاد انقلابی، با نگاهی وظیفه گرایانه در سطوح مختلف عرصه دفاع و حفظ ارزشهای انقلاب و تقویت و تحکیم بنیه دفاعی کشور حضور یابد. این نهاد در طول سالها فعالیت خود شهدایی را تقدیم کرده است که در این گزارش در آستانه تاسیس جهاد دانشگاهی به مرور زندگی نامه دو تن شهدای این نهاد می پردازیم.
شهید حسین شیرین سرند
حسین شیرین سرند متولد سال ۱۳۴۴ در شهرستان هریس بود. رشته تحصیلی او مهندسی عمران- آب بود. در سال ۱۳۶۴ وارد دانشگاه شد.بیشک آنان که با کسب حلال و سختیهای فراوان زندگی میکنند، حضور جلوههای خدایی را در زندگی دنیایی خود مشاهده مینمایند و حیات حضور شهدا گرانقدر اسلام قبل از شهادت از همین جلوههای خدایی است.
شیرین سرند دوران تحصیلی خود را در تبریز سپری کرد. نبوغ و استعدادهای بالقوه وی از همان اوایل خردسالی، در زمینههای علمی و اعتقادی مشهود بود که با گذشت زمان و نزدیکی به مرحله بلوغ جسمی و عقلی به فعلیت خود رسید. همان نبوغ و استعداد و شور و شوق انقلابی ین مرد خدایی برخلاف انتظارات در دوران تحصیلات راهنمایی ظاهر شد و در دوران دبیرستان این نبوغ ظاهرتر و برجستهتر گردیدد. در طول چهار سال در همه کلاسها رتبه اول یا دوم را در مدرسه به خود اختصاص داد.
دفاع از اصول انقلاب اسلامی ویژگی روحی این شهید بود که متعاقب هر اتفاق و رخدادی در انقلاب حساسیت خود را به نوعی در فعالیتها و صحبتها بروز میداد در سال ۵۹ پدر خود را از دست داده و مجبور میشود برای ادامه تحصیل و کمک به خانواده کارگری کند.
در سال ۶۴ تحصیلات عالی خود را در رشته عمران شروع و همزمان با آن تشکیل خانواده میدهد و چون به دلیل بیماری مادرشان نتوانستند در جبههها حضور یابند لاجرم با ورود به دانشگاه از فرصت استفاده کرده و در سنگری دیگر در کارگاه تولید خمپاره مشغول شد و همانجا هم به شهادت رسید.
شهید بیاضعلی اسدیفرد
وی سال ۱۳۲۹ در یکی از محلات قدیمی شهر تبریز در خانواده کم درآمد متولد شد. دوران کودکی را به تحصیل در مدارس ابنسینا و رازی گذارند. به علت عدم بضاعت مالی و زمینگیر شدن پدرپیرش، علیرغم میل باطنی و استعداد خویش نتوانست بیش از کلاس نهم نظام قدیم ادامه تحصیل بدهد و به دنبال معاش به استخدام نیروی هوایی درآمد.
پس از یک سال و اندی از استخدام نیروی هوایی خارج و خدمت سربازی خود را در لباس چتربازی در هوابرد شیراز به پایان رساند.
سالهای پس از خاتمه خدمت را در حرفههای مختلف مشغول کار سپری کرد و بالاخره در سال ۱۳۵۳ به استخدام دانشگاه درآمد و همزمان با آن به ادامه تحصیل پرداخت و پس از اخذ دیپلم با پست تکنیسین در دانشکده تکنولوژی اشتغال ورزید.
انتهای پیام