کاهش مرگ ومیر حوادث ترافیکی در دستور کار شورای عالی سلامت و امنیت غذایی

کاهش مرگ‌ومیر حوادث ترافیکی در دستور کار شورای عالی سلامت و امنیت غذایی

مشاور وزیر و رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با بیان اینکه کاهش مرگ ومیر حوادث ترافیکی در دستور کار قرار گرفته گفت: مصوبات کاهش مرگ ومیر حوادث ترافیکی در جلسه آینده شورای عالی سلامت و امنیت غذایی بررسی می شود.

به گزارش تیتر نیوز دکتر حسن امامی رضوی در نشست خبری که امروز یکشنبه ۲۳ دی ماه برگزار شد اظهار کرد: ریاست دبیرخانه شورای عالی سلامت بر عهده رئیس جمهور است. حدود ۲۰ سال از زمان تشکیل دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در کشور می گذرد اما نکته آن است که شورای عالی سلامت و امنیت غذایی توسط دکتر پزشکیان ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه تمام سیاست ها می بایست از پیوست سلامت برخوردار باشد گفت: این روزها گفته می شود که تمام سیاست ها می بایست از پیوست سلامت برخوردار باشد. مفهوم سلامت در سیاست ها در اسناد بالادستی آمده است. با توجه به اینکه تمام سیاست های کشور می بایست از پیوست سلامت برخوردار باشند سیاست های اتخاذ شده می بایست در جهت رفاه زندگی بهتر مردم باشد و سلامت بیشتر مردم را نظاره گر باشیم. 

مشاور وزیر بهداشت درباره برنامه های آینده شورای عالی سلامت گفت: حسب دستور رئیس جمهور و مقام عالی وزارت برنامه ای به منظور کاهش مرگ ومیر حوادث ترافیکی درنظر گرفته ایم. مصوبات کاهش میزان مرگ ومیر حوادث ترافیکی به زودی آماده می شود و براساس پیش بینی های انجام شده موضوع کاهش مرگ ومیر حوادث ترافیکی در جلسه آتی شورای عالی سلامت و امنیت غذایی که طی یک ماه آینده برگزار می شود مورد بررسی قرار می گیرد. 

وی با بیان اینکه نخستین اجلاس حضوری روسای دانشگاه های علوم پزشکی پزشکی در هفته جاری برگزار شد توضیح داد: مقام عالی وزارت در نشست روسای دانشگاه های علوم پزشکی مطرح کرد که برنامه مراقیت از مردم در سفرهای نوروزی با شدت بیشتری در کانون توجه قرار گیرد و برای تحقق و اجرای این موضوع برنامه ریزی های لازم در حال اجرا است. 

امامی رضوی ادامه داد: برنامه مراقیت از مردم در سفرهای نوروزی با همکاری سایر دستگاه های کشور به طور جدی انجام می شود. شورای عالی سلامت و امنیت غذایی وظایفی برای وزارت بهداشت وزارت رفاه فراجا در نظر گرفته است.

مشاور وزیر بهداشت درباره مصوبات سال گذشته دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی اظهار کرد: سند امنیت غذایی در شورای عالی سلامت به تصویب رسیده و همچنین سند دانش بینان امنیت غذایی نیز در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید. سند امنیت غذاییبخشی از سند دانش بنیان امنیت غذایی را تنفیذ کرده است. 

وی با بیان اینکه رسانه ها اجرای سند امنیت غذایی را مطالبه می کنند خاطرنشان کرد: اجرای سند امنیت غذایی از وظایف اصلی دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی به حساب می آید. با توجه به اینکه دولت چهاردهم مدیریت اجرایی امور کشور را برعهده دارد کمیسیون های مربوطه می بایست تجدید حکم خود را دریافت کرده و اجرای سند امنیت غذایی را پیگیری کنند. 

مشاور وزیر بهداشت گفت: سند امنیت غذایی بسیار گسترده است و از مزرعه تا سفره را دربرمی گیرد و بخش عمده ای از اجرای این سند برعهده وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت است. همچنین وزارت بهداشت نیز به عنوان ناظر بر چگونگی اجرای این سند نیز وظایفی برعهده دارد. 

وی درباره وضع مالیات بر کالاهای آسیب رسان توضیح داد: موضوع مالیات بر کالاهای آسیب رسان را در دستور کار خود قرار داده ایم. براساس قانون بودجه ۱۴۰۴ حداقل مالیات کالاهای آسیب رسان حداقل ۲ درصد است و حداکثر مالیات کالاهای از این دست نیز ۱۰ درصد لحاظ شده است. پیش از این مالیات بر کالاهای آسیب رسان «تا ۱۰ درصد» درنظر گرفته شده بود و با توجه به اینکه لفظ تا ۱۰ درصد در آیین نامه ها آمده بود گاهی اوقات مالیات برای کالاهای آسیب رسان درنظر گرفته نمی شد. 

امامی رضوی گفت: مالیات کالاهای آسیب رسان می بایست در اختیار وزارت بهداشت قرار گیرد تا برای امور سلامت صرف شود. نکته مهم و اساسی این است که در زمینه کاهش مصرف کالاهای آسیب رسان می بایست فرهنگ سازی کرد.

ادامه دارد….