🔥 بررسی توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور در نمایشگاه قرآن
نشست کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور با حضور محمد جواد هراتی، قائم مقام وزیر علوم و رئیس مرکز توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی و رئیس کمیسیون در غرفه شورای توسعه فرهنگ قرآنی امروز جمعه ۲۵ فروردین برگزار شد.
به گزارش تیتر نیوز، نشست کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور با حضور محمد جواد هراتی قائم مقام وزیر علوم و رئیس مرکز توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی و رئیس کمیسیون در غرفه شورای توسعه فرهنگ قرآنی امروز جمعه ۲۵ فروردینماه برگزار شد.
هراتی در این نشست عنوان کرد: شورای توسعه سال ۸۸ با هدف تقسیم کار ملی در حوزه قرآنی شکل گرفت و از آن سال سه کمیسیون عمده دارد که وظایف اصلی مربوط به شورا را داراست.
وی ادامه داد: وزارت علوم و بهداشت متولی کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی هستند. این کمیسیون عمده سیاستگذاری در حوزه آموزش عالی قرآن و پژوهش را در بردارد.
هراتی ادامه داد: تربیت نیروهای متخصص در حوزه قرآن و تبلیغ و ترویج با سیاستهای مختلف از جمله برنامههای این کمیسیون است. تربیت معلم از شیوههای مختلف بیان میشود.
رئیس مرکز توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی افزود: از سال نود کمیسیون آموزش عالی آغاز شد تا اینکه سال ۹۸ براساس فعالیتها و اقدامات سند راهبرد پژوهش و آموزش مصوب در شورای توسعه را انجام دهد. در دولت سیزدهم عزم جدی برای اجرایی سازی این سند وجود دارد و با روی کار آمدن وزیر علوم موضوع اجرایی سازی سند در دستور کار قرار گرفت.
وی گفت: در این سند یکی از محورهایی که در چشم انداز و اهداف و اقدامات سند مورد تاکید واقع شده علوم انسانی قرآن بنیان است. تا به امروز که براساس سند فعالیتهایی که انجام شده و در دو سال گذشته سرعت خوبی اجرای این سند به خودش گرفته است.
هراتی با اشاره اینکه در سه محور اساسی این کمیسیون تشریح میشود، اضافه کرد: نخستین محور آموزش عالی قرآن است که یک بحث رشتههای قرآنی و مورد نیاز را داریم. رشتههای مورد نیاز را برای مجموعه دانشگاهی که ضرورت دارد ایجاد کرده آن را مصوب و تدوین کردیم. به عنوان مثال رشته علوم قرآن و حدیث تغییر کرده و رشته معارف قرآنی در سطح ارشد تدوین شده است و در مدل آمایشی به دانشگاه های مختلفی ارائه دادیم. رشته دیگر تربیت مربی قرآن کودک است. در حوزه کودک اقدامات و تفاهماتی صورت گرفته تا در آموزش و پرورش بتوانند استخدام شوند.
وی با اعلام اینکه در بحث پژوهشی نیز فعالیتهایی داریم، ادامه داد: در خصوص مقطع ابتدایی فعالیت میکنیم تا کودکان را با زبان خودشان با مفاهیم قرآنی آشنا کنیم. دو رشته قرآن و هنر، قرآن و رسانه را در حال راهاندازی هستیم. تمرکز ما روی تربیت معلمانی است که از خردسالی کودک را با قرآن آشنا کند.
هراتی عنوان کرد: آیین نامه نهاد قرآنی را در دستور کار قرار دادیم. طبق این آییننامه دانشجویان رشتههای دیگر بیست واحد قرآنی را میگیرند و با آن آشنا میشوند. این امر در دانشگاه خواجه نصیر برپا شد که برای دانشجویان مدرک و کارنامه صادر میشود. در بحث آیین نامه ارتقا اگر فردی در این حوزه کاری کرد و فعالیتی داشت به ارتقایش کمک خواهد کرد.
قائم مقام وزیر علوم اعلام کرد: در حوزه پژوهش ماموریت گرا کردن پژوهشگاه های علوم انسانی نیز در دستور کار قرار دارد. این پژوهشگاه ها از ظرفیت و بودجه خوبی برخوردارند. ما برای دوازده پژوهشگاهی که داریم سیاست گذاری کرده و به آنها ماموریت می دهیم.این امر وظیفه وزرات علوم است.
در حوزه علوم انسانی ما ماموریت خاصی را برای پژوهشگاه ها تقسیم میکنیم.تا بخشی از فعالیتهای پژوهشگاهها، حول محور قرآنی باشد.
وی ادامه داد:اعتبار سنجی و مجوز به نشریات قرآنی از دیگر فعالیتهای این کمیسیون است. این نشریات علمی جایگاه علمی دارند درخواست به این کمیسیون داده و مجوز میگیرند. ما در این کمیسیون به دنبال توسعه این نشریات هستیم. تمرکزمان به نشریات قرآنی با زبان غیر فارسی است . سه زبان انگلیسی و یک نشریه عربی تا کنون موافقت کردیم. دو نشریه انگلیسی و عربی از سوی جامعه المصطفی، یک نشریه متعلق به پژوهشکده اعجاز دانشکده شهید بهشتی، و یک نشریه نیز متعلق به پژوهشگاه علوم انسانی دفتر تبلیغات اسلامی است.
قائم مقام وزیر علوم با تاکید براینکه با نشریه ها ابزار برای نظام سازی قرآنی استفاده می شود گفت: قطب های علمی از شهریور سال گذشته به این کمیسیون واگذار شده و این کمیسیون یک وزاتخانه کوچک شده است. کسی که بتواند مجوز قطب علمی را بگیرد مزایایی دارد و این مجوز قطب به کمیسیون توسعه آموزش و پژوهش اختیار داده است.
وی ادامه داد: اسلامی سازی علوم انسانی از دی ماه ۱۴۰۰ آغاز شد و مصوباتش در کمیسیون و شورا هم آمد. سیاست گذاری برای علوم انسانی به این مجموعه واگذار شده است. در حوزه علوم انسانی مبحث آیین نامه ارتقا، توسعه و برنامه ریزی علوم انسانی را شامل می شود. طبیعتا از وزارت علوم، اسلامی سازی علوم انسانی مدنظر است تا تحول در اساتید و متون سرفصل ها رقم بخورد و همین امر به تحول دردانشجو و علوم انسانی منجر شود. تحول علوم انسانی را باید از اساتید و مدیریت اصحاب علوم انسانی پیگیری کرد. اساتید باید کرسی نظریه پردازی داشته باشند. سیاست وزارت علوم این است که تک بعدی نگاه نکند و همه جانبه به آن بنگرد.
یادآور میشود، سیامین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم امروز جمعه ۲۵ فروردین با شعار «میخوانمت» در مصلی امام خمینی (ره) تهران به کار خود پایان خواهد داد. زمان بازدید از این نمایشگاه در روز پایانی ساعت ۱۴ تا ٢۴ خواهد بود.
انتهای پیام