مرگ داوطلب آموزش‌ندیده

مرگ داوطلب آموزش‌ندیده
آفتاب نیوز:

اخبار امداد تانکر آب در کانال های تلگرامی میمینی نیوز که باز می کنید منتشر می شود. یک آب انبار با نصب بنر که از طرف نماینده محترم مردم به اهالی یک روستا هدیه می شود. چنین اقدامات و اتفاقاتی در ایران چند ماه مانده به انتخابات مجلس رایج است. در پایان سال یک انتخابات دیگر برای نمایندگی در مجلس نمایندگان برگزار می شود و به تدریج به نمایندگان مردم یادآوری می شود که در حوزه های انتخابیه آنها نیازهایی وجود دارد و این گونه اقدامات تبلیغاتی بسیار فشرده ادامه دارد. اما در حالی که یکی از نمایندگان مجلس قصد داشت با دادن یک تانکر آب به رای دهندگان خود روحیه دهد، مردی 47 ساله، پدر یک خانواده و کشاورز کشاورزی بر اثر آتش سوزی جان باخت. او از آتش غافلگیر نشد، اما خودش داوطلبانه برای مهار آتش دوید و در آتش گرفتار شد. در استانی که آتش سوزی در فصل بهار و تابستان یکی از بزرگترین تهدیدها محسوب می شود و کمترین انتظار این است که یا به ساکنان آموزش داده شود یا کپسول آتش نشانی در دسترس باشد، اما صحبت از چنین مطالباتی که تانکر آب یک دستاورد محسوب می شود، وجود ندارد. بسیاری از آنها. اعراب محلی

یعقوب حسن پور جاودانه می ماند

رسانه های محلی مسانی نوشت: یعقوب حسن پور 47 ساله اهل روستای جمال کار بر اثر آتش سوزی در محور ماهور به ملاتی ساعت 19:30 در محور زربند حوالی این روستا جان باخت. متولد شد، نفس کشید این رسانه تاریکی هوا و سقوط از ارتفاع در جریان اطفای حریق را دلیل درگذشت مرحوم یعقوبی عنوان کرد. حسین یعقوبی اولین کسی نیست که به این شکل کشته می شود، نزدیک به ده سال از زاگرس می گذرد. مراتع به دلیل خشکسالی در معرض خطر آتش سوزی گسترده قرار دارند و با وجود گسترش این آتش سوزی، اقدامات لازم برای جلوگیری از این آتش سوزی که خسارات کمتری و سریع داشته است، انجام نشده است. توقف مرگ و میر داوطلبان در واکنش به سیروس گرجی زاده رئیس محور ملاتی در گفتگو با رسانه های محلی گفت: شادروان حسن پور نیروی داوطلب معروف در حال اطفاء حریق در این روستا است که بر اثر تصادف در آن زمان جان باخت. رئیس منابع طبیعی شهرستان موسنی به خبرنگار آنلاین تیتر نیوز گفت: شب گذشته تلاش ها برای تامین جهیزیه متوفی در چارچوب مراحل اداری آغاز شد و همچنین در قالب بیمه حوادث برای رفع مشکلات تلاش شود. ما تا حصول نتیجه نهایی ادامه خواهیم داد.»

آتش سوزی یکی از بزرگترین بلایای استان فارس است

این روزها شنیدن اخبار آتش سوزی جنگل های زاگرس و هیرکانی در فصل بهار و تابستان عادی به نظر می رسد. حداقل باید خودمان را آماده کنیم تا اخبار آتش سوزی جنگل ها و مراتع ایران را رسانه ای کنیم از پیرانشا به مراتع خوزستان. اخباری مانند آمار حوادث رانندگی، آلودگی هوا و بحران آب در ایران به مرز بی کفایتی رسیده است و در کسانی که مسئولیت کمی دارند احساس مسئولیت می کند. در حال حاضر می توان گفت که خطر آتش سوزی یکی از بزرگترین تهدیدات مناطق غرب و مرکز ایران در فصل تابستان است، اما برای این تهدید چه تدابیری اندیشیده شده است؟ آیا داوطلبان آموزش دیده اند؟ آیا امکانات آتش نشانی در اختیار روستاییان است؟ فقط می بینیم که با هر آتش سوزی بزرگ، تبلیغاتی برای جلب کمک های مردمی منتشر می شود و حضور داوطلبان آموزش ندیده ممکن است منجر به حوادث تلخی مانند مرگ یعقوب حسین پور شود. درک آن سخت نیست. الگوهای بارندگی نشان می دهد که مراتع ایران در فصل تابستان مستعد آتش سوزی های بزرگ هستند. همچنین دمای بالای تابستان احتمال آتش سوزی را افزایش می دهد. زیرا هر درجه افزایش دما باعث افزایش 17 درصدی نیاز آبی می شود که با توجه به شرایط اقلیمی نیمه خشک در برخی نقاط این استان شرایط را حساس تر می کند. در چنین شرایطی چه تدابیری برای جلوگیری از آتش سوزی در منطقه وسیعی از ایران اندیشیده شده است؟ در مقابل افزایش آتش سوزی در ایران، دستگاه های مسئول چندین بار از نبود قدرت مهار آتش شکایت کرده اند. استفاده از پهپادها و همچنین سیستم های نظارتی می تواند محل وقوع آتش سوزی را خیلی زود اعلام کند و بنابراین می توان آن را خیلی زودتر از آتش سوزی کنترل کرد.

عدم حمایت از خانواده های داوطلبان

نیروی انسانی و امکانات دو چالش عمده در کنترل آتش سوزی جنگل ها و مراتع در ایران است. بنابراین در صورت هشدار آتش سوزی گسترده در منطقه ای از ایران، بلافاصله از مردم درخواست می شود تا به تیم های امدادی بپیوندند. اما یک نیروی داوطلب آموزش ندیده و فاقد تجهیزات در برابر حجم زیاد آتش چه می تواند بکند؟ در کنار وظیفه آموزش داوطلبان، نهادهای مسئول باید حداقل به آنها کمک کنند. این کاری است که انجام نشده و طبیعتا در تضعیف اعتماد عمومی موثر است. عدم حمایت از خانواده های داوطلبان کشته شده ممکن است تمایل افراد به داوطلب شدن را کاهش دهد.

از سوی دیگر پیش بینی می شود با توجه به پیش بینی ها درباره احتمال وقوع آتش سوزی های گسترده، تمهیدات لازم برای مهار آنها در کشور فراهم شود. اردیبهشت ماه سال جاری خبرگزاری آنلاین تیتر نیوز از مرکز مدیریت بحران استان فارس گزارش داد: دستگاه های اجرایی از جمله منابع طبیعی، محیط زیست و جهاد کشاورزی برای مقابله با آتش سوزی احتمالی در تاریکی قرار دارند. ماه گذشته جلسه مشترکی با حضور شهرداران و دادستان های کل استان برگزار و مقرر شد آمادگی کامل در این زمینه در کل استان وجود داشته باشد.

اما شاهدیم که با وجود اعلام وضعیت اضطراری در این استان همچنان نابسامانی در منطقه وجود دارد. همچنین در بهار سال قبل از تابستان گرم و طولانی است.