علت سنگینی معده بعد از غذا
تاحالا برای شما هم اتفاق افتاده است که بعد از خوردن یکی از وعدههای غذایی احساس سنگینی و بی حالی کنید؟ این حالت نشانهای از یک ناهماهنگی در دستگاه گوارش است به نوعی که با هضم نشدن صحیح و به موقع غذا مانع از دفع طبیعی ان میشود. سنگینی بعد از غذا
دستگاه گوارش از دیدگاه طب سنتی، به عنوان عضو بسیار مهمی در نظر گرفته میشود، در این رابطه دستیار تخصصی طب سنتی اظهار داشت:مهمترین ورودی و خروجی بدن در این بخش است؛ اما تأثیر مزاج بر این سیستم، بسیار در تشخیص اهمیت دارد. به گفته وی رفتارهای گوارشی مهم شامل قدرت هضم، اشتها، یبوست و لینت مزاج و کیفیت مواد دفعی است. هر چه حرارت مزاج بیشتر باشد، قاعدتاً قدرت هضم بیشتر خواهد شد. این دستیار تخصصی طب سنتی اضافه کرد:اصولاً پدیده هضم، با احساس سبکی ناحیه سر دل یا زیر جناغ همراه است و فرد احساس راحتی یا سبکی میکند. البته به شرط به آنکه غذا نیز معتدل، غلیظ و سخت الهضم نباشد.
سردی مزاج علاوه بر آنکه موجب کندی هضم و احساس ثقل یا سنگینی پس از خوردن غذا است، در موارد تشدید سردی و بیماری؛ فرد تا مدتهای طولانی، حتی میتواند ۸ ساعت پس از خوردن غذا احساس سنگینی داشته باشد.
وی افزود:از نقطه نظر گوارشی، «خشکی» با یبوست و «رطوبت با لینت یا نرمی» مدفوع بروز میکند. «حرارت» (در صورت افزایش) موجب خشکی میشود و اگر با خشکی همراه شود (چنانچه در افراد صفراوی دیده میشود) استعداد به یبوست را بیشتر خواهد کرد و برودت یا سردی عکس حرارت عمل میکند. یک دستیار تخصصی طب سنتی خاطرنشان کرد:یبوست به عنوان «اُم الأمراض» در طب سنتی تلقی شده است. دفع طبیعی آدمی باید نیم تا یک ساعت پس از هر وعده غذایی به صورت نرم و بی مشکل صورت پذیرد و اگر هر کدام از این سه حالت نباشد، فرد یبوست دارد.