۴ کاروانسرا‌های تاریخی خراسان جنوبی در یونسکو به ثبت جهانی رسید

در چهل و پنجمین نشست کمیته میراث‌جهانی یونسکو که در ریاض عربستان برگزار شد، پرونده «کاروانسرا‌های ایران» تأیید شد و به ثبت رسید.

به گزارش خبرنگار حوزه میراث فرهنگی خبرگزاری تیتر نیوز از خراسان جنوبی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گفت: مجموعه کاروانسرا‌های ده محمد، خان، چهل پایه و سرایان به همراه ۵۰ کاروانسرای دیگر کشور در قالب پرونده «کاروانسرا‌های ایران»  تأیید شد و در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسید.

 

شاهوردی افزود: در چهل و پنجمین نشست کمیته میراث‌جهانی یونسکو که در ریاض عربستان برگزار شد، پرونده «کاروانسرا‌های ایران» تأیید شد و به ثبت رسید.

 

کاروانسرای خان در مسیر جاده قدیم طبس به یزد واقع شده و مربوط به دوره قاجاریه است. این اثر تاریخی شامل هشتی ورودی، حیاط، اصطبل و حجره هائی در اطراف حیاط شاه نشین و همچنین بادگیر است و تزئینات آجری و بادگیر بسیار زیبا و چشم نوازی دارد.

 

 رباط ده محمد مربوط به دوره قاجار و در ۷۰ کیلومتری شمال طبس، در مسیر بشرویه به طبس واقع شده است. 

این رباط با مصالح سنگ و ساروج، دارای اسطبل و شاه نشین است و اطراف آن رواق‌هایی برای استراحت کاروان‌ها احداث شده است. 

 

رباط چهل پایه در درون دره‌ای به همین نام و در نزدیکی روستای نایبند و در مسیر جاده کرمان به دیهوک قرار دارد.

زیارت‌کنندگان استان‌های جنوبی ایران که به زیارت بارگاه مطهر امام رضا (ع) در مشهد می‌رفتند از کاروان‌سرای چهل‌پایه می‌گذشتند.

 

کاروانسرای سرایان با قدمتی مربوط به دوره صفوی، در میدان کوثر این شهر واقع شده وبه رباط شاه عباسی نیز مشهور است.

این کارونسرا محوطه‌های معماری مختلفی از جمله سردر ورودی، صحن، حجره‌های متعدد، ایوان، انبار، فضای خدمات و اصطبل شتران دارد که امروزه به موزه مبدل شده است.

 

انتهای پیام

خبرنگار:مرضیه شهریاری






آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف