شکست چین برگ برنده اسپیسایکس شد
شرکت فضایی اسپیسایکس از شکست چین در پرتاب ماهواره ارتباطی اندونزی به منظور تثبیت برنامه خود برای افزایش حضور فضایی در منطقه و تصاحب بازار آسیای جنوبی بهرهبرداری کرد.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، هنگامی که یک موشک چینی اندکی پس از پرتاب در آوریل ۲۰۲۰ دچار نقص شد و ماهواره ۲۲۰ میلیون دلاری اندونزی را منهدم کرد، ضربهای بزرگ به تلاشهای مجمع الجزایر برای تقویت شبکههای ارتباطی آن بود، اما فرصتی را برای ایلان ماسک، مالک شرکت فضایی اسپیسایکس فراهم کرد.
ماسک، مالک موفقترین شرکت پرتابگر موشک جهان از شکست بر شرکت دولتی چین به عنوان شرکت منتخب جاکارتا برای ارسال ماهواره به فضا استفاده کرد تا از این شکست به نفع خود استفاده کند.
پیمانکار چینی از اندونزی به عنوان صاحب یکی از بزرگترین اقتصادهای آسیای جنوب شرقی و بازار فراهم رشد فضایی با تامین مالی مناسب، وعدههای حمایت گسترده از جاهطلبیهای فضایی و برنامه ژئوپلیتیک پکن استقبال کرده بود.
یک مقام ارشد دولتی و دو مقام صنعتی در جاکارتا که با این موضوع آشنا هستند به رویترز شرح دادهاند که این نقص نقطه عطفی برای اندونزی است تا از پیمانکاران فضایی چینی به نفع شرکتهای متعلق به ماسک فاصله بگیرد و این روند منجر به این موضوع شد که شرکت فضایی اسپیسایکس که قبلاً برتری خود را در صنعت فضاپیمایی نشان داده بود، به دلیل شکست موفقیتآمیز شرکت چینی در حمل ماهواره اندونزی ارتقاء یابد.
موشک چینی «لونچزا یوی»، که در حال پرتاب ماهواره نظامی به مدار بود، به شدت آتش گرفت و به سمت زمین سقوط کرد. اثرات این حادثه منجر بر به مخاطره افتادن امنیت فضایی و افزایش واکنشها شد.
اما این حادثه تاثیر مستقیمی بر فرصتهای اسپیسایکس در اندونزی داشت. در واکنش به این شکست، شرکت فضایی ایلان ماسک، برنامه خود را برای افزایش حضور فضایی در منطقه افزایش داد. اسپیسایکس، که قبلاً توانسته بود قراردادهایی با اندونزی امضا کند، اکنون بیشتر بازار فضایی این کشور را به خود اختصاص داده است.
این مسئله نشان از اهمیت رقابت در حوزه فضایی دارد و اثراتی که حوادث ناخوشایند در این حوزه میتوانند داشته باشند. اسپیسایکس با تکیه بر فناوریهای خود و استراتژیهای بازار فضایی، توانسته است از این حوادث برای افزایش موقعیت خود بهره ببرد و جای خود را در صنعت فضایی تثبیت کند.