آمادهباش کادر درمان برای چهارشنبه سوری
سعید کریمی درباره اقدامات چهارشنبه گذشته این معاونت وزارت بهداشت افزود: در این راستا در تمامی بیمارستان های مهم کشور پزشک و دستیار پزشکی وجود دارد و مراکز در امر انتقال بیماران فعال هستند. یک بیمارستان به بیمارستان دیگر.
وی ادامه داد: چهارشنبه سال گذشته جشنی باستانی است که باید با شادی برگزار شود، اما آتش سوزی و انفجارهایی که در سال های اخیر افزایش یافته، برای ما بلاهایی ایجاد می کند. هر ساله آسیب های چشمی، دستی و سوختگی زیادی داریم.
کریمی گفت: اما همه می دانند که در حوادث چهارشنبه سوری پیشگیری بهتر از درمان است. ما نباید اجازه دهیم فرزندانمان به خودشان آسیب برسانند، سپس راه هایی برای درمان آنها پیدا خواهیم کرد، زیرا هرگز نمی توان چشمان قربانیان را به دلیل این انفجارها پوشاند. حتی اگر مصدوم کودک باشد، برای آن فرد دردسر بزرگی خواهد بود.
وی افزود: اگر دست مجروح قطع یا از کار افتاده باشد غیر قابل جبران است و باید قبل از وقوع حادثه این موضوع برطرف شود.
معین وزارت صحت عامه گفت: متأسفانه از آغاز ماه مارچ تا کنون ۶ تن در کشور بر اثر استفاده از مواد قابل اشتعال جان باخته و ۱۸۱ تن زخمی شده اند که جان باخت. «فرهنگی که ایرانی نیست و در سال های اخیر به دلیل حضور افراد سودجو در فروش کالاهای قابل اشتعال به کشور ما اضافه شده است.
وی از مادران و پدران درخواست کرد که اجازه ندهند فرزندانشان دست به چنین کارهای خطرناکی بزنند و جشن باستانی و سنتی چاربند سوری را جشن بگیرند که عید خوب و شادی است.
هر ساله آخرین سه شنبه سال مصادف با چهارشنبه سنتی سوریه در ایران است که سال هاست به دلیل دسترسی کودکان و نوجوانان به مواد محترقه با مشکلاتی مواجه شده است.
بر اساس آخرین آمار سازمان اورژانس کشور از ابتدای امسال تا 24 اسفند 6 نفر بر اثر استفاده از مواد قابل اشتعال در کشور جان خود را از دست دادند و 181 نفر مجروح شدند که طی آن اعضای 15 مورد قطع عضو، 67 نفر موارد قطع عضو ثبت شده است. آسیب چشمی و 85 مورد سوختگی ثبت شد.
آمارهای مدیریت اورژانس کشور نشان می دهد که 74 درصد مصدومان را افراد زیر 18 سال و 23 درصد مصدومان را عابران پیاده تشکیل می دهند.