عمومیاخبار کسب و کار

سرور مجازی هاستینگ

سرور مجازی هاستینگ چیست؟

اگر ساعات زیادی از وقتتان را صرف گشت و گذار در اینترنت می­کنید، لازم است بدانید که اینترنت بزرگ­ترین شبکه کامپیوتری دنیا و متشکل از میلیون­ها کامپیوتر است که به یکدیگر وصل شده اند، حتما روزانه به وب سایت­های زیادی سر می­زنید، جالب است بدانید که اطلاعات هر وب سایتی در فضایی تحت عنوان هاست ذخیره می­گردد، هاست­ها انواع گوناگونی دارند که یکی از مهم­ترین آن­ها سرور مجازی هاستینگ می­باشد.

سرور مجازی هاستینگ میتواند سرویس هایی نظیر سی پنل و دایرکت ادمین را در اختیار شما قرار دهد که در اینصورت میتوانید به بخش های خاصی از سرور نیز دسترسی لازم را داشته باشید و از هر بخشی سرور را به حالت های مختلف مدیریت نمائید. به منظور آشنایی بیشتر با سرور مجازی هاستینگ بهتر است نخست با یک سری مفاهیم پایه ای آشنا شویم، سپس به معرفی سرور مجازی هاستینگ پرداخته و ویژگی­های آن را به طور کامل بیان می­کنیم. اگر مشتاق یادگیری این مطلب هستید، تا انتهای مطالب با ما همراه باشید!

سرور مجازی هاستینگ

پیش نیازهای آشنایی با سرور مجازی هاستینگ

·         اینترنت و شبکه

اینترنت شبکه ای بزرگ و متشکل از کامپیوترهای موجود در سرتاسر دنیا است. هنگامی که دو سیستم کامپیوتری را به یکدیگر وصل نموده و اطلاعاتی را میان آن­ها رد و بدل می­کنیم، یک شبکه کوچک متشکل از دو سیستم را ساخته ایم. در واقع میتوان گفت که شبکه به گروهی از کامپیوترها همچون کامپیوترهای شخصی و کامپیوترهای سرویس دهنده اطلاق می­شود که به هم وصل هستند.

کامپیوترهای موجود در شبکه بزرگ اینترنت، که هر کدام دارای آدرسی مشخص به منظور شناسایی و دسترسی هستند، با استفاده از کابل به یکدیگر وصل می شوند. هنگامی که می­گویید به اینترنت وصل شده ام، در واقع منظور این است که سیستم شما نیز به این شبکه بزرگ پیوسته و با استفاده از یک آدرس مشخص در حال سرویس دهی یا سرویس گیری در این شبکه گسترده می­باشید.

·         سرور

تاریخچه سرور که در زبان فارسی به معنای سرویس دهنده میباشد، به سال ۱۹۸۱ بر می­گردد، به طور کلی می­توان گفت: سرور؛ کامپیوتری قدرتمند و همواره آماده به کار است که کاربران از آن انتظار دارند در زمان­های مختلف به درخواستهای آنان پاسخ دهد.

برای درک بهتر کاربرد سرور به مثال زیر توجه کنید:

همان­طور که می­دانید، امروزه مرورگرهای گوناگونی موجود بوده و در دسترس ما قرار دارند که به عنوان نمونه­هایی از آن­ها می­توان به مرورگر کروم، مرورگر اُپرا، مرورگر موزیلا فایرفاکس و… اشاره نمود؛ برای مثال: زمانی که شما به عنوان یک کلاینت (سرویس گیرنده) مرورگر کروم را باز نموده و عبارت “سرور مجازی هاستینگ چیست؟” را سرچ می­کنید، درخواست خود را به مرورگر اعلام نموده اید، در این هنگام مرورگر کروم از طریق شبکه وب به سرور (سرویس دهنده) مربوطه مراجعه نموده و پس از دریافت داده­های مورد نیاز شما از سرور، این داده­ها را در اختیارتان قرار می­دهد.

·         انواع سرور

سرورها در انواع متعدد و متنوعی موجود هستند، جالب است بدانید که دسته بندی سرورها بر اساس هدفی که دنبال می­کنند، صورت می­پذیرد. انواع سرور عبارتند از:

  • وب سرور
  • سرور اپلیکیشن
  • سرور پایگاه داده
  • میل سرور
  • فایل سرور
  • DNS سرور

هاست چیست؟

کاربران می­توانند با خرید هاست از شرکت­های هاستینگ به اجاره مقداری از فضای خاص بر روی سرورهای فیزیکی پرداخته و کلیه فایل­های وب سایت خود را در فضای اجاره شده ذخیره سازی نمایند، هاست وردپرس یکی از کاربردی­ترین انواع هاست­ها است. هاست که از آن تحت عنوان میزبانی وب نیز یاد می­شود، سرویسی است که امکان قراردهی یک وب سایت یا صفحه وب بر روی اینترنت را برای سازمان­ها و افراد میسر می­سازد. همان­گونه که پیش­تر نیز اشاره نمودیم، اطلاعات و محتوای وب سایت­ها در رایانه­های قدرتمندی ذخیره می­گردد که آن­ها را سرور می­نامند.

زمانی که کاربران فعال در اینترنت تصمیم به مشاهده وب سایت شما می­گیرند، آدرس یا دامنه وب سایت را در مرورگر خود وارد می­نمایند. در این حالت مرورگر به سرور شما اتصال پیدا کرده و صفحات وب سایتتان را از طریق مرورگر در اختیار کاربران قرار می­دهد. جهت دسترسی به مطالب بیشتر در ارتباط با مفهوم هاست، میتوانید مقاله ای با مضنون: هاست چیست؟ از آسام سرور را نیز مورد بررسی قرار دهید

انواع سرویس های هاستینگ

شاید برایتان جالب باشد بدانید که گزینه­ های متعدد و متنوعی در دنیای میزبانی وب موجود هستند که به نمایش سایت شما در بستر اینترنت می­پردازند؛ هر یک از گزینه­های موجود نیازهای بزرگ و کوچک مالکین وب سایت را به طور مستقیم پاسخ می­دهند.

اگرچه اصلی­ترین وظیفه ای که کلیه انواع هاستینگ­ها بر عهده دارند، عمل نمودن به عنوان یک مکان ذخیره سازی برای وب سایت شما است، اما لازم است بدانید که میان آن­ها تفاوت­های بارزی وجود دارد. تفاوت در ظرفیت ذخیره سازی، نیاز به دانش فنی، سرعت، کنترل و قابلیت اطمینان سرور از مهم­ترین تفاوت­هایی است که بین انواع هاستینگ­ها وجود دارد. در ادامه سه مورد از مهم­ترین انواع هاستینگ را معرفی و به اختصار بررسی می­کنیم.

·         هاست اشتراکی

وب سایت شما در این نوع هاست که متناسب با میزبانی وب در سطوح ابتدایی می­باشد، به همراه چندین وب سایت دیگر در سرور یکسان ذخیره می­گردد. در حقیقت کلیه وب سایت­هایی که در این نوع سرورها موجود می­باشند، از منابع سرور یکسان و مشابهی بهره­مند هستند.

·         هاست اختصاصی

این نوع هاستینگ بالاترین سطح مدیریت و کنترل بر سرور را در اختیار دارندگان وب سایت قرار می­دهد. در این نوع هاستینگ شما سرور را به طور اختصاصی اجاره نموده اید و وب سایت شما تنها وب سایتی است که بر روی آن قرار گرفته است.

·         هاست مجازی

این نوع هاست را به عنوان حد واسط میان هاست اشتراکی و هاست اختصاصی می­شناسند. این نوع هاستینگ برای آن دسته از دارندگان وب سایت که نیازمند کنترل و مدیریت بیشتر هستند، اما در عین حال لزوما احتیاجی به منابع سرور اختصاصی ندارند، مناسب می­باشد، حال که با مفهوم هاست آشنا شده و هاست مجازی را به عنوان یکی از مهم­ترین انواع هاستینگ شناختیم، زمان آن فرا رسیده است که به معرفی کامل­تر سرور مجازی هاستینگ بپردازیم.

هر آنچه لازم است درباره سرور مجازی هاستینگ بدانید!

همان­طور که قبل­تر اشاره نمودیم، سرور مجازی که در زبان لاتین از آن تحت عنوان Virtual Private Server یا به اختصار VPS یاد می­شود، حد واسط میان هاستینگ اشتراکی و اختصاصی است. بی شک شما هم بارها و بارها نام VPS را شنیده اید، با برخورداری از سرور مجازی هاستینگ حتی زمانی که ترافیک سایت بالا باشد، صفحات بسیار سریع­تر و مطمئن­تر بارگذاری می­گردند.

جالب و در عین حال لازم است بدانید که قیمت سرور مجازی هاستینگ به نسبت سایر هاستینگ­ها ایده آل­تر می­باشد، این در حالی است که از سطح دسترسی بالاتری نیز برخوردار می­باشند.

یکی از مهم­ترین مزایای سرور مجازی هاستینگ که باعث محبوبیت قابل توجه آن شده است، این است که یک سرور مجازی قادر به برخورداری از تعداد دلخواهی آی پی معتبر اختصاصی می­باشد. لازم به ذکر است که دسترسی مدیر سیستم یا وب سرور در این دسته از سرورها در اختیار کاربر قرار داده می­شود. با این اوصاف می­توان نتیجه گرفت که کاربران توانایی دسترسی به سرور مجازی را از طریق Remote Desktop یا SSH خواهند داشت.

    نحوه عملکرد سرور مجازی هاستینگ

جالب و در عین حال لازم است بدانید که چند سرور مجازی بر روی یک سرور فیزیکی قرار می­گیرند؛ هر سرورهای مجازی به طور کاملا جداگانه و مستقل عمل کرده و از سیستم عامل نرم افزارهای اختصاصی خود بهره مند است، در واقع می­توان با استفاده از سخت افزارهای قوی و تکنولوژی­های مجازی سازی نظیر VMware یک سرور فیزیکی را به چندین سرور مجازی که هر یک از آن­ها دارای امکانات متفاوتی می­باشند، تقسیم بندی کرد.

لازم به ذکر است که هر یک از سرورهای مجازی ایجاد شده بر روی سرور فیزیکی سهم مشخصی از منابع سرور شامل پردازنده، فضای دیسک سخت، حافظه اصلی و پهنای باند را به طور اختصاصی در اختیار می­گیرد، گفتنی است که این موضوع بر اساس تنظیمات اولیه هر یک از سرورهای مجازی صورت می­پذیرد.

  • انواع سرور مجازی هاستینگ بر اساس مدیریت
  • سرور مجازی مدیریت شده
  • سرور مجازی مدیریت نشده
  • انواع سرور مجازی هاستینگ بر اساس سیستم عامل
  • سرور مجازی لینوکس
  • سرور مجازی ویندوز
  • سرور مجازی میکروتیک

توجه: اگر قصد تهیه انواع مختلف سرور مجازی را دارید، میتوانید به صفحه خرید سرور مجازی آسام سرور مراجعه نمائید و سرور مورد نظر خود را سفارش دهید

سرور مجازی هاستینگ با سی پنل

دسترسی به کنترل پنل یکی از الزامات غیر قابل چشم پوشی مدیریت وب سایت بر روی هاست است. سی پنل یکی از محبوب­ترین انواع کنترل پنل مدیریت هاست در بازارهای جهانی می­باشد که به منظور مدیریت سرور هاستینگ مورد استفاده قرار می­گیرد. جالب و در عین حال لازم است بدانید که سی پنل راه حلی تجاری و در عین حال گران قیمت می­باشد. اما در عین حال قابل قیاس با سایر کنترل پنل­ها نبوده و کاملا بی رقیب به کار خود ادامه می­دهد.

سرور مجازی با سی پنل یک سرور مجازی با سیستم عامل لینوکس و کنترل پنل قوی C panel می­باشد. کاربرانی که قصد در اختیارگیری سرویس وب هاستینگ خود به شکل اختصاصی به همراه منابع و دسترسی بیشتر را دارند، می­توانند از سرور مجازی سی پنل به عنوان یک راهکار مدرن استفاده نمایند.

سرور مجازی هاستینگ با دایرکت ادمین

دایرکت ادمین نیز همچون سی پنل یکی از پر طرفدارترین کنترل پنل­های لینوکسی می­باشد. استفاده از این کنترل پنل برای مدیریت آن دسته از وب سایت­هایی که مبتنی بر PHP، پایتون، جوملا و… بوده و با استفاده از وردپرس طراحی شده اند، رایج است. به سرورهای مجازی ای که مدیریت آن­ها با کنترل پنل دایرکت ادمین صورت می­پذیرد، سرور مجازی دایرکت ادمین می­گویند. از آن جا که ماهیت منابع در رم و پردازنده لینوکس کم مصرف می­باشد، می­توان گفت که کنترل پنل مذکور به گروه کنترل پنل­های کم مصرف تعلق دارد.

لازم به ذکر است که کنترل پنل دایرکت ادمین احتیاجی به منابع سخت افزاری بسیار بالا نداشته و در عین حال درخواست کاربران را با سرعت قابل توجهی پاسخ می­دهد. به جرات می­توان گفت که کنترل پنل دایرکت ادمین در حال حاضر یکی از سه کنترل پنل برتر در دنیای هاستینگ می­باشد. امکانات و ویژگی­های منحصر به فرد این کنترل پنل موجب شده است که در سال­های اخیر با استقبال بی نظیری از سوی مصرف کنندگان رو به رو شود.

سرور مجازی ، سرور مجازی ایران ، وی پی اس ، ثبت دامنه ، هاست ، هاست ایران

سرور مجازی

سرور مجازی یا Virtual Private Server که به اختصار VPS نام گرفته اصطلاحی است که در هاستینگ استفاده می شود. با بهره گیری از برخی نرم افزار های مجازی ساز می توان یک سرور فیزیکی را به چندین سرور مجازی یکسان با متفاوت تقسیم بندی نمود. وی پی اس ها بر اساس برنامه ریزی های که انجام می شود، سهم مشخصی از حافظه اصلي و فضاي ديسک سخت را در اختیار می گیرند.

ضمن اینکه وی پی اس ها یا همان سرور های مجازی کاملا مستقل عمل می کنند و می توان سیستم عامل های متفاوتی بر روی آن ها نصب نمود اما برخی از سیستم عامل های قدیمی مانند ویندوز سرور 2003 و ویندوز XP را به دلیل مشکلات خاص امنیتی نمی توان بر روی سرور مجازی نصب نمود. علاوه بر این هر وی پی اس امکان تعریف تعداد دلخواه IP معتبر و اختصاصی را داشته و از این لحاظ تفاوتی با سرور های فیزیکی ندارند.

ویژگی مهم وی پی اس در اختیار قرار دادن کلیه امکانات سرورهای فیزیکی است در حالی که خرید سرور مجازی هزینه ای بسیار کمتر برای کاربران خواهد داشت. وی پی اس ها مناسب مدیران و صاحبان سایت هایی است که نیاز به منابع سیستمی زیاد و امن دارند و یا وب سایت هایی که ترافیک بیشتری نیاز داشته و هدف گذاری گسترش کسب و کار خود را بر اساس توسعه وب سایت خود قرار داده اند. در واقع افرادی که قصد دارد در دنیای تجارت الکترونیک فعالیت کنند اما امکان پرداخت هزینه های سرسام آور سرور های فیزیکی را ندارند نیاز به خرید سرور مجازی دارند.

مدیریت وی پی اس ها امری مهم بوده و وب هاستینگ با توجه ویژه ای که به این موضوع داشته است در زمان خرید سرور مجازی به کاربران خود پنل مدیریتی Vcenter را ارائه می دهد. با استفاده از این پنل کاربران می توانند وی پی اس خود را مانیتور و ریبوت کنند. در صورت خرید سرور مجازی از وب هاستینگ اگر کاربران نیاز به کمک داشته باشند، تنظیمات نصب سیستم عامل مانند مونت ایزو قابل انجام است. نکته قابل توجه اینکه وی پی اس های مجازی وب هاستینگ با استفاده از آخرین نسخه مجازی ساز Vmware Esxi ایجاد می گردد و دیسک های NVME و دیداس پروتکشن سخت افزاری و همینطور فایروال سخت افزاری مورد استفاده توسط وب هاستینگ امنیت بالایی برای سرور های مجازی فراهم می کند.

سرور مجازی ایران، اقتصادی و قدرتمند

خرید سرور مجازی ایران ویژگی های قابل توجهی دارد که مهم ترین آن ها موضوع نگهداری و سخت افزاری است که موجب صرفه جویی قابل توجهی در هزینه هایی که به کاربران تحمیل می شود گردیده است. سرور  ایران که توسط وب هاستینگ ارائه می گردد دارای تکنولوژی های به روز و سیستم های قدرتمندی مانند رم های DDR4 و دیسک های SAS و SSD  سری اینترپرایز بوده که در کشور منحصر به فرد محسوب می شود. وب هاستینگ سرویس دهی های سرور مجازی ایران خود را از طریق دیتاسنتر های پارس آنلاین و زیرساخت و آسیاتک به خوبی انجام می دهد.

به طور کلی خرید سرور مجازی در هر دو صورت سرور مجازی ایران یا خارج از ایران، در مقایسه با سرور های فیزیکی برای برخی از کسب و کارهای اینترنتی بسیار به صرفه تر بوده و کاربران نهایی که خرید سرور مجازی را به سرور فیزیکی ترجیح داده اند تفاوتی از لحاظ عملکرد میان این دو سیستم احساس نمی کنند.